אננס צרוב

מרכיבים
  • 1/2 כוס דבש
  • 2 ענפי למון גראס
  • 3 ס"מ ג'ינג'ר כתוש
  • מעט עלי לואיזה
  • 1/2 כוס מים
  • 2 אננסים טריים קלופים וחתוכים לקוביות

אופן הכנה

1. מערבבים את כל חומרי הרוטב ומחממים קלות בסיר קטן.

2. צולים את האננס על הגריל ומזליפים מן הרוטב. מגישים מיד.

סופלקי טלה על סלט ירקות שרופים

מרכיבים

  • 1 שוק טלה מפורקת לחלוטין מהעצם (כ- 600 גרם בשר נטו)
  • 200 גרם בשר טחון מעורב (שייטל, שפונדרה, אונטריב)
  • 2 פלפל אדום חריף
  • 2 בצלים ירוקים

לסלט

  • 2 חציל בלאדי
  • 2 פלפל ירוק חריף
  • 2 עגבניות תמר
  • 1 בצל לבן גדול
  • 1 ראש שום
  • 1 לימון
  • 1 צרור כוסברה

אופן ההכנה

1. פורסים את בשר הטלה דק מאוד.

2. משפדים על שיפודי מתכת גדולים פרוסות טלה וביניהן משבצים מעט מתערובת הבשר, טבעות פלפל חריף ובצל ירוק.

3. שורפים את הירקות לסלט על הגריל.

4. קולפים את הירקות וקוצצים גס. מתבלים במלח ופלפל, שמן זית, מיץ לימון והמון כוסברה קצוצה.

5. מניחים את השיפודים על הגריל לשתי דקות מכל צד ומגישים לצד הסלט.

6. למי שלא שומר כשרות, כף ציזיקי תהיה תוספת נפלאה.

המבורגר שלושת הנתחים

מרכיבים

  • 700 גרם בשר אונטריב
  • 200 גרם בשר שפונדרה
  • 100 גרם שייטל
  • 1 יחידה כבד אווז טרי
  • 10 גרם מלח
  • 8 גרם פלפל שחור
  • 110 מ"ל סודה

לאיולי פלפל חלפיניו כבוש

  • 5 חלמונים
  • 1 ביצה
  • 1 פלפל ירוק חריף
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כפית חרדל חלק
  • 2 כפיות חומץ יין אדום
  • 2 כפיות מיץ לימון
  • 1 כף גדושה חלפיניו כבוש
  • 4 שיני שום כבוש
  • 1/2 ליטר שמן חמניות
  • מלח פלפל

אופן ההכנה

1. טוחנים במטחנת בשר את כל הבשר פרט לכבד האווז.

2. מוסיפים לבשר את הסודה ולשים היטב. מעבירים לקירור לשעה.

3. מתבלים את הבשר במלח ופלפל ויוצרים קציצות בגודל הרצוי (לפחות 200 גרם כל אחת).

4. מנקים את כבד האווז ופורסים אותו לקוביות קטנות.

5. בכל קציצה יוצרים גומה ולתוכה מכניסים את כבד האווז.

6. מניחים את הקציצה על הגריל כשלוש דקות מכל צד.

7. בינתיים מכינים את הרוטב: שמים את כל המצרכים פרט לחלפיניו הכבוש ולשמן החמניות במעבד מזון.

8. תוך כדי ערבוב מזליפים באיטיות את שמן החמניות ליצירת אמולסיה.

9. כשהאיולי מוכן מערבבים בעזרת כף את החלפיניו. את הרוטב מגישים לצד ההמבורגר.

שפונדרה שיכורה

מרכיבים

  • 2 ק"ג נתח שפונדרה על העצם
  • בירה לבנה בכמות שתספיק לכיסוי הבשר
  • מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה

1. משרים את הבשר בבירה למשך לילה שלם.

2. משפדים את נתחי הבשר על מוט ברזל ותולים במרחק מהמנגל.

3. מסובבים מדי פעם. אחרי שלוש שעות מתקבל בשר רך ומושלם לאכילה.

4. מגישים לצד בירה צוננת.

סלט נתח קצבים, רכז רימונים ונענע

מרכיבים
  • 500 גרם נתח קצבים
  • 1כוס עלי נענע
  • 1 כוס עלי פטרוזיליה
  • 1 כוס עלי כוסברה
  • 1 פלפל אדום חריף
  • 2 שיני שום טריים
  • 1 כוס בוטנים
  • 1 כף רכז רימונים
  • שמן אבוקדו
  • מיץ לימון
  • מלח, פלפל שחור

אופן הכנה

1. מתבלים את הנתח במלח ופלפל.

2. קוצצים את כל עשבי התיבול, הפלפל והשום.

3. בקערה נקייה מערבבים את כל המצרכים מלבד הבשר.

4. פורסים את הנתח דק ומוסיפים לקערה.

5. מערבבים יחד.

6. טועמים ומתקנים תיבול.