דלעת ערמונים ממולאת בקוסקוס סגול

מרכיבים

  • 8 דלעות ערמונים
  • שמן זית

למילוי

  • 1 שקית קוסקוס מלא
  • 1 סלק מבושל ומגורר דק
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 שן שום כתושה
  • קליפה מגוררת מ-1/2 תפוז
  • 2 כפות כוסברה קצוצה

לתערובת הפירות היבשים

  • שמן, לטיגון
  • 1 בצל אדום גדול פרוס
  • 2-1 כפות סוכר חום
  • 1/2 כוס אגוזי מלך
  • 2 כפות חמוציות
  • 1 כף צימוקים קטנים שחורים
  • 1 כף צימוקים צהובים
  • מלח, פלפל

לקישוט

  • נבטי חרדל
  • נבטי בזיליקום

אופן ההכנה

1. מכינים את הדלעות: מסירים מדלעות הערמונים את הכיפות, מרוקנים מגרעינים, מושחים בשמן זית.

2. אופים את הדלעות בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות כ-15-12 דקות, או עד שהן מתרככות – הזמן משתנה בהתאם לגודלן.

3. מכינים את המילוי: שמים בקערה את הקוסקוס, מים רותחים (לפי הוראות היצרן), סלק מגורר, שמן זית, שום וקליפת תפוז. מוסיפים את הכוסברה ומערבבים.

4. מכינים את תערובת הפירות היבשים: מטגנים במחבת עם מעט שמן בצל וסוכר חום עד השחמה, מוסיפים אגוזי מלך, חמוציות וצימוקים, ומתבלים במלח, פלפל ומקרמלים מעט.

5. מרכיבים את המנה: ממלאים את הדלעות האפויות בקוסקוס הסגול, מפזרים מעל מתערובת האגוזים ומכסים למחצה בכיפות הדלעת – אך משאירים למילוי לבצבץ מעט. מקשטים בנבטי חרדל ובזיליקום.

פסטייה של עוף ופירות יבשים

מרכיבים

  • עלי פילו

למילוי

  • 1 עוף שלם מבושל (במים ומלח) מקורר ומפורק
  • 2 בצלים פרוסים דק ומטוגנים במעט שמן
  • 1 צרור כוסברה קצוצה
  • 10 משמשים מיובשים קצוצים
  • 8 שזיפים מיובשים קצוצים
  • 1 כפית מחוקה קינמון
  • מלח, פלפל
  • קורט אגוז מוסקט

אופן ההכנה

1. מערבבים את כל החומרים וממלאים את את עלי הפילו.

2. מגלגלים לרולדה ואופים בתנור 200 מעלות כ-20 דקות.

3. מגישים עם דבש, פיסטוקים, שקדים וקוקוס.

מרק פירות יבשים וסורבה קוקוס

מרכיבים

  • 1/2 כוס שזיפים מגולענים
  • 1/2 כוס משמשים
  • 1/2 כוס צימוקים
  • 1 בקבוק יין אדום
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 1 כוכב אניס
  • 1 מקל קינמון
  • 1 מקל וניל
  • אגוזים קצוצים, להגשה

אופן ההכנה

1. שמים את כל החומרים בסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-10 דקות.

2. מצננים, ומגישים עם סורבה קוקוס ואגוזים קצוצים.

סלמון בתאנים וקלבדוס

מרכיבים

  • 300 גרם סלמון
  • שמן לטיגון
  • 8 דבלים (תאנים מיובשות) פרוסות דק
  • 4 שיני שום
  • 1 צרור תימין קצוץ
  • 1 שוט קלבדוס
  • 3 כפות סילאן
  • מלח , פלפל

אופן ההכנה

1. מחממים מחבת כבדה, יוצקים את השמן וצורבים את הסלמון. מתבלים במלח ובפלפל.

2. מוסיפים את שאר המרכיבים ומבשלים על אש גבוהה כ-3 דקות. מגישים מייד.