עוגת גבינה ושוקולד אפויה

תבנית בקוטר 24 ס"מ

מרכיבים

לבצק הפריך

  • 100 גרם חמאה
  • 50 גרם סוכר (1/4 כוס)
  • 210 גרם קמח (½1 כוסות)
  • 1 חלמון
  • 2 כפות מים
  • 250 גרם ממרח שוקולד

לתערובת הגבינה

  • 750 גרם גבינה רכה
  • 2 גביעי שמנת חמוצה
  • 2 ביצים
  • 100 גרם סוכר (1/2 כוס)
  • 1/2 שקית אבקת פודינג וניל
  • 10 גרם סוכר וניל

לקישוט

  • תלתלי שוקולד

אופן ההכנה

הבצק הפריך:

1. מעבדים את החמאה, הסוכר והקמח עד לקבלת תערובת פירורית.

2. מוסיפים את החלמון והמים ומעבדים עד לקבלת פירורים גדולים.

3. מסיימים את הלישה באופן ידני. עוטפים בניילון נצמד ומניחים בקירור ל1/2 שעה.

4. מרדדים את הבצק לעיגול ומניחים בתבנית בקוטר 24 ס"מ.

5. מרפדים את תחתית ודפנות התבנית בבצק, מעבירים מערוך על שולי התבנית ומסירים בצק עודף.

6. אופים כ- 12 דקות בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות. מצננים.

המלית:

7. מערבבים את כל חומרי המלית עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.

הרכבת העוגה:

8. מורחים שכבה אחידה של ממרח השוקולד על גבי הבצק הפריך האפוי.

9. מוזגים את מלית הגבינה ומיישרים.

10. אופים כ- 20 דקות בתנור שחומם מראש ל- 150 מעלות. מנמיכים את הטמפרטורה ל- 120 מעלות ואופים 40 דקות נוספות. מקררים עד התייצבות.

11. מניחים תלתלי שוקולד על העוגה, פורסים משולש רחב ומגישים.

קדאיף עם קרם מסקרפונה ופיסטוקים קלויים

12 קינוחים אישיים בקוטר 8 ס"מ/ תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ

מרכיבים

  • 250 גרם אטריות קדאיף
  • 100 גרם חמאה מומסת

לסירופ

  • 240 גרם מים (1 כוס)
  • 200 גרם סוכר (1 כוס)
  • 1 רצועה של קליפת תפוז
  • קורט ונלין

לקרם

  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • 40 גרם סוכר
  • 250 גרם גבינת מסקרפונה

לקישוט

  • 50 גרם פיסטוקים קלויים

אופן ההכנה

1. מניחים את תבנית האפייה (רינג, במקרה הזה) על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.

2. מפרידים את אטריות הקדאיף ומשטחים בתוך הרינגים.

3. מפזרים על גבי הקדאיף את החמאה המומסת ואופים כ- 20 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות, או עד שמתקבל צבע זהוב לשערות הקדאיף.

הסירופ:

4. בזמן שהבסיסים נאפים, מרתיחים את כל מרכיבי הסירופ ולאחר מכן, מבשלים על אש נמוכה כ- 10 דקות נוספות.

5. ברגע שהבסיסים יוצאים מהתנור, שופכים עליהם את הסירופ.

הקרם:

6. מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר וגבינת המסקרפונה עד לקבלת קרם אחיד.

7. מניחים כף מקרם המסקרפונה על גבי תחתית הקדאיף, מקשטים בפיסטוקים קלויים ומגישים.

סופלה גבינה חם

מרכיבים

לציפוי הספלים

  • 25 גרם חמאה מומסת
  • 50 גרם פיקורינו מגוררת (1/2 כוס)

לבסיס הבשמל

  • 30 גרם חמאה
  • 30 גרם קמח
  • 150מ"ל חלב
  • קורט אגוז מוסקט מגורר
  • קורט מלח
  • קורט פלפל שחור
  • 4 חלמונים
  • 100 גרם גבינת פיקורינו מגוררת (כוס)
  • 100 גרם גבינת ריקוטה פרסקה (כוס)

לקציפת החלבונים

  • 5 חלבונים
  • קורט סוכר
  • 100 גרם גבינת פיקורינו מגוררת (כוס)

אופן ההכנה

1. מברישים את הספלים בחמאה המומסת ומפזרים מגבינת הפיקורינו המגוררת על הדפנות הפנימיות של הספלים.

בסיס הבשמל:

2. ממיסים את החמאה בסיר בינוני, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב.

3. מוסיפים את החלב הקר ומערבבים במהירות בעזרת מטרפה, עד שהתערובת חלקה וללא גושים.

4. מוסיפים את יתרת החומרים ומערבבים תוך כדי בישול, עד להסמכה. מצננים.

קציפת החלבונים:

5. מקציפים את החלבונים והסוכר לקצף יציב ומקפלים לתערובת הבשמל.

6. מקפלים פנימה את הפיקורינו המגוררת, עד לפיזורה בתערובת.

7. מעבירים את המסה לספלים, מעטרים במעט פיקורינו מגוררת ואופים כ- 12-15 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות.

עוגת גבינה אפויה קלאסית

תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ

מרכיבים

לבצק הפריך

  • 100 גרם חמאה
  • 50 גרם סוכר
  • 210 גרם קמח (½1 כוסות)
  • 1 חלמון
  • 2 כפות מים

לתערובת הגבינה

  • 4 ביצים מופרדות
  • 150 גרם סוכר (3/4 כוס)
  • 750 גרם גבינה ריקוטה פרסקה
  • 250 גרם גבינת מסקרפונה
  • 1/2 שקית אבקת פודינג וניל
  • 30 גרם קמח
  • 50 גרם סוכר (1/4 כוס)
  • קליפה מגוררת מ- 1/2 לימון
  • 1/2 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה

הבצק:

1. מעבדים את החמאה, הסוכר והקמח עד לקבלת תערובת פירורית.

2. מוסיפים את החלמון והמים ומעבדים עד לקבלת פירורים גדולים.

3. מסיימים את הלישה באופן ידני. עוטפים בניילון נצמד ומניחים בקירור ל1/2 שעה.

4. מרדדים את הבצק לעיגול ומניחים בתבנית בקוטר 24 ס"מ.

5. אופים כ- 12 דקות בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות. מצננים.

תערובת הגבינה:

1. מקציפים חלבונים כדקה במהירות בינונית, מוסיפים סוכר בהדרגה ומקציפים עד לקבלת קצף יציב.

2. מערבבים את שאר החומרים בקערה נפרדת עד לקבלת תערובת אחידה.

3. מקפלים בעדינות את הקצף לתוך תערובת הגבינות.

הרכבת העוגה:

4. יוצקים את תערובת הגבינה על גבי בסיס העוגה.

5. אופים 15 דקות בתנור שחומם מראש ל- 220 מעלות.

6. מוציאים את העוגה מהתנור, מפרידים אותה מדפנות התבנית בעזרת סכין.

7. מנמיכים את חום התנור ל -160 מעלות ומחזירים את העוגה לתנור.

8. אופים כשעה עד ששולי העוגה יציבים אך היא עדיין רוטטת קלות במרכזה.

9. מצננים לפחות שעתיים לפני ההגשה.