ראגו טלה ומסבחה חצילים

8-10 מנות

מרכיבים

  • 1 ק"ג שוק טלה קצוץ דק בסכין (לא בשר טרי)
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית בהרט
  • רבע כפית כורכום
  • 5 תרמילי הל כתושים
  • 4-5 כפות שמן זית
  • 3 חצילים קלויים מקולפים
  • 1 וחצי כוסות טחינה מוכנה
  • מלח
  • שמן זית

אופן ההכנה

1. במחבת כבדה יוצקים את שמן הזית ומטגנים את הבצל.

2. מוסיפים את הבשר והתבלינים ומתבלים במלח, מטגנים כ-3-4 דקות נוספות.

3. מערבבים את החצילים והטחינה.

4. מגישים עם פיתות חמות, ובצל טרי, המסבחה והטלה.

סלט טונה אסייתי

5 מנות

מרכיבים

  • 2 קופסאות טונה בשמן
  • צרור בצל ירוק קצוץ
  • צרור כוסברה קצוצה
  • בצל סגול קטן פרוס דק
  • 1 ס"מ גי'נג'ר טרי מגורט
  • חופן נבטים
  • 5 כפות סויה בהירה
  • 1 כף שמן סומסום
  • כפית סומסום שחור
  • מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה

1. בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים טועמים ומתקנים תיבול.

2. מגישים עם ג'ינג'ר כבוש, מעט מיונז, טוסטים חמים.

קדירת שוקי עוף, יין לבן וירקות שורש

6 מנות

מרכיבים

  • 12 שוקי עוף נקיים
  • 3 גזרים פרוסים ל-2 ס"מ
  • 2 בצלים פרוסים דק
  • 1 שורש פטרוזיליה פרוס דק
  • 1 שורש סלרי חתוך לקוביות
  • 3 עגבניות קצוצות
  • צרור טימין
  • 1 עלה דפנה
  • בקבוק יין לבן יבש
  • 1/4 כוס שמן זית
  • כוס קמח
  • מלח
  • פלפל

אופן ההכנה

1. בקדירה גדולה יוצקים שמן זית ומקמחים את שוקי העוף, צורבים 3 דקות ומוציאים.

2. שמים את כל ירקות השורש בסיר, מחזירים את שוקי העוף, היין ושאר התבלינים.

3. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים שעה וחצי.

4. מגישים עם מעט אורז או פירה.