עוגה בחושה של תפוחי עץ ופרג

מתכון של מיקי שמו

מרכיבים

  • 100 מ"ל שמן זית
  • 1.5 כוסות פחות 1 כף סוכר דמררה (140 גרם)
  • 4 חלמונים
  • 3 כפות קמח לבן (30 גרם)
  • 2 כפות קמח מלא (30 גרם)
  • 1/2 כפית אבקת אפייה (3-2 גרם)
  • 4 חלבונים
  • 1 כוס + 1 כף סוכר (120 גרם)
  • 150 גרם פרג
  • 200 גרם תפוחי עץ קלופים ומרוסקים

אופן ההכנה

1. מערבלים שמן זית וסוכר דמררה כ-7 דקות.

2. מוסיפים חלמונים אחד-אחד, ממשיכים להקציף עוד 8 דקות ומוסיפים קמחים ואבקת אפייה.

3. מוסיפים לתערובת פרג ותפוחי עץ.

4. מקציפים בקערה נפרדת חלבונים וסוכר לבן לקצף יציב ומקפלים עם התערובת השנייה לתערובת אחידה.

5. מעבירים תערובת לתבנית בבקה בקוטר 22 ס"מ. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-45 דקות.

קולאג' פילו עם גבינה וקוקוס

מרכיבים

  • 1 חבילה בצק פילו
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 500 גרם גבינת עזים קשה (או ריקוטה ללא מלח)
  • 200 גרם קוקוס

לסירופ

  • 3 כוסות סוכר
  • ½1 כוסות מים
  • 1 כפית מיץ לימון

לקישוט

  • 50 גרם פיסטוק חלבי טחון

אופן ההכנה

ההרכבה והאפייה

משמנים תבנית בחמאה, מוסיפים דף פילו ומורחים אותו בחמאה. חוזרים על הפעולה עד שמתקבלים 13 דפים.

2. מערבבים בקערה את הגבינה והקוקוס. משטחים את התערובת מעל דפי הפילו.

3. מורחים ומסדרים מעל 15 דפי פילו נוספים. מחלקים בעזרת סכין למרובעים או למעוינים.

4. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-25 דקות או עד השחמה.

הסירופ

5. מערבבים את הסוכר עם המים ומביאים לרתיחה בסיר.

6. מבשלים את התערובת עד הסמכה ומוסיפים לקראת הסוף את מיץ הלימון.

7. יוצקים את הסירופ מעל המאפה. מקשטים בפיסטוק חלבי טחון.

בורמה

מרכיבים

  • 500 גרם שערות קדאיף
  • 2 כוסות פיסטוק חלבי גרוס גס
  • 200 גרם חמאה מומסת

לסירופ הקטאר

  • 3 כוסות סוכר
  • ½1 כוסות מים
  • 1 כפית מיץ לימון

אופן ההכנה

סירופ קטאר

1. מערבבים את הסוכר עם המים ומביאים לרתיחה בסיר.

2. מבשלים את התערובת עד הסמכה ומוסיפים לקראת הסוף את מיץ הלימון.

המילוי

3. מערבבים מחצית מכמות הסירופ עם הפיסטוקים.

4. משטחים בתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לכ-20 דקות, עד שהתערובת מתגבשת.

5. ההרכבה והאפייה: מחלקים את שערות הקדאיף לרצועות באורך כ-15 ס"מ.

6. ממלאים כל רצועה בחלק ממלית הפיסטוקים, מגלגלים ומהדקים את שני הקצוות. סוגרים את הפינות ומגלגלים עד הקצה השני. לוחצים בזמן הגלגול שלא ייפתח.

7. מסדרים בתוך תבנית, מברישים בחמאה מומסת ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כרבע שעה עד השחמה.

8. יוצקים על גלילי הקדאיף את המחצית הנותרת של הסירופ ופורסים ליחידות קטנות.