מוח עגל מרוקאי

מרכיבים

  • 1 קילוגרם מוח עגל (נקי)
  • 1/2 כוס שמן קנולה
  • 5 שיני שום
  • 4 עגבניות קלופות וקצוצות
  • 1 צרור כוסברה
  • 1 פלפל צ'ילי אדום טרי קצוץ
  • 1 כף גדושה פפריקה מרוקאית בשמן
  • 1 כוס מים

אופן ההכנה

1. פורסים דק את מוח העגל.

2. יוצקים את השמן למחבת רחבה ומטגנים את השום והעגבניות. מוסיפים את הכוסברה, הצ'ילי,הפפריקה והמים ומבשלים כ-10 דקות על להבה נמוכה.

3. מניחים את פרוסות המוח בתוך הרוטב, מבשלים כ-10 דקות ומגישים.

נתח קצבים בגריל בצ'ימיצ'ורי הדרים

מרכיבים

  • 1 קילוגרם נתח קצבים (החלק העבה) פרוס לנתחים

לצ'ימיצ'ורי

  • 1 צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 1 צרור בצל ירוק קצוץ
  • 1 צרור כוסברה קצוצה
  • 1 פלפל צ'ילי קטן פרוס
  • 3 כפות מיץ תפוזים
  • 1 כף קליפת תפוז מגוררת
  • 1/2 כוס שמן זית
  • מלח, פלפל

אופן ההכנה

1. מתבלים את הנתחים במלח ובפלפל.

2. מערבבים את כל חומרי הצ'ימיצ'ורי.

3. צורבים את הנתחים במחבת פסים, יוצקים את הצ'ימיצ'ורי ומגישים.

לשון עגל ביין לבן ופטריות פורטובלו

מרכיבים

  • ½1 קילוגרם לשון
  • 3 בצלים קצוצים
  • 10 שיני שום כתושות
  • 1 צרור תימין
  • 2 גזרים גדולים פרוסים דק
  • 3 עגבניות קלופות וקצוצות
  • 1/2 כוס שמן תירס
  • 1 בקבוק יין אדום
  • 20 פטריות פורטובלו חתוכות לקוביות קטנות

אופן ההכנה

1. ממלאים מים בסיר עמוק, מוסיפים את הלשון ומביאים לרתיחה. מבשלים כשעתיים.

2. מקלפים את הקרום החיצוני של הלשון ופורסים לפרוסות דקות.

3. יוצקים שמן לסיר עמוק ומטגנים את כל הירקות.

4. מסדרים בסיר את פרוסות הלשון, יוצקים יין ומבשלים שעה נוספת.