צ'ילי קון קרנה

מרכיבים

  • 700 גרם בשר שייטל טחון (או אחר) – מוציאים מראש מהקירור כדי שיהיה בטמפרטורת החדר
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • שמן זית
  • 2 פלפלים חריפים קצוצים
  • שיני שום קצוצות גס מ-1/2 ראש שום
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית פפריקה חריפה
  • 1/2 כפית כמון
  • 1 כף צ'ילי יבש (לא חובה)
  • אורגנו
  • 100 גרם רסק עגבניות
  • 2 קופסאות שעועית ברוטב עגבניות מאיכות טובה

אופן ההכנה

1. מטגנים בסיר גדול את הבצל בשמן זית. מוסיפים את שיני השום והפלפלים החריפים ומטגנים קלות.

2. מוסיפים את הבשר, מטגנים ומפוררים אותו תוך כדי טיגון עד שהוא משנה צבעו מאדום לאפרפר.

3. מוסיפים את התבלינים, רסק העגבניות, מערבבים ומוסיפים את השעועית כולל הנוזלים.

4. מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי ומביאים לרתיחה. מקטינים את האש למינימום ומערבבים מדי פעם. מבשלים כשעתיים (מדי פעם יש להוסיף עוד מעט מים רותחים בהתאם לסמיכות הרצויה).

5. מגישים עם אורז.

מרק שעועית שחורה

מרכיבים

  • 1/2 ק"ג שעועית שחורה
  • שמן אבוקדו
  • 150 גרם פטריות שמפיניון קצוצות
  • 100 גרם פטריות פורטובלו מנוקות וקצוצות
  • 1 כוס בצל קלוף קצוץ
  • 1 כוס גזר קלוף קצוץ
  • 1/2 כוס סלרי שטוף קצוץ
  • 3 ליטרים ציר עוף
  • 10 שיני שום
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • מלח, פלפל

אופן ההכנה

1. שוטפים את השעועית במים (אך לא משרים).

2. מחממים בסיר שמן אבוקדו וצורבים את הפטריות. מוסיפים את הבצל ומאדים מעט.

3. מוסיפים לסיר את הגזר וממשיכים באידוי. לאחר מכן מוסיפים את הסלרי ומאדים עוד קצת.

4. מוסיפים גם את השעועית ואת הציר, ומבשלים עד שהשעועית מתחילה להתפרק.

5. מוסיפים את השום, פפריקה, מלח ופלפל לסיר וטוחנים עם בלנדר מוט.

סלט של לוביה, שעועית תורכית ושעועית יבשה

מרכיבים

  • 1 כוס לוביה יבשה, מושרית במים לילה מראש
  • 1/2 ק"ג לוביה טרייה, שטופה ונקייה מקצוות
  • 1/4 ק"ג שעועית תורכית
  • 1 כוס עגבניות קצוצות
  • 1 כוס בצל לבן קצוץ דק
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 1/2 כוס מיץ לימון
  • 1/2 כוס שמן זית
  • מלח, פלפל
  • מים לבישול

אופן ההכנה

1. שמים את הלוביה היבשה בסיר בינוני, מכסים במים, מוסיפים חצי כוס שמן זית, ושתי כפיות מלח ומבשלים על להבה נמוכה כשעה עד ריכוך.

2. מכינים קערה עם מי קרח. מרתיחים 2 ליטרים מים ומלח (הרבה מלח) וחולטים את הלוביה הטרייה במשך 3 דקות. מעבירים למי הקרח ומסננים.

3. קוצצים את השעועית התורכית כשהיא חיה (לא מבושלת) לחלוטין.

4. הרכבת הסלט: מניחים את הלוביה היבשה עם מעט מנוזלי הבישול בקערת ערבוב. מוסיפים את הלוביה הטרייה ושאר המרכיבים, מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם ומערבבים היטב.

5. מעבירים לצלחת הגשה ויוצקים שמן זית מעל.

סרדינים על שעועית לבנה

מרכיבים

לסרדינים

  • 10 סרדינים ללא עצמות וראשים
  • מלח גס
  • קליפת לימון מגוררת מ-1 לימון
  • 3 ענפי תימין
  • 1 כף גרגירי כוסברה
  • 1 כף גרגירי כמון
  • 1/2 כפית צ'ילי ירוק
  • 3 ענפי אורגנו
  • 1/2 בצל סגול גדול
  • שמן זית לכיסוי

לסלט השעועית

  • 1 כוס שעועית לבנה מושרית לילה ומבושלת לדרגת רכות
  • 1 בצל שאלוט
  • 1 פלפל ירוק חריף
  • שמן זית
  • מיץ לימון/חומץ שרי
  • 2 עגבניות
  • 1 שן שום

לפסטו הזעתר

  • 3 כוסות עלי זעתר טריים
  • 1/4 כוס שקדים קלויים
  • 4 כפות גבינת פרמזן
  • 1 כף חומץ שרי
  • 1 כף מי סוכר
  • 1 שן שום
  • 1/2 כוס שמן זית

אופן ההכנה

1. הסרדינים: מניחים בתבנית מלח גס עם תימין וקליפת לימון. משהים את הסרדינים בתבנית כ-10 דקות. שוטפים היטב מעבירים לכלי אטום עם יתר חומרי המשרה.

2. סלט השעועית: משרים את השעועית הלבנה לילה שלם בסיר עם הרבה מים. מסננים את המים ממלאים מים חדשים מוסיפים סודה לשתייה ומבשלים עד שרך לחלוטין.

3. חותכים עגבנייה לרבעים ומפרידים ומסלקים את הזרעים. טוחנים את העגבניות בבלנדר עם השום לקבלת רוטב מרוסק.

4. מערבבים בקערת ערבוב את השעועית עם בצל סגול וצ'ילי קצוץ. מתבלים במיץ לימון, שמן זית, חומץ שרי מלח ופלפל.

5. פסטו הזעתר: טוחנים במעבד מזון את כל המרכיבים.

6. ההגשה: מסדרים את קולי העגבניות עליו סלט שעועית לבנה, עליו את הסרדינים והפסטו.