עוגת שוקולד שמן זית איטלקית

מרכיבים

  • 3 כוסות קמח
  • 11/2 כוסות סוכר
  • 6 כפות גדושות אבקת קקאו משובחת
  • 2 כפיות אבקת סודה לשתיה
  • ½ כפית מלח
  • ¾ כוס שמן זית איכותי
  • 2 כפות חומץ בן יין לבן
  • 1 כף תמצית וניל אמיתית
  • 2 כוסות מים קרים

לציפוי

  • 200 גר שוקולד מריר איכותי
  • 2 כפות שמן זית

אופן ההכנה

1. חממו את התנור מראש לטמפ של 180 מעלות (אף אחד לא אוהב להכנס למיטה קרה)

2. ערבבו יחד בקערה גדולה- קמח, סוכר, קקאו, סודה ומלח

3. עם מקצף ידני במהירות נמוכה ערבבו פנימה את שמן הזית, החומץ, הוניל, והמים עד שהתערובת אחידה

4. צקו את התערובת לתבנית משומנת (בשמן זית כמובן...) ואפו כ- 30 דקות או עד שקיסם יוצא יבש. אל תאפו יותר מידי היא צריכה להיות עשירה עסיסית 

5. הוציאו את העוגה מהתנור ותנו לה להצטנן מעט

6. המיסו את השוקולד לציפוי עם טיפת השמן וצפו את העוגה.

7. תנו לה התקרר

8. אושר גדול

כדורי חומוס וגבינת עיזים

חטיף מהיר ומפתיע. מתאים לארוח או לארוחה קלה מול הטלוויזיה או לנישנוש עם חברים.

מרכיבים

  • 1/2 חבילה גרגירי חומוס קפואים של סנפרוסט - חלוטים לדקותיים במים רותחים
  • 1 בצל אדום קטן קצוץ
  • 1 וחצי כוסות פרורי לחם רצוי מקמח מלא
  • 1/2 כוס עלי כוסברה
  • 1/2 כוס עלי נענע
  • 1/2 כוס עלי פטרוזליה
  • 2 כפיות כמון טחון
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 גליל גבינת עיזים רכה (דוגמאת פרומעז)
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס קמח לקימוח ה"פלאפל" (או פירורי לחם)
  • אבוקדו אחד בשל
  • מיץ מחצי לימון
  • 2 פלחים של לימון כבוש

אופן ההכנה

1. מעבירים את כל החומרים, מלבד הקמח, למעבד מזון ומעבדים עד לקבלת מחית אחידה (היא אינה חייבת להיות מחית חלקה)

* ניתן להוסיף את גבינת העיזים חתוכה לקוביות קטנות אל תערובת החומוס ולא לטחון אותה. מתקבלים כדורים משובצים בגבינת עיזים).

2. מעבירים לקערה ומצננים במקרר לחצי שעה.

3. מוציאים מהמקרר, יוצרים קציצות בגודל כדורי פלאפל ומשטחים מעט.

4. מקמחים את הקציצות בקמח.

5. אופים על מגש מרופד בנייר אפייה בתנור שחומם ל180 מעלות למשך 15 דקות, או מחממים שמן בגובה 2 ס"מ במחבת ומטגנים את הכדורים להזהבה.

6. בזמן האפיה מועכים את האבוקדו במזלג מתבלים בלימון מלח ופלפל

7. מניחים את כדורי החומוס בתוך שלולית של אבוקדו ומפזרים לימון כבווש חתוך קטן לקישוט

כרובית עם רוטב טחינה וחמוציות

מרכיבים

  • 1 כרובית בגודל בינוני
  • 2 כפות שמן זית
  • קורט מלח גס
  • 1/2 כוס טחינה גולמית
  • חופן נדיב של חמוציות
  • 1/2 כוס מים רותחים
  • מיץ מלימון שלם
  • 1 שן שום קצוצה
  • קורט מלח

אופן ההכנה

1. בסיר גדול עם מים רותחים חולטים את הכרובית כחמש דקות

2. מורחים עליה טיפה שמן זית וזורים מלח גס

3. מעבירים את הכרובית לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות ואופים אותה כ15 דקות עד שהיא משזיפה בקצוות

לרוטב:

1. משרים את החמוציות כמה דקות בקערה עם חצי כוס מים רותחים

2. מוסיפים לקערה את שאר החומרים ומערבבים במרץ טועמים ומתקנים תיבול, מוסיפים טיפה מים אם סמיך מידי

3. שופכים על הכרובית שנאפתה בתנור