עוגת דלעת בחושה עם אגוזים ותמרים

(תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ / 2 תבניות אינגליש קייק באורך 25 ס"מ)

מרכיבים

  • 1+ 3/4 כוסות סוכר חום בהיר ( 350גרם)
  • 200 מ"ל שמן קנולה
  • 3 ביצים
  • 60 מ"ל מיץ דלעת סחוט טרי
  • 2 כוסות + 5 כפות קמח מלא טחון דק (שטיבל 6) (280 גרם)
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 1/4 כפית ג’ינג’ר טחון
  • 1/4כפית מלח
  • 350 גרם דלעת מגוררת גס
  • 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
  • 1/2 כוס תמר מג'הול קצוץ גס

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל- 170 מעלות.

2. מערבבים סוכר חום במיקסר מצויד בוו גיטרה כדקה.

3. מוסיפים שמן ומעבדים כ- 2 דקות במהירות בינונית.

4. מוסיפים ביצים אחת אחת עד שהן נבלעות בתערובת.

5. סוחטים מיץ דלעת ומוסיפים לתערובת. מעבדים 3 דקות נוספות.

6. מערבבים את כל המרכיבים היבשים יחד ומנפים לתערובת הסוכר. מערבלים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

7. מוסיפים דלעת, אגוזים ותמרים ומערבבים קצרות בכף.

8. יוצקים לתבנית משומנת ואופים כשעה עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.

גיוונים

  • מוסיפים לתערובת 1/4 כפית אגוז מוסקט.
  • מחליפים את אגוזי המלך באגוזי לוז שבורים גס באותה כמות.

טיפים
  • סוכר חום סופג לחות במשך הזמן ומתגבש, לכן חשוב לערבב ולאוורר אותו בנפרד לפני שמוסיפים לו את שאר החומרים.
  • את תערובת הקמח מנפים תוך כדי הכנת העוגה ולא מראש, על מנת לקבל עוגה אוורירית ולא דחוסה.
  • כאשר משתמשים בקמח מלא, נהוג להוסיף עוד נוזלים לעוגה (1/4 כוס במקרה זה), כדי לשמור על עסיסיות.

פלורנטין תחרה

(תבנית תנור סטנדרטית 37*45 ס"מ)

מרכיבים

לבסיס

  • 3 כוסות קמח פחות 2 כפות (400 גרם)
  • 1/2 כף אבקת אפיה (5 גרם)
  • 1 כוס פחות 2 כפות אבקת סוכר (100 גרם)
  • 200 גרם חמאה קרה
  • 1 ביצה

לציפוי

  • 1.5 כוסות סוכר (300 גרם)
  • 50 גרם דבש
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
  • 180 גרם שקדים מולבנים פרוסים
  • 200 גרם קליפות הדרים מסוכרות קצוצות גס

אופן ההכנה

הבסיס

1. מכניסים את כל החומרים היבשים למעבד המזון ומעבדים קלות.

2. מוסיפים קוביות חמאה ומעבדים קלות.

3. מוסיפים למעבד המזון ביצה ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד וחלק.

4. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.

5. מחממים תנור ל- 170 מעלות.

6. מרדדים את הבצק על נייר אפייה לעלה בעובי 1/2 ס”מ ומעבירים יחד עם הנייר לתבנית.

7. אופים כ- 12 דקות עד להזהבה קלה. מצננים.

הציפוי

8. מביאים לרתיחה סוכר, דבש, שמנת וחמאה ומבשלים כ- 3 דקות.

9. מסירים מהאש, מוסיפים שקדים וקליפות הדרים ומערבבים.

10. יוצקים את הציפוי על גבי הבסיס ומשטחים.

11. אופים כ- 18 דקות עד להזהבה קלה.

12. מצננים היטב ופורסים לריבועים בגודל 3 ס”מ.

13. שומרים בכלי אטום עד שבועיים.

עוגת שטולן מרציפן

מרכיבים

  • 75 גרם חמאה
  • 1/2 כוס + 2 כפות סוכר (120 גרם)
  • 1 ביצה
  • 50 מ"ל חלב
  • 1 כפית ריבת תפוזים
  • גרידה מ- 1/2 תפוז
  • 60 גרם אגוזי מלך
  • 125 גרם תערובת פירות יבשים (תמרים, תאנים, צימוקים, משמשים)
  • 50 גרם מרציפן חתוך לקוביות
  • 1.5 כוסות קמח (210 גרם)
  • 1/2 כף אבקת אפייה (5 גרם)

לקישוט

  • אבקת סוכר

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל-170 מעלות.

2. מקציפים במעבד מזון חמאה וסוכר עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.

3. מוסיפים ביצה, חלב, ריבת תפוזים וגרידת תפוז.

4. קוצצים את האגוזים ואת תערובת הפירות היבשים לקוביות בגודל 2x2 ס"מ.

5. מוסיפים למסת החמאה את האגוזים, תערובת הפירות היבשים ואת המרציפן.

6. מנפים את החומרים היבשים ומשלבים אותם פנימה עד לקבלת מסה אחידה.

7. מעצבים את הבצק לכיכר (כמו כיכר לחם).

8. מקררים את הכיכר המעוצבת במקרר למשך שעה.

9. אופים כ- 35 דקות.

10. מצננים, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.