מרק עגבניות וקטניות עשיר

מרכיבים

  • 1/2 כוס עדשים יבשות (לבנות/אדומות)
  • 1/2 כוס גרגירי חומוס יבשים
  • 1/2 כוס גריסי פנינה
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל בינוני, קצוץ דק
  • 2 גזרים, קצוצים דק
  • 2 גבועלי סלרי, פרוסים דק
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1/2 כפית אורגנו מיובש
  • 1 קופסת עגבניות מקולפות, קצוצות
  • 4 כוסות ציר עוף/ירקות
  • מלח, פלפל
  • 2 כוסות תרד טרי

אופן ההכנה

1. שוטפים את החומוס והעדשים היטב ומשרים עם מים ומעט סודה לשתיה למשך הלילה.

2. מבשלים את החומוס במים שלהם למשך כ-30 דקות ואת העדשים למשך כ-15 דקות עד שהם מתחילים להתרכך. מסננים היטב.

3. בינתיים, בסיר גדול מחממים שמן זית ומטגנים בו את הבצל, הגזר והסלרי עד שהירקות מתחילים להתרכך, למשך כ-5 דקות. מוסיפים את השום והאורגנו ומבשלים למשך כ-2 דקות נוספות.

4. מוסיפים לסיר את העגבניות, הציר, החומוס והעדשים המבושלים ואת הגריסים ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית למשך כחצי שעה.

5. מוסיפים למרק את עלי התרד ומבשלים למשך 5 דקות נוספות עד שהתרד מתרככך והטעמים משתלבים.

פאי רועים עם פטריות וערמונים

מרכיבים

  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל בינוני, קצןץ דק
  • 1 גזר, קצוץ דק
  • 2 גבעולי סלרי, פרוסים דק
  • 2 שיני שום, קצוצות דק
  • 500 גר' תערובת פטריות (שמפיניון, פורטבלו), פרוסות
  • 250 גר' ערמונים מקולפים
  • 500 גר' בשר בקר, טחון
  • 1/2 כוס יין אדום
  • 1/2 כוס ציר עוף/בקר
  • 1 עלה דפנה
  • 2 ענפי טימין
  • 4 תפוחי אדמה בינונים, מקולפים וחתוכים לקוביות גדולות
  • 4 חלמונים
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • מלח, פלפל
  • 1 חלמון, מדולל בכף מים (לבירוש)

אופן ההכנה

1. מחממית תנור ל-180 מעלות.

2. בסיר גדול מחממים 2 כפות שמן זית ומטגנים בו את הבצל, הגזר, הסלרי והשום מספר דקות עד שהירקות משחימים מעט. מוסיפים את הפטריות והערמונים ומטגנים מספר דקות. מוסיפים את עלה הדפנה וענפי הטימין.

3. במחבת נפרדת מחממים כף שמן זית ומטגנים בה את הבשר הטחון עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הבשר לתערובת הירקות ומוסיפים את היין והציר. מתבלים במלח ופלפל ומבשלים על אש בינונית עד שרב הנוזלים התאדו.

4. בסיר גדול שמים את קוביות תפוחי האדמה עם מים ומלח. מביאים לרתיחה ומבשלים עד שתפוחי האדמה רכים. מסננים היטב.

5. מוסיפים לתפוחי האדמה את החלמונים ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט. מועכים בעזרת ממחה ידני לתערובת חלקה ללא גושים.

6. משמנים תבנית אפייה עם מעט שמן זית, מסדרים את תערובת הבשר והירקות בתחתית התבנית ומשטחים קלות. משטחים על הבשר את הפירה בשכבה אחידה.

7. מורחים את הפירה עם חלמון הביצה ויוצרים חריצים עם שיניים של מזלג בצורת שתי וערב.

8. אופים בתנור למשך כ-45 דקות, עד שהפאי שחום מאוד.

מוס ריקוטה עם תותים וקראמבל

מרכיבים

מוס ריקוטה

  • 1 קופסה גבינת ריקוטה (250 גר')
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה
  • 1/3 כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל

לתותים

  • 1 חבילה תותים, חתוכים לפרוסות
  • 2 כפות אבקת סוכר

לקראמבל

  • 80 גר' חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 2/3 כוס קוואקר
  • 1/3 כוס קמח
  • 1/3 כוס שקדים טחונים
  • 6 כפות סוכר חום
  • 1 כפית גרידת תפוז

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. להכנת הקראמבל: בקערה מערבבים יחד את כל חומרים הקראמבל ועם האצבעות מעבדים לתערובת אחידה ופירורית. מעברים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפיה ואופים בתנור שחומם מראש למשך 10-15 דקות. עד שהתערובת אפויה ושחומה מעט.

3. להכנת המוס ריקוטה: מערבבים בקערה את הגבינה עם הסוכר ותמצית הוניל. בקערה נפרדת מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת רכה ומקפלים לתוך תערובת הגבינה.

4. בקערה מערבבים את פרוסות התותים עם אבקת הסוכר ושמהים למספר דקות עד שהסוכר נמס.

5. להרכבת המנה: בכוסות אישיות מסדרים שכבות של קראמבל, מוס ריקוטה ותותים לסירוגין. מקשטים בתות חצוי ועלה נענע.