דג בחלב קוקוס

מרכיבים (4 סועדים)

  • 800 גרם פילה דג
  • 2 שיני שום
  • בצל לבן או ירוק
  • למון גראס
  • ג'ינג'ר
  • מחית קארי ירוקה
  • עלי מנגולד/תרד
  • 2 פחיות חלב קוקוס
  • מעט שמנת מתוקה (לא חובה)
  • צרור כוסברה
  • שעועית ירוקה
  • מעט רוטב דגים
  • אורז לבן מאודה

אופן הכנה

1. מאדים את הבצל והשום בשמן, מוסיפים את הלמון גראס והג'ינג'ר. לאחר דקה מוסיפים מעט מים ואת חלב הקוקוס.

2. מביאים לרתיחה ומוסיפים את השעועית והקארי הירוק.

3. מחממים מחבת נוספת וסוגרים את הדגים היטב.

4. למחבת הרוטב מוסיפים את המנגולד והדגים מתבלים עם מעט רוטב דגים.

5. להגשה: מפזרים כוסברה ובצל ירוק ומגישים לצד אורז לבן פשוט (אפשר להוסיף לו כפית ג'ינג'ר מגורד).

ספרינג רול

  • 1/2 כוס של אצות היג'יקי
  • 6 דפי אורז בקוטר של 10 ס"מ
  • 200 גרם שרימפס
  • 100 גרם פרגית
  • חצי בצל סגול חתוך לרצועות דקות
  • חצי שומר פרוס לרצועות דקות
  • 3 יחידות צנונית חתוכות לרצועות דקות
  • כפית של ג'ינג'ר כתוש
  • כף של ג'ינג'ר כבוש
  • חצי פלפל צ'ילי אדום חתוך לטבעות דקות
  • 2 כפות של "פיש סוס"
  • 2 כפות חומץ אורז
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 כפות מיץ לימון
  • כף שומשום שחור

אופן הכנה

1. להכנת המשרה לאצות: משרים את האצות במים מהברז כ-5 דקות ומסננים.

2. מרתיחים כוס חומץ עם כף סוכר וחצי כוס מים, מביאים לרתיחה ושופכים על האצות המסוננות – משאירים כשעה.

3. אופן הכנת הרול: מאדים את השרימפסים, הפרגית והאספרגוס בכלי אידוי.

4. משרים את דפי האורז במים כ-20 שניות ופורסים על משטח עבודה.

5. חותכים את הפרגית והשרימפס, מערבבים בקערה עם שאר החומרים, מסדרים על דפי האורז ומגלגלים ל"רול" מהודק.

6. פורסים לחתיכות של 3 ס"מ לערך.

7. מסדרים על צלחת ומגישים.

סלט טונה צרובה במיסו

מרכיבים

  • 250 גרם טונה נקיה מעור
  • 2 גזרים
  • 4 מלפפונים ירוקים
  • ענף סלרי
  • 1/2 שן שום כתושה
  • כפית ג'ינג'ר כתוש
  • 4 כפות קשיו קלוי
  • 4 כפות אצות היג'יקי מושרות בחומץ וסוכר
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 2 כפות נענע קצוצה
  • כף בזיליקום שיפונד (חוטים)
  • 2 כפות מיץ לימון
  • כפית סויה
  • כפית שמן שומשום
  • 2 כפיות שמן זית
  • קורט מלח דק
  • קורט מלח ים אטלנטי
  • 4 נבטי ג'ינג'ר מוחמץ (לא חובה)

מרינדה

  • 1 כף מיסו
  • 2 כפות סויה
  • 3 כפות מיץ לימון
  • 1/2 שן שום כתושה
  • 4 עלי בזיליקום
  • 1 כפית כוסברה
  • 1 כף שמן שומשום
  • 2 כפות שמן זית
  • כפית ג'ינג'ר כתוש
  • מעט מים לדילול המסה
  • 1/2 כפית חרדל

אופן הכנה

1. מערבבים את כל מוצרי המרינדה ומניחים לחצי שעה.

2. מתבלים את הטונה במלח ופלפל וצורבים קלות על מחבת חמה עם מעט חמאה ושמן. הפילה צריך להישאר נא מבפנים.

3. מברישים את הפילה במרינדה ונותנים לו לנוח במקרר לשעה.

4. משרים את אצות ההיג'יקי במים כ-15 דקות ומסננים.

5. בזמן ההשרייה מבשלים יחד 100 מ"ל חומץ ו- 100 גרם סוכר. לאחר צינון, שופכים על האצות את הנוזלים.

6. חותכים את המלפפון, הגזר והסלרי לרצועות באורך 10 ס"מ, בעובי 1/2 ס"מ.

7. פורסים את הפילה טונה לעובי של 1/2 ס"מ, שמים בקערה עם כל שאר המרכיבים טועמים ומתקנים תיבול.

8. מוסיפים שורש ג'ינג'ר מוחמץ ( לא חובה).

דקירי אננס מנגו וג'ינג'ר

מרכיבים

  • 120מ"ל רום בקרדי
  • 30 מ"ל גרנד מרנייה
  • רבע אננס טרי
  • חצי מנגו
  • 50 גרם סוכר
  • 60 מ"ל מיץ לימון סחוט טרי
  • אצבע ג'ינג'ר
  • קרח
  • קישוט תפוז ואננס

אופן הכנה

1. מרתיחים את הסוכר עם מים ופרוסת אננס.

2. מערבבים הכל בבלנדר.

3. מומלץ להגיש בכוסות קפואות.