ציר ירקות בסיסי

(סיר גדול)

מרכיבים

  • 2 בצל
  • 2 כרישה,
  • שורש פטרוזיליה
  • שורש סלרי
  • ראש שום
  • 3 גזרים
  • תבלינים: עלי דפנה, פלפל אנגלי, 2-3 תרמילי הל, 2 מקלות קינמון
  • תבלינים טריים: טימין, פטרוזיליה, כוסברה (רק אם אוהבים)
  • שמן זית
  • כורכום

אופן ההכנה

1. בסיר גדול בעל תחתית עבה מחממים שמן זית, מוסיפים את התבלינים היבשים. כאשר מתחילים להוציא ריח מוסיפים את ירקות השורש.

2. חותכים את השורשים בצורה גסה (בצילום אפשר להראות אחד או שנים ולהכין מראש דילוג) ומוסיפים לסיר. מערבבים בכף גדולה

3. אחרי שהירקות נצרבו קצת מוסיפים מים ואת זר התבלינים הטריים ונותנים רתיחה על אש גבוהה מתבלים גם בכורכום.

4. מורידים את האש לאש קטנה- בינונית ומבשלים יחד כשעה (כמובן שבצילום כדאי לדלג פה) עד לקבלת נוזל ארומטי.

5. מסננים את הנוזל מהירקות (גם פה, זה תהליך ארוך ודי מלוכלך אז אפשר להראות בצילום כף או שתים ולדלג לקערה של נוזל מסונן)

6. שומרים את הנוזל המצומצם בקופסאות קטנות או בקוביות קרח במקפיא (בצילום אפשר להראות וריאציה של ציר קפוא בקוביות קרח)

מרק ברוקולי עם ממרח ברוקולי רב תכליתי

מרכיבים

לממרח ברוקולי רב תכליתי

  • חבילת ברוקולי קפוא או 2 ברוקולי טרי
  • 2 שיני שום
  • 2 כפות שמן זית
  • 3/4 כוס יוגורט עיזים

למרק

  • טיפונת שמן זית
  • שורש סלרי קלוף ופרוס
  • 2 ארטישוק ירושלמי קלוף ופרוס
  • 1 לפת קלופה וחתוכה
  • 1 קישוא פרוס
  • 100 גר' תערובת אגוזים (מלך ופקאן)
  • עשבי תיבול (פטרוזיליה, כוסברה, נענע)
  • 1 גביע יוגורט עיזים
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה - ממרח ברוקולי

1. בסיר גדול עם מים רותחים וטיפונת מלח חולטים את הברוקולי עד שמשנה את צבעו ומקבל צבע ירוק זרחני (ושומרים את מי הבישול למרק)

2. מוציאים את הברוקולי מהמים ומעבירים למים קרים לעצירת הבישול (אם מכינים מהממרח מרק אפשר לשמור את מי הבישול)

3. טוחנים את הברוקולי בבלנדר או בבלנדר יד (קצת יותר מאמץ) ומוסיפים את שאר החומרים

טיפ

  • ניתן לשמור בכלי אטום במקרר עם שכבה דקה של שמן זית למעלה עד 4 ימים
  • הממרח יכול לשמש להכנת פשטידה (מתכון בהמשך), מרק, ממרח לסנדביץ או רוטב לפסטה

אופן ההכנה - מרק

1. בסיר גדול מחממים טיפה שמן זית ומוסיפים את השורשים

2. מוסיפים ממי הבישול של הברוקולי עד כיסוי ומבשלים עד שמתרכך

3. מוסיפים את הקישוא ומבשלים עוד 5 דקות ומורידים מהאש

4. מוסיפים את ממרח הברוקולי וטוחנים יחד עם בלנדר מוט

5. מוסיפים את האגוזים ועשבי התיבול וטוחנים שוב

6. מתבלים במלח ופלפל ולקראת ההגשה מערבבים פנימה את גביע היוגורט.

פשטידת ברוקולי

מרכיבים

  • 2 כוסות ממרח ברוקולי רב תכליתי
  • כמה פרחי ברוקולי חלוטים לקישוט
  • 1 כרישה פרוסה לטבעות
  • טיפונת שמן זית
  • 1 כף קמח
  • 1/4 כוס יין לבן
  • 100 גר גבינת פטה עיזים או כבשים מפוררת
  • 200 גר גבינת טוב טעם/ טוברוג
  • 2 ביצים
  • חופן נדיב (עם שתי הידיים) של שיבולת שועל
  • 2 ענפי טימין
  • חופן אגוזי מלך

אופן ההכנה

1. במחבת גדולה מחממים שמן זית ומאדים קלות את הכרישה

2. כשמשחימה קצת מוסיפים את כף הקמח ומערבבים

3. מוסיפים את היין ומגרדים את תחתית המחבת

4. מורידים לאש קטנה קטנה ומוסיפים למחבת את ממרח הברוקולי מערבבים דקותיים מתבלים במלח ופלפל ומכבים את האש. נותנים להצטנן כמה דקות

5. בקערה נפרדת מערבבים יחד את הגבינות, הטימין הביצים והאגוזים.

6. מחברים בין שתי התערובות (זו של הברוקולי כרישה וזו של הגבינות. מערבבים עד לקבלת מסה אחידה

7. מוסיפים את שיבולת השועל ומערבבים שוב יחד

8. מעבירים לתבנית משומנת בשמן זית, שותלים כמה פרחי ברוקולי לקישוט ואופים בחום של 180 מעלות כ- 30 דקות.