משאוושה על קרעי פיתה - ממרח חומוס חם

מרכיבים

  • 1/2 קילוגרם גרגירי חומוס
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • מלח
  • 8-6 שיני שום כתושות
  • 1 כפית מלח גס
  • 3-2 פלפלים ירוקים חריפים כבושים או טריים
  • מיץ מ-2 לימונים גדולים
  • 1 כוס טחינה גולמית

להגשה

  • 2 פיתות
  • 1 שן שום
  • שמן זית משובח
  • עלי פטרוזיליה קצוצים דק
  • פלח בצל
  • מלח גס

אופן ההכנה

1. שוטפים את גרגירי החומוס ומכניסים לסיר גדול. מכסים במים, מוסיפים את הסודה לשתייה ומשרים ללילה.

2. מעמידים את הסיר על האש עם מי ההשריה ומבשלים עד שהגרגירים מתרככים מאוד, ממש נמסים בלחיצה. מוסיפים מעט מלח ומבשלים 10 דקות נוספות. שומרים ממי הבישול.

כותשים לקערה את שיני השום עם המלח הגס, עד שמתקבלת משחה.

3. מסירים את הגבעולים והגרעינים מהפלפלים וקוצצים דק, ומוסיפים לקערה.

4. מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים.

בקערה גדולה שמים את הטחינה. מוסיפים כחצי מתערובת השום והלימון ומדללים בעזרת מי בישול החומוס.

מוסיפים לטחינה 3/4 כמות מגרגירי החומוס החמים, מערבבים היטב ומועכים קלות. התערובת צריכה להיות במרקם של מרק סמיך (אם צריך, מוסיפים ממי בישול החומוס). טועמים ומוסיפים מלח אם צריך.

5. להגשה: פותחים את הפיתות, קולים אותן בחום בינוני עד שהן מתייבשות היטב. משפשפים אותן בשן השום הנוספת וקורעים לחתיכות.

6. מפזרים על תחתית צלחות רחבות ועמוקות קרעי פיתה, יוצקים עליהם מתערובת החומוס החמה, מעל זה כשתי כפות מהחומוס המבושל ומעל זה כשתי כפות מתערובת השום.

7. יוצקים על הכל בנדיבות שמן זית ומפזרים מעט פטרוזיליה. מגישים מיד עם פלחי בצל וצלוחית של מלח.

שפונדרה טלה עם דלעת, גרגירי חומוס, מח עצם

מרכיבים

  • 2 קילוגרם שפונדרה עם העצם
  • 3 בצלים קצוצים
  • 4 כפות שמן אבוקדו
  • 2 ליטר מים
  • 1 כף פלפל אנגלי
  • פלפל שחור
  • 1 כפית ערער
  • 5 עלי דפנה
  • 2 כוסות גרגירי חומוס מושרים
  • 15 עצמות מח עגל חלב
  • 2 כוסות דלעת חתוכה לקוביות

אופן ההכנה

1. מטגנים את הבצלים בסיר עם שמן אבוקדו.

2. מוסיפים לסיר בשר, מים פלפל אנגלי, פלפל שחור, עלי דפנה ומלח ומביאים לסף רתיחה.

3. מסירים קצף, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה מאוד כשעה.

4. מוסיפים את גרגירי החומוס, מסירים קצף ומבשלים כשעתיים עד אשר הבשר והחומוס רכים.

5. מוסיפים את עצמות העגל ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הדלעת ומבשלים עוד חצי שעה.

6. מגישים לצד אורז לבן.

סלט חומוס חם

מרכיבים

  • 2 כוסות גרגרי חומוס מבושלים
  • 1/2 כוס ציר עוף
  • 1 כוס כוסברה
  • 1 פלפל חריף אדום
  • 2 עגבניות קצוצות
  • 1 כפית אבקת כמון
  • 1 כפית שום כתוש
  • 3 כפות שמן זית
  • 3 כפות מיץ לימון טרי

אופן ההכנה

1. מעבירים את גרגרי החומוס לציר העוף ושומרים חם עד הרכבת הסלט.

2. מערבבים בקערה את כל הירקות, מוסיפים את החומוס ומתבלים במרכיבי התיבול.

3. מגישים חמים.

פילה מוסר בפלפל צ'ומה וגרגירי חומוס

מרכיבים

  • 4 פילטים של דג מוסר ללא עור ועצמות
  • שמן זית
  • 2 כפות תערובת פלפל צ'ומה
  • 1 כוס גרגירי חומוס מבושלים
  • 1 כוס עגבניות טחונות
  • 4 כפות יוגורט
  • 20 עלי כוסברה

לתערובת הפלפל צ'ומה

  • 100 גרם פפריקה מרוקאית
  • 30 גרם פפריקה חריפה
  • 30 גרם שום כתוש
  • 130 גרם שמן זית כתית
  • 50 גרם סוכר
  • 1/2 כפית כמון

אופן ההכנה

1. מערבבים את כל חומרי תערובת הפלפל צ'ומה עד לקבלת מרקם אחיד של משחה.

2. מחממים במחבת מעט שמן זית ומטגנים בה את הפלפל צ'ומה עד שהשמן הופך אדום.

3. מוסיפים למחבת את העגבניות, גרגירי החומוס וחצי כוס מים ומביאים לרתיחה.

4. מוסיפים את פרוסות הדג ומביאים לרתיחה שנייה. מבשלים כ-10 דקות.

5. מפזרים כוסברה. יוגורט ומעט שמן זית. מגישים מיד.