טרטר חציל על טחינת שקדים

מרכיבים

5 סועדים

לטחינת שקדים

  • 350 גרם שקדים לבנים
  • 80 גרם שמן קנולה
  • 4-5 קוביות קרח
  • 1 כף טחינה גולמית
  • 1 שן שום קטנה
  • 1 כף מיץ לימון
  • קורט מלח

לטרטר דג

  • 300 גרם של דג אינטיאס נקי ללא עור ועצמות
  • 1 חציל בלאדי גדול שרוף על אש גלויה
  • 2 עגבניות קצוצות ללא הגרעינים
  • 1 בצל סגול בינוני קצוץ
  • חופן גדול פטרוזיליה קצוצה
  • חופן עלי נענע קצוצה
  • חצי שן שום כתושה
  • מיץ לימון
  • מלח
  • שמן זית
  • קורט פלפל שאטה טחון

להגשה

  • זר של אורוגולה או רשאד
  • לימון
  • שמן זית

אופן ההכנה

1. לטחינת שקדים: קולים את השקדים בתנור שחומם ל-100 מעלות למשך שעה (לא צריך שהם יקבלו צבע).

2. טוחנים את השקדים עם הקרח בבלנדר ומזלפים את השמן עד למרקם חלק. אם יש צורך מוסיפים מים קרים, אבל להזהר שלא יהיה דליל מידי.

3. מוסיפים את שאר המרכיבים של הטחינה וממשיכים לטחון.

4. טועמים ומוסיפים מלח ולימון לפי טעם.

5. טרטר דג וחציל: חותכים את הדג הנקי לקוביות ושמים בקערה, מוסיפים את שאר המרכיבים למעט החציל ומערבבים היטב. את הלימון המלח והשמן זית מוסיפים לפי הטעם.

6. קוצצים את החציל מתבלים בלימון ומלח.

7. להגשה: מורחים על הצלחת מן הטחינה, מניחים את החציל ומעל מניחים את טרטר הדג

אפשר להוסיף זר של אורוגולה או רשאד מתובל במלח לימון ושמן זית על כל מנה.

פסטה פירות ים

  • מרכיבים
  • פסטה טליאטלה
  • 1 בצל
  • 5 שיני שום
  • 1 קבנוס
  • עגבניות קלופות
  • מעט יין לבן
  • רכז עגבניות
  • ענף רוזמרין
  • 300 גרם מולים
  • 300 גרם שרימפס
  • 300 גרם קלאמרי
  • 1 זר בזיליקום
  • 1 זר ארוגולה
  • מלח
  • פלפל

אופן ההכנה

1. מבשלים את הפסטה במים רותחים עם מלח כ-7 דקות.

2. מאדים בשמן זית את הבצל, מוסיפים את השום והקבנוס.

3. קוצצים העגבניות השלמות ומוסיפים לסיר.

4. מוסיפים את היין ורכז העגבניות, מערבבים, מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את פירות הים.

5. ממשיכים לבשל עם מכסה סגור כ-2 דקות.

6. מוסיפים את הפסטה ועשבי התיבול ומגישים.

קפרזה של דייגים

מרכיבים

  • 30 עגבניות שרי מסוגים שונים (לצבעוניות מגוונת- תמר, עגבניות כתומות וירוקות)
  • 6 כדורי מוצרלה באפלו
  • 20 פילטים של אנשובי כבוש באיכות טובה
  • 30 עלי בזיליקום קטנים טריים
  • 20 עלי זעתר טרי
  • בצל סגול קטן פרוס דק
  • 8 שיני שום מוחמצות פרוסות דק דק
  • 2 כפיות מיץ לימון
  • 8 כפות שמן זית
  • מלח ים אטלנטי
  • פלפל גרוס

אופן ההכנה

1. חוצים את עגבניות השרי לאורכן ומסדרים אותן על צלחת עם החלק הפנימי כלפי מעלה, קורעים כל כדור מוצרלה עם היד ל-6 חתיכות ומסדרים בין העגבניות.

2. מניחים מעל את הבצל והשום, מסדרים באלגנטיות בזיליקום וזעתר.

3. את האנשובי פורסים לפרוסות ארוכות ודקות אותן מניחים מעל המנה, מתבלים במיץ לימון, שמן זית, מלח ים ופלפל שחור.

4. *ניתן לחילופין לחתוך את העגבניות, לקרוע את המוצרלה, להניח את כל החומרים בקערה ולערבב.