מרק קרם תפוחי אדמה עם קרוטוני מספרים

אצלנו מנשנשים קרוטונים פריכים תוצרת בית כל הזמן, במיוחד אם אני מכינה אותם בצורות. המרק הוא רק תירוץ.

מרכיבים ל-6-4 מנות

לקרוטונים

  • 8 פרוסות לחם קפואות (עדיף מקמח מלא)
  • 1 כף שמן זית

למרק

  • 1 בצל בינוני קלוף
  • 2 שיני שום קלופות
  • 2 כפות שמן זית
  • 4 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 2 ס"מ
  • 3 כוסות (720 מ"ל) מים מינרליים
  • מלח

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. מכינים את הקרוטונים: בעזרת חותכני עוגיות קורצים צורות מפרוסות הלחם הקפואות. מעבירים לקערה, מוסיפים כף שמן זית ומערבבים בעדינות. מניחים את הקרוטונים בתבנית בשכבה אחת.

3. אופים 10-8 דקות עד להזהבה.

4. מצננים היטב ושומרים בכלי אטום עד 4 ימים.

5. מכינים את המרק: קוצצים בצל ושום במעבד מזון.

6. מחממים סיר על להבה בינונית, מוסיפים שמן זית, בצל ושום ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהבצל והשום רכים. מוסיפים תפוחי אדמה, מים ומלח ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-20 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים.

7. טוחנים את המרק במעבד מזון או עם מוט ריסוק חשמלי למרקם חלק. טועמים ומתקנים תיבול. יוצקים מרק לקערות ומפזרים קרוטונים.

טיפ: הכי נוח לקרוץ צורות מהלחם כשהוא קפוא. כדי שהפרוסות לא יפשירו תוך כדי עבודה, הוציאו מהמקפיא בכל פעם 2 פרוסות.

המבורגר בתנור

המבורגרים בתנור יכולים לצאת עסיסיים אם מחממים את התנור מראש ואופים אותם זמן קצר. הרבה יותר בריא ולא פחות טעים.

מרכיבים ל-6 המבורגרים קטנים

  • 500 גרם בשר בקר טרי טחון
  • 1 בצל קטן קלוף
  • 1 כף פירורי לחם
  • 1 חלמון ביצה
  • 1 כף קטשופ
  • 1 כף שמן זית
  • מלח

להגשה

  • לחמניות (עדיף מקמח מלא)
  • חסה
  • עגבנייה
  • מלפפון חמוץ

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. קוצצים בצל במעבד מזון.

3. מערבבים את החומרים בקערה ולשים כ-2 דקות. הלישה תפיק המבורגרים יציבים.

4. מחלקים את התערובת ל-6 חלקים ומגלגלים כל חלק לכדור. פוחסים כל כדור לצורת המבורגר שטוח (הם קצת מתעגלים באפייה) ומניחים בתבנית.

5. אופים 15-10 דקות עד שההמבורגרים מוכנים. חשוב להימנע מאפיית יתר וייבוש ההמבורגרים.

6. מגישים את ההמבורגרים בלחמניות עם ירקות.

כדורי פירות מיובשים

אם הילדים שלכם אוהבים פירות מיובשים הם יתלהבו מהכדורים האלה שהם ספקי אנרגיה מצוינים ומכילים כמות גבוהה של סיבים תזונתיים. הכדורים מיועדים לילדים מעל גיל 5 שיכולים לאכול אגוזים ותמרים מיובשים.

מרכיבים ל-25 כדורים

  • 30 תמרים מיובשים מזן מג'הול, מגולענים
  • 1 כוס (100 גרם) אגוזי מלך
  • 1/4 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
  • 1 כף סילאן

לציפוי

  • קוקוס טחון או שומשום

אופן ההכנה

1. טוחנים את כל החומרים במעבד מזון בפולסים עד לקבלת תערובת אחידה, אך לא חלקה מדי.

2. מעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים להתייצבות.

3. יוצרים כדורים בקוטר 3 ס"מ ומגלגלים בקוקוס.

4. שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים.