סלט קינואה אדומה, בטטה צלויה וחמוציות

מרכיבים

  • 1 כוס קינואה אדומה מבושלת
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף מיץ לימון
  • חצי כוס חמוציות מיובשות מושרות במיץ לימון
  • חצי כוס אגוזי מלך קלויים וקצוצים
  • 1 גבעול סלרי אמריקאי קצוץ
  • כף של בצל סגול קצוץ דק
  • 1 כוס כוסברה קצוצה
  • 1/2 כוס נענע קצוצה
  • 2 בטטות קלופות ואפויות בתנור עד רכות

אופן ההכנה

1. מערבבים את כל המצרכים ומתבלים במלח גס ופלפל שחור

חציל קלוי עם יוגורט עיזים

  • 2 חצילי זברה
  • 2 כפות יוגורט כבשים/באפלו
  • 2 כפיות טחינה גולמית
  • 1 כפית צנובר קלוי
  • 1 פלפל ירוק חריף קצוץ
  • 1 כף זרעי עגבנייה
  • 1 כף שמן כורכום (אסביר איך עושים)
  • 1/4 כוס שערות בצל
  • מעט נבטי אפונה טריים

אופן ההכנה

1. קולים את החצילים מעל להבה גלוייה וקולפים אותם.

2. חציל אחד קוצצים ואת השני פורסים.

3. מתבלים ביוגורט, טחינה, זרעי עגבנייה, פלפל חריף, צנובר, מלח, פלפל שמן זית ומיץ לימון.

4. מזליפים שמן כורכום. מקשטים בירוקים.

קציצות שעועית ופשתן

המרכיבים

  • כוס שעועית אדומה, מושרת לילה במים ומבושלת כצי שעה עד ריכוך
  • כוס אורז עגול מלא מבושל
  • 1/3 כוס זרעי פשתן מושרים חצי שעה במים
  • גזר קצוץ בפומפיה
  • עגבנייה גדולה מרוסקת
  • בצל קצוץ
  • כוס כוסברה קצוצה
  • מעט שמן זית
  • כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית כמון
  • מלח

אופן ההכנה

1. במעבד מזון טוחנים חצי מכמות השעועית עם חצי מכמות האורז ומעבירים לקערה.

2. מוסיפים את המחצית השנייה ואת שאר המרכיבים.

3. יוצרים קציצות ואופים בתנור שחומם ל200 מעלות כעשרים דקות.