טונה צרובה בתה יסמין וטרטר טורו בפונזו

4 מנות

מרכיבים

לטונה הצרובה

  • 200 גרם פילה טונה טרי
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • תה יסמין טחון מאיכות טובה

הוראות ההכנה

1. מתבלים את הטונה במלח ופלפל ועוטפים את הטונה בתה היסמין היטב.

2. מחממים מחבת ברזל לחום גבוה, משמנים עם מעט שמן קנולה, צורבים את הטונה מכל צדדיה 5 שניות מכל צד.

3. מניחים על נייר סופג במקרר עד להגשה.

לרוטב דיז'ון
  • 1 כף חרדל חלק
  • 1 כוס חלב קוקוס
  • מלח
  • 1/2 כפית שיצ'ימי טוגרשי - שבעת תבלינים היפני (להשיג במכולת האסייתית)

אופן ההכנה

1. מחממים את חלב הקוקוס עד לרתיחה ומוסיפים את שאר החומרים.

2. מבשלים 3 דקות נוספות ומכבים.

לטרטר
  • 200 גרם טורו (הבטן של הטונה ללא עצמות) – חתוך בקוביות קטנות
  • 1 כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ
  • 1 כף עירית קצוצה
  • אבוקדו בשל חתוך לקוביות קטנות
  • רוטב פונזו לטעם

רוטב פונזו
  • 1/2 כוס רוטב סויה
  • 4 כפות סירופ סוכר
  • 4 כפות חומץ אורז
  • 1 כף מיץ יוזו(לימון יפני)
  • 1/2 לימון סחוט
  • 1 כפית ג'ינג'ר קצוץ
  • מספר טיפות שמן שומשום

אופן ההכנה

1. טוחנים בבלנדר הכל ביחד.

גמר הכנה והרכבה

1. פורסים את פילה הטונה הצרובה לפרוסות דקות. מסדרים 4-5 פרוסות בכל צלחת.

2. מחממים את רוטב הדיז'ון ומזלפים מעל לטונה.

3. מתבלים את הטרטר ברוטב הפונזו ומגישים לצד הטונה הצרובה.

לופו – בקר וחצילים מוקפצים על אורז לבן

4 מנות

מרכיבים

לחצילים
  • 1 חציל בינוני
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 2 כפות כוסברה
  • 1-2 צ'ילי אדום קצוץ
  • כף שמן שומשום
  • 4 כפות סויה
  • 1 כפית רוטב צדפות

אופן ההכנה

1. מערבבים את כל חומרי הרוטב ומניחים בצד.

2. מחוררים את החציל עם טורנה ומטגנים בשמן עמוק כדקה.

3. מוציאים מהשמן וחותכים את החציל לרבעים.

4. מעבירים לסיר אידוי ומאדים כשבשר החציל כלפי מטה כ-15 דקות.

5. משרים ברוטב עד להגשה.

רוטב זסאי קוריאני
  • 1 בצל
  • 1 כפית שאטה
  • 2 שום
  • 200 פלפל אדום
  • 2 צ'ילי אדום
  • ½ כפית פפריקה
  • 3 צ'ילי מתוק
  • 1 כפית סוכר
  • כפית מלח

אופן ההכנה

טוחנים הכל ביחד במג'ימיקס עד לקבלת מרקם אחיד.

הבשר
  • 500 גרם אנטריקוט פרוס לנתחים דקים
  • חופן פטריות שמפניון פרוסות
  • חופן תרד
  • חציל מאודה
  • חופן בצל לבן קוביות
  • 1 כף שום קצוץ
  • 1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ
  • 3 כפיות סוכר
  • 4 כפות רוטב צדפות
  • 2 כפות רוטב סויה

אופן ההכנה

1. מחממים ווק לחום גבוה עם מעט שמן קנולה, ומקפיצים את הבשר, השום, הג'ינג'ר והירקות עד שהבשר "נסגר".

2. מוסיפים סוכר, רוטב צדפות וסויה, ומבשלים עד שהבשר מוכן (1-2 דקות).

3. מגישים על אורז לבן ומקשטים עם 2 כפות מהרוטב זסאי.

פאפאדם צ'יקן מסאלה

4 מנות

מרכיבים

  • 2 יחידות חזה עוף קצוץ
  • חופן עלי רוקט
  • בצל סגול חתוך לפרוסות דקות
  • 8 עגבניות שרי חצויות
  • עלי כוסברה שלמים לקישוט
  • 8 יח פאפאדם (לחם עדשים הודי - להשיג בחנויות למוצרים מאסיה)

לרוטב

  • 1 בצל לבן קצוץ
  • 50 גרם חמאה
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 1/2 ק"ג עגבניות ללא חרצנים טחונות במג'ימיקס
  • 1/5 כפית גראם מסאלה
  • 1.5 כפות סוכר חום (20 גרם)
  • 1 צ'ילי אדום טרי קצוץ
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה
  • מלח לטעם

אופן ההכנה - רוטב

1. מאדים את הבצל בחמאה עד שקיפות.

2. מוסיפים שום, עגבניות, צ'ילי ומבשלים דקה על חום בינוני תוך כדי ערבוב.

3. מוסיפים סוכר ושמנת ומבשלים על חום בינוני כ-5 דקות, או עד שהרוטב הצטמצם ב-20%.

4. מוסיפים גראם מסאלה ומלח. אם הטעם חמוץ מדי ממשיכים לבשל על חום נמוך כ-5 דקות נוספות.

5. טוחנים לרוטב חלק.

אופן ההכנה - המנה

1. מחממים מחבת ללא שמן וקולים את הלחם משני צדדיו עד שהוא הופך לפריך ולא מתנפח עוד.

2. כשהלחם חם מעצבים לצורת טאקו.

3. מבשלים את העוף ברוטב המסאלה עד שהעוף מוכן.

4. מניחים רוקט, שרי, בצל סגול ו-2 כפות מהעוף מסאלה על הפאפדאם. מקשטים בכוסברה ומגישים מיד.