ארטיק פירות שילדים אוהבים

מרכיבים

  • 600 גרם פטל (או כל פרי אדום טרי/קפוא)
  • 400 גרם אבקת סוכר
  • 1/2 ליטר מים מינרלים
  • 1/4 לימון סחוט

אופן ההכנה

1. מכניסים את כל החומרים לבלנדר ומעבדים עד לקבלת תערובת הומוגנית.

2. מעבירים את התערובת כולה לקערה שטוחה ומקפיאים.

3. לאחר ההקפאה, חותכיםא ת המסה הקפואה לקוביות, מכניסים את התערובת שוב לבלנדר ומערבבים עד לקבלת ברד.

4. מעבירים את הברד לתבנית סיליקון בצורת ארטיקים, מכניסים פנימה את המקל ומקפיאים.

5. מגישים קפוא קפוא.

הערה: ניתן להחליף את התות במנגו, את הבננה בפסיפלורה ולהוריד מיץ לימון.

קוקילידה

מרכיבים

לבצק

  • 120 גרם חמאה
  • 140 גרם סוכר
  • 1 חלבון
  • 4 גרם מלח
  • 4 כפות שמן
  • 120 גרם קמח
  • 1 כף קקאו
  • 1 כף אבקת סודה לשתייה
  • 1/3 כוס אגוזים קצוצים
  • 1/2 כוס שוקולד צ'יפס

להגשה

  • 1/2 ליטר גלידת וניל
  • 1/4 כוס של פניני קרנץ' שוקולד

לציפוי

  • אגוזי לוז גרוסים וקלויים

אופן ההכנה

1. מעבדים את החמאה והסוכר עד לקבלת תערובת אחידה.

2. מוסיפים את החלבון, המלח והשמן.

3. מנפים את החומרים היבשים: הקמח, הקקאו ואבקת הסודה לשתייה. מוסיפים לתערובת ומערבבים קלות עד להטמעת החומרים היבשים בתערובת.

4. מוסיפים את האגוזים והשוקולד צ'יפס.

5. יוצרים כדורים בקוטר 4 ס"מ ומניחים על מגש מרופד בנייר אפייה.

6. אופים בתנור שחומם מראש ל- 185 מעלות כ-17 דקות.

הרכבה

7. מערבבים את הגלידה ופניני הקרנץ'.

8. מניחים את הגלידה בתבנית סיליקון בעלת שקעים בגובה 2 ס"מ ובקוטר כ-6 ס"מ. מקפיאים קלות במידת הצורך ומשחררים מן התבנית בעדינות.

9. יוצרים מכל שתי עוגיות ודיסקית גלידה "קוקילידה" אחת, מצפים באגוזי לוז קלויים ומקפיאים עד להגשה.

מרק מלון מנגו

מרכיבים

  • 600 גרם מלון (ללא קליפה וללא גרעינים)
  • 1/4 כוס מיץ תפוזים
  • 1/4 כוס חלב קוקוס
  • מיץ מלימון אחד
  • 2 כפות ליצוף ממתיק צמחים טבעי
  • 1 מנגו
  • 1 טיפה תמצית מי ורדים

להגשה

  • קוביות אננס

אופן ההכנה

1. מערבלים בבלנדר את כל החומרים, עד לקבלת תערובת אחידה (כמו לשייק פירות).

2. מוזגים את המרק לכלי הגשה.

3. מניחים קוביות אננס ומגישים בכוס או במרקיה.

4. למבוגרים ניתן להוסיף 2 כפות רום בהיר.

פאי טרופי

לתבנית בקוטר 24' או 12 תבניות אישיות

מרכיבים

לבצק

  • 80 גרם קוקוס
  • 135 גרם אבקת סוכר
  • 50 גרם אבקת שקדים
  • 1/2 כפית תמצית וניל איכותית
  • 4 חלבונים
  • 40 גרם סוכר

לקרם

  • 250 גרם שמנת מתוקה
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף שבבי קוקוס

לפירות

  • 1 מנגו
  • 1 פפאיה/ אננס
  • 3 קיווי
  • 1/2 כוס ג'לי שקוף

אופן ההכנה

הבצק

1. מנפים את אבקת הסוכר ומערבבים את כל האבקות יחד.

2. מקציפים חלבונים וסוכר עד לקבלת קצף יציב.

3. מוסיפים את האבקות ומקפלים בעדינות.

4. יוצקים לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות. מצננים.

הקרם

5. מערבלים בקערה את כל החומרים לפי הסדר ודואגים לא להקציף.

6. מקציפים את השמנת והסוכר.

7. מקפלים את הקוקוס הלבן פנימה ומקררים עד לשימוש.

8. בינתיים קולפים את המנגו והאננס/פפאיה ויוצרים כדורים בעזרת כף ייעודית (פריזיאן).

9. קולפים את הקיווי, ויוצרים כדורים גם כן.

10. מסדרים את כדורי הפרי,מברישים בג'לי ומגישים.