גרבדלקס – סלמון כבוש

מרכיבים

  • 200 גרם פילה סלמון טרי
  • 1/2 כוס שמיר קצוץ
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס מלח
  • 1 כף זרעי שומר
  • מעט כוכבי אניס
  • 1 כף גרגרי כוסברה
  • 1 כף גרגרי פלפל אנגלי

אופן ההכנה

1. מניחים את הסלמון על ניילון נצמד כשהעור כלפי מטה.

2. מפזרים מעל שמיר קצוץ.

3. מערבבים בקערה סוכר ומלח ומפזרים מעל הדג. מתבלים גם בשומר, אניס, כוסברה ופלפל אנגלי.

4. סוגרים את הניילון הנצמד ומניחים במקרר למשך הלילה.

5. מסירים את הניילון ושוטפים את הדג במים קרים. מייבשים היטב במגבת.

6. פורסים את הדג לפרוסות דקיקות לכיוון הזנב. מגישים.

טטאקי סלמון

מרכיבים

  • 2 כפות שמן זית
  • 200 גרם פילה סלמון ללא עור ועצמות
  • מלח, פלפל

לרוטב

  • 5 כפות סוכר
  • 2 כפות סויה
  • 1 כפית סאקי
  • 3 ס"מ שורש ג'ינג'ר
  • 1 כוכב אניס

אופן ההכנה

1. מתבלים את הדג במלח ופלפל ומשמנים את המחבת.

2. צורבים את הדג במחבת, כך שהמעטפת תיצרב אך הדג יישאר נא במרכזו.

3. מצננים מעט ופורסים לפרוסות דקות.

4. מכינים במחבת קרמל מהסוכר. מוסיפים את הסאקי, הסויה, הג'ינג'ר וכוכב האניס. מביאים לרתיחה ומנמיכים אש. מצמצמים מעט.

5. מגישים בקערית לצד פרוסות הדג.

סלמון אפוי בתנור

מרכיבים

  • 1 פילה סלמון שלם
  • 1/2 כוס שמן אבוקדו
  • 4 כפיות שום כתוש
  • 1 כף גדושה דבש
  • מלח, פלפל
  • 3 לימונים פרוסים דק

אופן ההכנה

1. מערבבים בקערה שמן אבוקדו, שום, ודבש. מורחים את הסלמון בתערובת.

2. מניחים את הסלמון על נייר אפייה.

3. מתבלים את הסלמון במלח ופלפל ומניחים עליו פרוסות לימון.

4. מכסים ברדיד אלומיניום.

5. אופים את הדג בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20-15 דקות.

סלמון קונפי

מרכיבים

  • 4 נתחי פילה סלמון במשקל 250 גרם כל אחד
  • 4 כוסות שמן זית
  • 2 גבעולי תימין
  • 1 ענף רוזמרין
  • 1/2 כפית גרגרי כוסברה

אופן ההכנה

1. שמים את השמן, התימין הרוזמרין והכוסברה בסיר. מחממים את השמן בעדינות ומבשלים בו את הדג במשך כ-15 דקות. מקפידים שבעבוע השמן יהיה עדין ביותר.

2. מוציאים את הדג ומספיגים את עודפי השמן על נייר מגבת.