מעורב ירושלמי אסלי

מרכיבים

  • 200 גרם לבבות עוף נקיים
  • 200 גרם טחול עוף נקי
  • 200 גרם כבדי עוף נקיים
  • 200 גרם רצועות עוף- מילו עוף (חזה עוף במירנדה)
  • 1/2 כוס שמן קנולה
  • כף גדושה כמון
  • כפית שטוחה כמון
  • מלח
  • פלפל
  • כפית חוואיג' למרק
  • 2 בצלים גדולים פרוסים דק
  • פיתות
  • עגבניות
  • טחינה

אופן ההכנה

1. במחבת כבדה יוצקים שמן ומטגנים את הבצל , מתבלים במלח, פלפל, מוציאים את הבצל.

2. מוסיפים את חלקי העוף, מתבלים, מקפיצים על אש גבוהה, מוסיפים את הבצל.

3. מגישים את המעורב עם פיתות טריות, טחינה ועגבניות.

קציצות טונה ואיולי לימון

מרכיבים

  • 3 קופסאות טונה ללא השמן
  • 1 בצל סגול בינוני קצוץ דק
  • 2 בצלים ירוקים קצוצים
  • 2 ביצים ביצים אורגניות
  • 1/2 כוס פירורי לחם.
  • כפית שטוחה פפריקה מתוקה
  • מלח
  • פלפל
  • שמן לטיגון
לאיולי לימון
  • 5 כפיות מיונז
  • 2 שיני שום כתוש
  • כפית חרדל
  • 4 כפיות שמן זית
  • גרידת לימון מלימון וחצי

אופן ההכנה

1. מערבבים את כל החומרים ומטגנים קציצות בשמן חצי עמוק.

2. מערבבים את חומרי האיולי ומגישים.

פולנטה עם פטריות צרובות ופרמז'ן

מרכיבים

  • 200 גרם קמח תירס
  • 600 מ"ל חלב
  • מלח
  • פלפל
  • 4 פטריות פורטבלו
  • 2 שיני שום
  • חופן תרד
  • שמן זית
  • 100 גרם גבינת פרמז'ן
  • 4 ענפי טימין (רק העלים)

אופן ההכנה

1. בסיר קטן מרתיחים את החלב והטימין, מלח ופלפל.

2. מוסיפים את הקמח תירס ומערבבים על אש נמוכה עד ליצירת מעין "דייסה".

3. שומרים במקום חמים.

4. בקנדלה צורבים את הפיטריות בשמן זית ושום, מוסיפים את התרד.

5. שמים את הפיטריות על הפולנטה המוכנה ומפזרים מעט גבינת פרמז'ן.