קיגל אגסי בוסק, חמוציות ופיסטוק

שתי תבניות אינגליש קייק

מרכיבים

  • 400 גר' איטריות דקות למרק (1 שקית)
  • 2 אגסים מזן בוסק, ללא ליבה חתוכים למקלות
  • 1 וחצי כוסות סוכר חום דמררה
  • 5 ביצים
  • חצי כוס שמן קנולה
  • 100 גר' פיסטוק קלוף
  • רבע כפית אגוז מוסקט טחון
  • 2 כפות ברנדי
  • 50 גר' חמוציות מיובשות
  • כף קליפת לימון מגורדת דק
  • חצי כפית מלח
  • כפית פלפל טחון שחור

אופן ההכנה

1. מבשלים את האטריות בסיר עם הרבה מים (מומלחים מעט) לפי ההוראות על השקית. שופכים את האטריות למסננת, מעל קערה גדולה או בכיור. שוטפים בהרבה מים קרים עד שהאטריות קרות לגמרי. מסננים משאריות המים.

2. בקערה גדולה מערבבים את האטריות עם כל יתר החומרים,עד אחידות.

3. מעבירים בזהירות לשתי תבניות אינגליש קייק. מעבירים לתנור שחומם מראש לחום 180 מע' . אופים במשך 40 דקות לערך, עד התייצבות והשחמה יפה. ניתן לבדוק עם קיסם כי התערובת אינה רטובה במרכז.

4. מגישים עם שמנת חמוצה או גלידה לפי הטעם.

פודינג לחם (ברד פודינג) ואגסי בוסק

תבנית פיירקס בגודל 25X25

מרכיבים

  • חצי חלה רגילה או מתוקה, פרוסה לפרוסות עבות
  • 1 מיכל שמנת מתוקה (38%)
  • 1 כוס חלב
  • 120 גר' סוכר חום דמררה
  • 3 ביצים
  • כפית תמצית וניל איכותית
  • 4 אגסי בוסק, ללא ליבה, חתוכים לפלחים, שמיניות
  • 3 כפות שבבי שקדים מולבנים
  • מעט חמאה רכה לשימון התבנית

אופן ההכנה

1. מורחים את תבנית הפיירקס בחמאה רכה.

2. מערבבים בקערה גדולה את כל חומרי הבלילה. משרים את פרוסות הלחם בתוך הבלילה למשך 10 דקות לפחות. מוסיפים גם את האגסים.

3. מעבירים את הלחם וכל הנוזלים לתוך תבנית הפיירקס. הלחם והאגסים אמורים לבצבץ מעט מעל הבלילה.מפזרים מעל את שבבי השקדים. (ניתן אף להניח מעל כמה קוביות חמאה בכדי לקבל השחמה וטעם עמוקים יותר).

4. מעבירים לתנור בחום 170 מע' למשך כ-40 דקות, עד הזהבה עמוקה. המאפה יהיה פריך בחלקו העליון ורך למטה. מומלץ להגיש עם גלידה או שמנת חמוצה.

טארט טאטן של אגסים

תבנית בקוטר 22 ס"מ

מרכיבים

  • 8 אגסים קלופים וחצויים לאורכם ללא ליבה
  • 80 גר' חמאה
  • 150 גר' סוכר
לבצק פריך
  • 250 גר' קמח
  • 100 גר' אבקת סוכר
  • 30 אבקת שקדים
  • 150 גר' חמאה
  • 1 ביצה
  • קורט מלח

אופן ההכנה

1. בצק פריך: מניחים בקערת המיקסר את כל המרכיבים פרט לביצה.מערבלים עם וו גיטרה כדקה ומוסיפים את הביצה.ממשיכים לערבל עד לקבלת בצק חלק.משטחים את הבצק מעט, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למנוחה לחצי שעה.

2. מבשלים במחבת עמוקה המתאימה לתנור את הסוכר לקרמל לא כהה מדי, מוסיפים את החמאה מחוץ לאש. מסדרים את האגסים על צידם בצורה אסתטית כמו מניפה מעל הקרמל והחמאה. מכניסים לתנור בחום של 180 מע' למשך חצי שעה לערך.

3. בזמן שהאגסים בתנור מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ וחותכים לדיסקית מעט גדולה מקוטר התבנית (בערך 24 ס"מ). שומרים בקירור.

4. לאחר חצי שעה, מוצאים את התבנית עם האגסים ומניחים מעל את הבצק הפריך. דוחפים מעט את שולי הבצק מסביב לאגסים כדי ליצור שוליים להמשך.

5. מחזירים לאפייה עם האגסים למשך עוד 30 דקות.

6. מוציאים מן התנור ומניחים למשך רבע שעה לערך (בזמן זה הקרמל יספג באגסים)

7. הופכים בזהירות על צלחת הגשה. מגישים חם עם שמנת חמוצה או גלידת וניל.