מרק עגבניות ונענע

4-6 מנות

מרכיבים

  • שמן זית
  • 2 בצלים בינוניים, חתוכים גס
  • 6 שיני שום, פרוסות גס
  • 1 שורש סלרי, קלוף וקצוץ דק
  • 3 גבעולי סלרי עם עלים, קצוצים גס
  • 10 עגבניות בשלות
  • 6-4 כוסות מים
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית סוכר חום
  • 1/2 כוס עלי נענע

אופן ההכנה

1. מחממים בסיר בינוני מעט שמן זית. מוסיפים את הבצל וממשיכים לבשל על אש קטנה, עד שהוא מתרכך והופך שקוף. מוסיפים את השום ומערבבים כדקה. מוסיפים את שורש הסלרי והגבעולים הקצוצים ומערבבים דקה נוספת.

2. מרסקים את העגבניות במעבד מזון ומוסיפים לסיר יחד עם המים, מלח, פלפל והסוכר. מביאים את המרק לרתיחה וממשיכים לבשל על אש קטנה למשך 40 דקות. מערבבים מדי פעם במהלך הבישול.

3. מוסיפים את עלי הנענע לסיר המרק, מכסים וממשיכים לבשל 10 דקות. מרסקים בעזרת בלנדר מוט, למרק חלק ואחיד. טועמים, מתקנים תיבול ומגישים עם לחם קלוי מרוח בטחינה סמיכה.

דג ברוטב חריימה

4-6 מנות

מרכיבים

  • 1.2 קילוגרם פילטים של בורי
  • שמן זית
  • מלח, פלפל שחור

לרוטב

  • שמן זית
  • 2 פלפלים אדומים, פרוסים דק
  • 1 פלפל חריף טרי, פרוס דק
  • 10 שיני שום, קלופות ושלמות
  • 1 שימורי עגבניות מרוסקות
  • 10 עגבניות, קלופות ונקיות מזרעונים, חתוכות לשמיניות
  • 1 כפית קימל טחון
  • מלח, פלפל
  • 1/2 כוס כוסברה קצוצה

אופן ההכנה

1. הרוטב: (המלצה: מומלץ להכין את הרוטב יום מראש. המנוחה תעזור לכל הטעמים להתפתח ולהעמיק).

2. מחממים מעט שמן זית בסיר רחב. מוסיפים את הפלפלים (אפשר להיפטר מהזרעונים להפחתת חריפות), ומבשלים על אש קטנה, עד שהם מתרככים קלות.

3. מוסיפים את שיני השום ומערבבים דקה.

4. מגבירים את האש ומוסיפים את שימורי העגבניות ואת העגבניות הקלופות.

5. מתבלים בקימל טחון, מלח ופלפל. מחלישים את האש ומבשלים, ללא כיסוי, למשך 40 דקות. מערבבים מדי פעם במהלך הבישול.

6. מוסיפים את הכוסברה, מבשלים 5 דקות נוספות.

7. הדגים: מחממים מעט שמן זית במחבת כבדה עד לסף עישון. מתבלים את הדגים במלח ובפלפל - חשוב לתבל גם מצד העור. מניחים את הפילטים במחבת, מעט בכל פעם, כשהעור כלפי מטה. כשקצוות הדג מצהיבים- הופכים את הפילטים לדקה נוספת. חוזרים על הפעולה עם כל הדגים.

8. ההגשה: מניחים את הדגים על מעט רוטב, ויוצקים את יתרת הרוטב מעל. מומלץ להגיש עם חלה קלויה.

חצאי תפוחים ואגסים בתנור עם קרם שקדים

4-6 מנות

מרכיבים

  • 3 תפוחי עץ אדומים ומתקתקים (רצוי מזן פינק ליידי)
  • 3 אגסים גדולים בשלים למחצה
  • 90 גרם חמאה
  • 6 כפות סוכר חום
  • 2 כפות מיץ לימון
  • קורט מלח
  • קורט פלפל שחור

לקרם

  • 1 כוס שמנת מתוקה
  • 2 כפות סירופ רוזטה משובח
  • 100 גרם שוקולד לבן, קצוץ דק
  • 4 כפות שקדים טחונים
  • 4 כפות יוגורט

אופן ההכנה

1. התפוחים והאגסים: חוצים את התפוחים והאגסים, מרוקנים מליבה ומניחים בתבנית פיירקס.

2. ממיסים את החמאה יחד עם הסוכר החום ויוצקים על הפירות.

3. מזלפים מעל את מיץ הלימון ובוזקים מלח ופלפל שחור. מערבבים כך שהפירות יהיו מכוסים היטב בתערובת.

4. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 40 דקות.

5. הקרם: מחממים בסיר קטן את השמנת המתוקה וסירופ הרוזטה עד לרתיחה.

6. מוסיפים את השוקולד הלבן ומסירים מהאש. טורפים היטב עד שהשוקולד נמס לגמרי.

7. טורפים פנימה את השקדים הטחונים ומצננים.

8. טורפים פנימה את היוגורט ומגישים לצד הפירות האפויים.

סלט אפונה ונבטים

6 מנות

מרכיבים

  • 3 כפות חמאה
  • 3 כפות אגוזי פקאן או שקדים קצוצים
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • מלח
  • קורט פפריקה חריפה
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 2 כפות טחינה גולמית
  • 3 כוסות גרגרי אפונה חלוטים
  • 4 גבעולי בצל ירוק, פרוסים דק
  • 1 חבילה נבטי אלפלפא, קצוצים גס
  • 3 כפות שמן אבוקדו
  • 1 כף מיץ תפוזים

אופן ההכנה

1. מחממים את החמאה במחבת ומוסיפים את אגוזי הפקאן, הפפריקה, מעט מלח והפפריקה החריפה, ומערבבים כדקה.

2. יוצקים מעל את מיץ הלימון והטחינה הגולמית ומערבבים דקה.

3. חולטים את האפונה: מעבירים מהמקפיא למים רותחים ומומלחים- 6-8 דקות, ואז מסננים למי קרח.

4. מוסיפים למחבת את האפונה והבצל הירוק, מערבבים 20 שניות ויוצקים לקערת הסלט. מערבבים עם הנבטים, שמן האבוקדו ומיץ התפוזים ומתקנים תיבול.