מיץ פירות וירקות של בוקר

2 כוסות

מרכיבים

  • 3 תפוחי עץ ירוקים
  • 1 סלק
  • 2 גזרים
  • 1 אגס
  • 1 כפית שמן זית
  • 1 כפית מיץ לימון
  • 1 כפית זרעוני צ'יה, מושרים ב-3 כפות מים

אופן ההכנה

1. מעבירים את הפירות והירקות במכונת המיץ.

2. מערבבים עם שמן הזית וזרעוני הצ'יה ושותים מיד.

פרנץ' טוסט עם גבינה מתובלת וסרדינים

4 מנות

מרכיבים

  • 8 פרוסות חלה (רצוי עם פרג), בעובי2 ס"מ
  • 2 ביצים
  • ¼ כוס חלב
  • קורט מלח
  • פלפל שחור
  • 50 גרם חמאה
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 קופסאות סרדינים משובחים בשמן זית
  • 2 גבעולי בצל ירוק, פרוסים דק

לגבינה

  • 1/2 כוס גבינת שמנת
  • 1 כוס גבינה לבנה 9%
  • 1/2 בצל סגול, קצוץ דק
  • 1 שן שום, כתושה
  • 2 כפות נענע קצוצה
  • 1 כף כוסברה קצוצה (לא חובה)
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה

1. טורפים בקערה את הביצים, החלב ומעט מלח ופלפל. מחממים במחבת גדולה את החמאה ושמן הזית.

2. טובלים כל פרוסת חלה, משני צידיה, בתערובת הביצים ומעבירים למחבת החמה - חשוב שיהיה מרווח בין הפרוסות המונחות במחבת. מטגנים על להבה בינונית, באיטיות יחסית. כשהפרוסות מזהיבות הופכים וממשיכים להזהיב גם מהצד השני.

3. מערבבים את כל מרכיבי הגבינה המתובלת- טועמים וממליחים לפי הצורך.

4. מסדרים את הפרנץ' טוסט בצלחת, מפזרים מעל לכל פרוסה מעט מהסרדינים ומניחים עליהם כף נדיבה מהגבינה המתובלת. בוזקים בבצל ירוק ומגישים מייד.

פנקייק ברוטב שוקולד

מרכיבים

לפנקייק

  • ½ 2 כוסות קמח תופח
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • קורט מלח
  • 2 ביצים
  • 2 חלמונים
  • 200 מ"ל חלב
  • 200 מ"ל יוגורט
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית תמצית וניל
  • חמאה, לטיגון

לרוטב השוקולד

  • 1 כוס מים
  • ¼ 1 כוסות סוכר
  • 100 גרם קקאו
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 2/3 כוס שמנת מתוקה
  • 4 כפות דרמבוי (לא חובה)

אופן ההכנה

1. מנפים לתוך קערה את הקמח, אבקת הסוכר והמלח. מערבבים.

2. טורפים בקערה את יתרת המרכיבים ומוסיפים בהדרגה לתערובת הקמח – תוך כדי טריפה מתמדת (חשוב לפרק את גושי הקמח הנוצרים במגע עם הנוזל), ומערבבים עד לקבלת תערובת צמיגית וחלקה. משאירים לעמוד 10 דקות.

3. מחממים במחבת מעט חמאה ו/או שמן קנולה. יוצקים מעט תערובת לשומן החם - מקפידים על מרחק בין הפנקייקים, ומטגנים על להבה גבוהה למשך 2 דקות, מנמיכים את האש ל-2 דקות נוספות והופכים.

רוטב השוקולד:

1. מחממים בסיר את המים והסוכר תוך ערבוב, עד שהסוכר נמס.

2. מוסיפים לסיר את יתרת המרכיבים וטורפים כדקה מעל להבה בינונית.

3. מורידים מהאש ובעזרת בלנדר מוט מביאים למרקם אחיד. שומרים בקירור.

פריטטה עם תפוחי אדמה ועשבים

4 מנות

מרכיבים

  • 10 תפוחי אדמה קטנטנים, פרוסים לעובי 1/2 ס"מ
  • 4 כפות שמן זית
  • מעט גרגרי כוסברה
  • 8 ביצים
  • 1/4 כוס חלב
  • 2 כפות מים
  • מלח, פלפל
  • 3 גבעולי בצל ירוק, פרוסים דק
  • 1/4 כוס שמיר קצוץ
  • 1/4 כוס בזיליקום קצוץ
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה

1. מחממים את שמן הזית במחבת מעט עמוקה (רצוי עם ציפוי אל-דבק כמו טפלון או ציפוי קרמי), מטגנים מעט את גרגרי הכוסברה. מסדרים שכבה של פרוסות תפוחי אדמה. מתבלים במעט מלח ופלפל וממשיכים להזהיב על להבה בינונית (מה שיבטיח שתפוחי האדמה יתבשלו מבלי להיחרך).

2. הופכים את תפוחי האדמה וממשיכים לטגן כ-2 דקות.

3. טורפים בקערה את הביצים, החלב, הבצל הירוק, עשבי התיבול, ומתבלים במלח ובפלפל.

4. יוצקים את בלילת הביצים למחבת בעדינות וממשיכים לבשל על אש קטנה כ-3 דקות. מכסים את המחבת (בצלחת או ברדיד אלומיניום) ומבשלים כ-4 דקות נוספות עד שתערובת הביצים מתייצבת.

5. הופכים את הפריטטה לצלחת הגשה ומגישים עם יוגורט או שמנת חמוצה.

חמאת בוטנים ביתית

מרכיבים

  • 250 גרם בוטנים
  • 3 כפות שמן קנולה
  • 1 כף מים
  • מלח

אופן ההכנה

1. מחממים תנור לחום של 140 מעלות. מפזרים את הבוטנים על תבנית מרופדת בנייר אפייה וקולים כ-25 דקות, עד שהבוטנים מזהיבים. מצננים ונפטרים מכל הקליפות.

2. מעבירים את הבוטנים למעבד מזון קטן ומתחילים לטחון בפולסים. כשהם טחונים דק יחסית, מוסיפים את המים וכף משמן הקנולה וממשיכים לעבד למחית – בשלב זה יש לערבב את התערובת ידנית כיוון שהיא נדבקת לבסיס המיכל.

3. מוסיפים את יתרת השמן ומעבדים למחית חלקה ואחידה. מתבלים במעט מלח. אפשר גם להוסיף 1/4 כף דבש או סילאן למתיקות עדינה.