טארט שמרים גבינה ואגסים

לטארט בקוטר 26

מרכיבים

  • 400 גרם בצק
  • 350 גרם מלית גבינה
  • 5-6 אגסים חלוטים
בצק שמרים
  • 500 גרם קמח
  • 25 גרם שמרים
  • 275 גרם חלב
  • 50 גרם ביצים
  • 40 גרם סוכר
  • 100 גרם חמאה
  • 8 גרם מלח
מלית גבינה
  • 250 גרם גבינה
  • 50 גרם ביצים
  • 85 גרם סוכר
  • 20 גרם קמח
  • וניל לפי הטעם
  • 1 גרם מלח

הוראות הכנה

1. לבצק: לשים את כל מרכיבי הבצק למעט חמאה ומלח במיקסר עם וו לישה במשך 5 דקות.

2. מוסיפים חמאה ומלח ולשים 5 דקות נוספות.

3. מקררים כמה שעות.

4. מרדדים ומניחים בתבנית עם דפנות.

5. מוזגים על הבצק את מלית הגבינה ומפזרים את האגסים החלוטים.

6. אופים בחום של 160 מעלות במשך כ-50 דקות.

אגסים במרינדה

מרכיבים

  • אגסים
  • 500 גרם מים
  • 250 גרם סוכר
  • 10 גרם מלח גס
  • תבלינים – מה שאוהבים
  • 200 גרם חומץ 5%

הוראות הכנה

1. שוטפים את האגסים, מקלפים, חוצים לשניים ומגלענים אותם.

2. חולטים את חצאי האגסים במים ומסדרים בצנצנות מעוקרות ויבשות.

3. מרתיחים את חומרי המשרה (מרינדה), ללא החומץ.

4. מוסיפים למרינדה את החומץ, ולמזוג אותה מייד על האגסים. סוגרים את הצנצנות ומקררים.

5. מוכן לאכילה כעבור שבוע, וטוב לאכילה למשך 6 חודשים.

טארט קיווי תותים ואגסים

  • מרכיבים
  • בצק טארט
  • 100 גרם חמאה
  • 60 גרם סוכר
  • 30 גרם חלמונים
  • 150 גרם קמח
  • 1 גרם אבקת אפיה
  • 1 גרם מלח (קורט)
ג'לי קיווי
  • 150 גרם קיווי
  • מיץ מחצי לימון
  • 15 גרם סוכר
  • 1 גרם אלגינט
  • 0.5 גרם קסנטן
קצפת
  • 250 גרם קצפת
  • 10 גרם סוכר אינורטי
  • או מייצב לקצפת+15 גרם סוכר

אופן ההכנה

1. לג'לי קיווי: מקלפים את הקיווי, חותכים לקוביות וטוחנים בבלנדר ידני.

2. מחממים את רסק הקיווי ל-65 מעלות עם מיץ הלימון.

3. מוסיפים את כל האבקות עם הסוכר וטוחנים שוב בבלנדר.

4. לקצפת: מקציפים את כל החומרים יחד.

5. לבצק: מרדדים את הבצק על נייר אפיה לעובי של 4-5 מ"מ ומקררים אותו.

6. חותכים את הבצק המרודד עם טבעת ומורידים את שאריות הבצק מסביבו.

7. אופים את הבצק בתוך טבעת כ-12 דקות ב-160 מעלות.

8. לאחר שהבצק התקרר, יוצקים את הג'לי על הבצק. מזלפים את הקצפת ומסדרים את הפירות על הג'לי והקצפת.