סאטה עוף, חלב קוקוס וחמאת בוטנים

מרכיבים

  • 500 גרם נתחי חזה עוף
  • מיכל חלב קוקוס
  • 1 ס"מ ג'ינג'ר מגורד
  • 2 כפות חמאת בוטנים
  • 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • 3-4 כפות רוטב סויה
  • בצל ירוק קצוץ לקישוט
  • עלי כוסברה לקישוט

אופן ההכנה

1. משפדים את העוף בשיפודים קטנים וצולים על מחבת פסים.

2. בסיר קטן מביאים לרתיחה את כל המרכיבים וטוחנים בבלנדר מוט.

3. מגישים את השיפודים עם הרוטב מעל ומקשטים בבצל ירוק ועלי כוסברה.

כריך סלט עוף ביתי וכריך חצילים קלויים ופטה

מרכיבים

לסלט עוף

  • 300 גרם שאריות עוף מבושל ומפורק לפרוסות דקות
  • כף גדושה מיונז
  • כפית חרדל
  • עירית קצוצה
  • 4 ענפי טימין רק העלים
  • 1/2 כפית אורגנו יבש

לחצילים

  • 6 פרוסות חציל בעובי 1 ס"מ
  • כף תערובת פסטו
  • גבינת פטה איכותית
  • עלי חסה
  • עגבנייה
  • בצל סגול

  • לחם מהמאפייה
  • שמן זית אורגני

אופן ההכנה

1. מערבבים את חומרי סלט העוף ואוכלים בכריך עם ירקות טריים.

2. צולים את החצילים על מחבת פסים, מתבלים בשמן זית ותערובת פסטו.

3. מרכיבים כריך מגבינת פטה, חצילים, ירקות טריים.

קדירת בקר, יין אדום ושלל פיטריות

מרכיבים

  • 2 ק"ג בשר צלעות מספר 2, חתוך לקוביות 3X3
  • בקבוק יין אדום
  • 2 גזרים פרוסים
  • 2 בצלים לבנים גדולים חתוכים לקוביות
  • 10 שיני שום קצוצות
  • 1 שורש סלרי חתוך לקוביות
  • 1 שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות
  • סלסלת פיטריות פורטבלו
  • סלסלת פטריות שמפניון
  • סלסלת פטריות יער
  • 50 גרם פטריות פורצ'יני מיובשות
  • מלח
  • פלפל
  • 3 ענפי טימין
  • עלה דפנה
  • 1/4 כוס שמן קנולה

אופן ההכנה

1. בסיר קדרה שמים שמן ומטגנים את כל החומרים מלבד הפטריות.

2. מכסים ביין ומשלימים במים עד כיסוי.

3. מתבלים ומבשלים על אש נמוכה כשעתיים.

4. מוסיפים את הפטריות ומבשלים כ-35 דקות נוספות.