חזה עוף ברוטב עגבניות צלויות

מרכיבים
  • 4 מנות חזה עוף (1/2 פרפר שאינו מדוקק לשניצלים)
  • לרוטב העגבניות:
  • 6 עגבניות, חתוכות לרבעים
  • 4 כפות שמן זית
  • 4 שיני שום, פרוסות גס
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות סוכר חום
  • 1 כף רוטב סויה

אופן ההכנה

1. מערבבים בתבנית צלייה את כל המרכיבים, ללא חזה העוף. משטחים לשכבה אחידה וצולים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות למשך 20 דקות.

2. נפטרים מקליפות העגבנייה (אחרי הצלייה הן נפרדות בקלות) ומעבירים את תכולת התבנית לכד. בעזרת בלנדר מוט מערבלים לרוטב אחיד.

3. חורצים בחלק העבה של כל חזה, שלושה חתכים, מתבלים היטב במלח ובפלפל. מעבירים לתבנית משומנת ומושחים בתערובת העגבניות.

4. צולים את חזות העוף בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות למשך 15 דקות. מגישים עם אורז לבן וברוקולי חלוט.

גבינת חלומי עם קוביות תפוחי אדמה

מרכיבים

  • 8 פרוסות גבינת חלומי (כ-500 גרם)
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים, חתוכים לקוביות של 1 ס"מ
  • שמן זית
  • מלח, פלפל
  • 1 עגבנייה, חתוכה לקוביות קטנות
  • 4 גבעולי סלרי אמריקאי קצוצים דק
  • מיץ מלימון אחד
  • 2 כפות זיתים ירוקים קצוצים
  • 3 כפות פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה

1. מערבבים את קוביות תפוחי האדמה עם שמן הזית, מלח ופלפל ומשטחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

2. אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות למשך 20 דקות, או עד שקוביות תפוחי האדמה מזהיבות.

3. מערבבים את קוביות תפוחי האדמה צלויות עם העגבנייה הקצוצה, הסלרי, מיץ הלימון, הזיתים והפטרוזיליה.

4. במקביל מחממים מעט שמן במחבת כבדה. מזהיבים את פרוסות החלומי על להבה בינונית, משני הצדדים. מגישים על מצע תפוחי האדמה, אפשר בליווי גבינה לבנה או יוגורט.

סלט אבוקדו עם טחינה וסויה

מרכיבים

  • 2 אבוקדו גדולים ובשלים
  • 4 כפות נבטי חמנייה קצוצים
  • 4 צנוניות, חתוכות לקוביות
  • 1 בצל סגול קטן, קצוץ דק
  • 4 קרקרים מלוחים, שבורים לחתיכות
  • 1 כף מיץ לימון
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • 3 כפות רוטב סויה כהה
  • 2 כפות טחינה גולמית

אופן ההכנה

1. מערבבים בקערה את נבטי החמנייה הקצוצים, הצנוניות, הבצל וקרקר הלחמית.

2. חוצים כל אבוקדו לשניים, נפטרים מהגלעין וזולפים מעל את מיץ הלימון. מתבלים במלח ובפלפל.

3. "ממלאים"כל אבוקדו בתערובת הירקות. מתבלים ברוטב הסויה ובטחינה הגולמית ומגישים מייד.

פשטידת פסטה, טונה וגבינות

מרכיבים

  • 1 חב' ספגטי
  • מלח גס
  • 2 קופסאות טונה בשמן זית, מסוננות
  • 3 מלפפונים חמוצים בחומץ, קצוצים דק
  • 1 חבילת גבינת טוב טעם
  • 3 חלמונים
  • 150 גרם גבינת פרמז'ן, מגוררת
  • 2 קישואים, מגוררים דק
  • 1/2 כוס עלי נענע, קצוצים דק
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • שמן זית
  • 2 עגבניות קלופות ונקיות מזרעונים

אופן ההכנה

1. מבשלים את הספגטי לפי הוראות היצרן, מסננים ושוטפים היטב במים קרים. מערבבים עם מעט שמן זית כדי למנוע הידבקות.

2. מערבבים בקערה את הטונה (מועכים ומפוררים כדי להקל על הערבוב), המלפפון החמוץ, גבינת הטוב טעם, החלמונים, 2/3 מכמות הפרמז'ן, הקישואים, הנענע, מלח ופלפל. מוסיפים לתערובת האחידה את הספגטי ומערבבים היטב.

3. משמנים היטב שתי תבניות אינגליש קייק, מרפדים בנייר אפייה - והופכים אותו (כך הוא משומן רק קלות). מעבירים את התערובת לתבניות המשומנות.

4. חותכים את העגבניות לפלחים צרים ומסדרים על פני התערובת. מתבלים, בוזקים בשמן זית ומסיימים בגבינת הפרמז'ן.

5. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 30 דקות- או עד שהפשטידה מזהיבה. מצננים, פורסים ומגישים.