מתכון לפיצה איטלקית

רכיבים

  • 1 ק"ג קמח
  • 50- 30 גרם שמרים טריים או יבשים
  • 500 מ"ל מים פושרים
  • כף מלח
  • 2 כפות שמן זית

הוראות הכנה

  1. יש להמיס את השמרים במים בתוך קערה, להכניס את השמן והמלח, לערבב היטב, להוסיף לאט את הקמח לתוך הקערה תוך כדי ערבוב, להוציא את הבצק למשטח עבודה ולהמשיך ללוש בחוזקה עד לקבלת בצק אחיד וגמיש.
  2. להניח את הבצק מכוסה בתוך הקערה עד להכפלת גודלו כחצי שעה עד שעה , וללוש אותו שוב .
  3. לחתוך את הבצק ליצירת כדורים של 150 גרם כ"א, לתת שוב לכדורים לטפוח במשך כחצי שעה.
  4. לקחת כדור בצק ולרדד לעובי הרצוי (דק או עבה), להעביר את זה לתבנית אפייה משומנת ואז להוסיף רוטב עגבניות וגבינת מוצרלה .להכניס את התבנית לתנור (בחלק התחתון) שחומם מראש לאפייה בחום מקסימאלי כ-10 דקות

רוטב עגבניות לפיצה

רכיבים

  • קופסא של עגבניות מקולפות משומרות
  • שמן זית
  • מלח ופלפל
  • אורגנו אם רוצים

הוראות הכנה

  1. טוחנים את העגבניות, מטבלים אותם במלח, פלפל ושמן זית

רוטב בולונז – פסטה דלה קזה

מרכיבים

  • 1/2 ק"ג בשר בקר טחון (מומלץ צוואר או כתף שמתאימים לבישול ארוך ודלים יחסית בשומן(
  • 1/2בצל לבן קצוץ
  • 5 גבעולי סלרי קצוצים
  • 1 גזר גדול חתוך לקוביות קטנטנות
  • 4 עגבניות טריות חתוכות לקוביות
  • 1/2 בקבוק יין לבן חצי יבש או יבש
  • 2 שיני שום קצוצות
  • שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור
  • קורט סוכר

הוראות הכנה

1. מחממים שמן במחבת עמוקה.

2. מוסיפים את הבשר לטיגון קל.

3. מוסיפים את הבצל ומערבבים.

4. מוסיפים קוביות עגבניות, גזר, שתי שיני שום קצוצות, סלרי, קורט סוכר ומערבבים.

5. ממשיכים לבשל עד שהנוזלים מתאדים ואז מוסיפים את היין לאט לאט לסירוגין (כל פעם מוסיפים מעט, מבשלים עד שמצטמצם, ומוסיפים שוב).

6. מבשלים את הראגו על אש נמוכה במשך 4 שעות.

7. מוסיפים מלח ופלפל, מערבבים ומסירים מהאש.

8. מומלץ לצנן את הראגו לפחות כחצי שעה עד להתייצבות של כל הטעמים.