"טירמיסו"

מרכיבים

  • 6 פרוסות עוגה בחושה
  • 1 כוס שמנת מתוקה
  • 2 כפות אבקת קקאו
  • 4 כפות גבינת שמנת
  • 1 כף לבנה
  • ¼ כוס אבקת סוכר
  • 2 כפיות קליפות הדרים מסוכרות קצוצות דק
  • 2 כוסות שוקו, מוקה או לימונדה
  • 4 כפות שוקולד חלב קצוץ דק

אופן ההכנה

1. מקציפים בקערה את השמנת המתוקה לקצף יציב.

2. בקערה נפרדת טורפים היטב את הקקאו, גבינת השמנת, הלבנה, אבקת הסוכר והקליפות המסוכרות. מערבבים את הקצפת ותערובת הגבינה, בתנועות קיפול עדינות.

3. טובלים את פרוסות העוגה בנוזל שנבחר ומסדרים בתחתית תבנית אינגליש קייק קטנה.

4. יוצקים את תערובת הגבינה על פרוסות העוגה, זורים את השוקולד הקצוץ ומקררים לפחות ל- 3 שעות.

כריך קציצות ומיונז ביתי

2 כריכים

מרכיבים

  • 4 פרוסות לחם שיפון עגול
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כוס כרוב ירוק פרוס דק
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1 שן שום כתושה
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 2 מלפפונים חמוצים קטנים, פרוסים דק
  • 6 קציצות עוף או בקר (מטוגנות או ברוטב)
  • 1 עגבנייה פרוסה גס

למיונז

  • 1 חלמון
  • 1 ביצה
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1 כפית חרדל דיז'ון חלק
  • מלח
  • קורט פלפל לבן טחון
  • קורט פפריקה חריפה
  • קורט כמון
  • 1 כוס שמן קנולה
  • ½ כוס שמן זית

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל- 180 מעלות על מצב גריל.

2. קולים במצנם את פרוסות הלחם ומעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

3. מחממים את שמן הזית במחבת, עד לסף עישון, ומוסיפים את הכרוב הפרוס. מרככים על אש גבוהה, תוך ערבוב, רק עד שהכרוב קמל קלות.

4. יוצקים למחבת את מיץ הלימון, מוסיפים את שן השום ומתבלים. מערבבים על אש גבוהה כדקה, מצננים ומסננים.

המיונז

5. טורפים בקערה את החלמון, הביצה, מיץ הלימון, חרדל הדיז'ון והתבלינים.

6. מערבלים עם בלנדר מוט ומוסיפים תוך כדי, בזרם איטי, את שמן הקנולה ושמן הזית, עד שמתקבל מיונז סמיך ואוורירי.

7. טועמים ומתקנים תיבול. שומרים בקירור (למשך שבוע מקסימום).

ההרכבה

8. מורחים שתי פרוסות לחם במיונז ביתי, מסדרים מעל את פרוסות המלפפון החמוץ ומניחים עליהן את הקציצות, כשהן חצויות לרוחב. מתבלים במלח ובפלפל.

9. עורמים על שתי הפרוסות הנותרות את הכרוב ומסדרים עליו את פרוסות העגבנייה. מתבלים במלח ופלפל.

10. מכניסים את הכריכים הפתוחים לתנור למשך 5 דקות, עד שהקציצות מתחממות והעגבניות מתרככות.

11. סוגרים את הכריכים בעדינות, לוחצים קלות וממשיכים לקלות כ- 3 דקות (אפשר בשלב הזה להעביר ל"טוסטר" משולשים). חוצים כל כריך ומגישים מיד.

סלט פסטה וירוקים

מרכיבים

לסלט

  • 4 כוסות פסטה מבושלת
  • 1 כוס תפרחות ברוקולי חלוטות
  • 1 כוס שעועית ירוקה חלוטה, קצוצה
  • 1 אבוקדו בשל, חתוך לקוביות
  • 3 כפות בזיליקום קצוץ
  • 3 כפות בוטנים קלויים קצוצים

לרוטב

  • 1 כפית פלפל חריף טרי קצוץ
  • 4 כפות סויה
  • 2 כפות סוכר חום
  • 3 כפות לימון
  • 4 כפות שמן אבוקדו

אופן ההכנה

1. טורפים בקערה את כל מרכיבי הרוטב.

2. מערבבים בקערת הגשה את הפסטה, הברוקולי והשעועית עם מחצית מכמות הרוטב.

3. מפזרים מעל את קוביות האבוקדו, הבזיליקום והבוטנים ויוצקים עליהם את יתרת הרוטב.

4. מגישים.

פשטידת עוף ואורז מפתיעה

4 מנות

מרכיבים

  • 2 כוסות עוף מבושל (בגריל, בתנור או מכובס) מפורר
  • 1 כוס אפונה חלוטה
  • 3 כוסות אורז מבושל
  • 2 חלבונים
  • 2 ביצים
  • ¼ כוס עלי נענע
  • מלח, פלפל
  • ½ כפית פפריקה מתוקה
  • 1 תפוח אדמה מבושל בקליפתו
  • 2 עגבניות
  • שמן אבוקדו

אופן ההכנה

1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.

2. משמנים היטב תבנית אינגליש קייק.

3. מערבבים בקערה את העוף, האפונה, האורז, החלבונים, הביצים והתבלינים.

4. משטחים בתבנית כ 1/3 מהתערובת ומהדקים לתחתית.

5. פורסים את תפוח האדמה המבושל ומניחים בשכבה אחידה בתבנית. מניחים על תפוח האדמה עוד כ- 1/3 מתערובת האורז.

6. פורסים את העגבנייה לפרוסות דקות ומסדרים אותן על גבי התערובת. מזלפים מעט שמן אבוקדו

7. מניחים את ה- 1/3 הנותר מתערובת האורז על גבי פרוסות העגבנייה.

8. אופים בתנור למשך 35 דקות, עד שהפשטידה זהובה ויציבה.