סלט קישואים מטוגנים בשמנת חמוצה

מרכיבים

  • 2 זוקיני ירוקים כהים
  • שמן לטיגון
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 3 כפות גרגירי רימון
  • 1 כף שמיר קצוץ
  • 1 כפית חומץ שרי
  • מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה

1. מטגנים בסיר את פרוסות הקישואים כ-2 דקות עד הזהבה. מעבירים לנייר סופג.

2. מערבבים בקערה את הקישואים עם כל המצרכים ומגישים חמים.

לביבות זוקיני וגבינת פרובלון

מרכיבים

  • 4-2 זוקיני
  • 1 כוס גבינת פרובלון מגוררת
  • 1/2 כוס גבינת פרמזן אמיתית מגוררת
  • 2 ביצים טרופות
  • 1/4 כוס קמח
  • 1/4 כוס פירורי לחם לא מתובלים
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • מעט שמיר קצוץ
  • מלח, פלפל
  • שמן לטיגון

אופן ההכנה

1. מגררים את הזוקיני (אפשר במעבד מזון) וסוחטים את כל השאריות של הנוזלים.

2. שמים בקערה גדולה את הזוקיני עם כל יתר החומרים ומערבבים.

3. יוצרים לביבות ומטגנים במחבת עם שמן צמחי. מגישים חם.

פסטת קישואים צבעוניים

מרכיבים

  • 500 גרם פסטה מבושלת ומקוררת
  • שמן זית
  • 1 קישוא צהוב
  • 1 קישוא ירוק
  • 4 כפות יוגורט
  • 1 פלפל ירוק חריף
  • 2 כפות נענע קצוצה
  • 2 בצלי שאלוט קצוצים
  • 2 שיני שום פרוסות
  • 1 כף חמוציות מושרות ביין לבן

אופן ההכנה

1. מחממים במחבת רחבה שמן זית ומטגנים קלות בצל, שום ופלפל חריף.

2. פורסים את הקישואים, מוסיפים למחבת וחורכים היטב.

3. מוסיפים את הפסטה ומעט מנוזלי הבישול, מקפיצים ומתבלים. מוסיפים את החמוציות.

4. מורחים בצלחת הגשה את היוגורט ומפזרים נענע. מעבירים את הפסטה על היוגורט ומגישים.

מוסר ים עטוף בקישואים עם סלט מלפפונים

מרכיבים

  • 200 גרם פילה דג מוסר, ללא עצמות
  • 2 קישואים ירוקים
  • מלח, פלפל שחור
  • שמן אבוקדו

לסלט

  • 2 מלפפונים
  • 1 פלפל אדום חריף
  • מיץ מ-1 לימון
  • מיונז ביתי

אופן ההכנה

הדג:

1. מתבלים פילה דג במלח ופלפל ומצפים בשמן אבוקדו.

2. פורסים קישואים לטבעות דקיקות ומדביקים על צדו הפנימי של הדג.

3. במחבת עם מעט שמן אבוקדו חורכים את הדג על צד העור כדקה ומעבירים לתבנית.

4. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ל-5 דקות.

סלט המלפפונים:

1. פורסים את המלפפונים לז'וליינים. פורסים את הפלפל החריף.

2. מערבבים בקערה את המלפפונים והפלפל החריף ומתבלים במלח, פלפל שחור ומיץ לימון.

הגשה:

מניחים את הדג על צלחת הגשה כשהקישואים כלפי מעלה. מניחים כף מיונז ביתי על הצלחת ועליו את סלט המלפפונים.