שיפודי עוף בתערובת ברביקיו ותפו"א צלויים

מרכיבים

  • 5 תפו"א חתוכים לקוביות
  • 10 שיני שום חצויות
  • 3 ענפי טימין
  • מיץ מחצי לימון
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מלח
  • פלפל
  • 6 כרעיים מתובלות של מילו עוף

אופן ההכנה

1. מערבבים את התפו"א עם התבלינים, שמים במגש.

2. שמים את הכרעיים, מעל התפו"א ואופים בחום של 180 מעלות- שעה.

פיצה בריאה

מרכיבים

  • 4 עגבניות בשלות
  • 3 שיני שום
  • גבינה צהובה רזה
  • כף בזיליקום
  • כף אורגנו

לבצק
  • 1/2 ק"ג קמח מלא
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כף שטוחה שמרים יבשים
  • כפית סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 ורבע כוסות מים פושרים

אופן ההכנה

1. מערבבים את חומרי הבצק במיקסר וו לישה. מכסים במגבת ומתפיחים כשעתיים.

2. מחלקים לכדורים משטחים לפיצות אישיות.

3. מגרדים את העגבניות ויוצקים רוטב על הפיצה, מפזרים פרוסות שום, בזיליקום, אורגנו וגבינה ואופים בתנור חום 220 מעלות עד שהפיצה תופחת ומוכנה.

טטאקי טונה אדומה ושורשים

מרכיבים

  • 500 גרם טונה אדומה חתוכה לאצבעות
  • גזר פרוס וחתוך לגפרורים
  • קולורבי חתוך לגפרורים
  • מלפפון חתוך לגפרורים
  • צרור כוסברה קצוצה
  • 3 כפות שמן סומסום
  • 4 כפות סויה
  • 1 ס"מ ג'ינג'ר טרי מגורד
  • קורט סוכר חום סומסום שחור
  • צרור בצל ירוק קצוץ

אופן ההכנה

1. מערבבים את חומרי הסלט עם הרוטב ומשהים במקרר

2. צורבים את הטונה בקנדלה כ-10 שניות מכל צד

3. פורסים את הטונה ומסדרים על הסלט ומקשטים בסומסום שחור.