המסע לגלבוע של השף אבי ביטון מתחיל בשש בבוקר בבריכת דגים בחפציבה, שם הוא לובש חליפה וצולל כדי להביא את הדגים הכי טריים שיש. משם הוא מגיע למסעדת הדגים"דג-דגן", ויחד עם השף והבעלים גלי ורנר מכין את המושטים שדג. אבי ממשיך לבית הקפה Adam's שמרכז הבילוי במבואות הגלבוע, ונהנה לא רק מקפה משובח אלא גם מארוחת בוקר ישראלית מעולה ומחברתו של אדם עטר, בעל הבית.

חבר תל-אביבי שפתח מסעדה בגלבוע מזמין את אבי לעבודה משותפת בגינת התבלינים, ויחד הם מכינים שקשוקת תרד עם גבינת קשקבל מקומית. משם הוא קופץ לכפר יחזקאל, לחזות במו עיניו בתהליך הכנת גבינות הצאן המקומיות במחלבת הבוטיק "ברקנית" של בני הזוג ברקין. אחרי חליבה וחביצה הוא מכין עם המאמן גליל גלבוע וסגנו קרפצ'ו של פירות ופונדו גבינות.