פלאפל

מרכיבים

לפלאפל
  • 1/2 קילוגרם חומוס מושרה למשך הלילה
  • 2 בצלים
  • 5 שיני שום
  • 1 צרור כוסברה
  • מלח
  • 1 כף כמון
  • 1 פלפל ירוק חריף
  • 2 כפות קמח
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • שמן קנולה, לטיגון

לטחינה

  • טחינה גולמית
  • מים, לימון
  • שום

להגשה

  • 2 עגבניות
  • 1 בצל ירוק
  • 1 בצל לבן
  • סומאק
  • פיתות עגולות טריות

אופן ההכנה

1. טוחנים את כל החומרים במעבד מזון (או אם יש מטחנת בשר)

2. יוצרים מהתערובת כדורים ומטגנים בשמן עמוק.

3. מכינים את הטחינה לפי הטעם, קוצצים גס את הירקות ומתבלים.

4. מרכיבים מנה מפיתה, פלאפל וירק, איך שאוהבים.

פלפל ממולא בלחם

מרכיבים

  • 1/2 כיכר לחם אחיד, שחור או חלה
  • 1 פלפל ירוק חריף
  • פס רחב מקליפה של לימון (החלק הצהוב בלבד)
  • חופן עלי אורגנו טריים (עלים מ-4-3 ענפים)
  • 1 שן שום
  • 2 כדורי מוצרלה טריים (או חבילת כדורי בייבי מוצרלה)
  • 3 עגבניות
  • שמן זית
  • 8 פלפלים מוארכים גדולים וישרים (רצוי אדומים)

אופן ההכנה

המילוי

1. קורעים בידיים את הלחם לחתיכות לא ענקיות, אבל גם לא קטנות מדי. אין צורך להסיר את הקרום הקשה.

2. קוצצים לקוביות זעירות את הפלפל החריף (מרחיקים גרעינים ועוקצים), קליפת הלימון, האורגנו והשום. את המוצרלה קורעים לנתחים גסים (בערך כמו הלחם) ואת העגבניות מגררים בפומפייה.

3. מוסיפים את כל המרכיבים לקערה עם חתיכות הלחם. מזלפים מעל שמן זית בנדיבות ומוסיפים מלח וקצת פלפל שחור.

4. מערבבים בידיים את כל מרכיבי המילוי בעדינות, כדי שלא למעוך את הלחם יותר מדי.

ההרכבה

5. קוטמים את ראשי הפלפלים (את הכובעים אפשר לשמור בצד בשביל קישוט), ובעזרת סכין קטנה או אצבעות מסלקים החוצה את הגרעינים).

6. ממלאים את הפלפלים בתערובת הלחם בערך עד שני שליש מגובהם (המילוי לא צריך להגיע עד הקצה מכיוון שהוא תופח בצורה משמעותית בזמן האפייה).

7. מחממים תנור ל-180 מעלות (חום עליון ותחתון, בלי טורבו). מניחים את הפלפלים בתבנית אפייה (אפשר לרפד בנייר או לשמן מעט את התבנית בשמן זית, אבל לא חייבים) ואופים בערך חצי שעה או עד שהפלפלים מתחילים לקבל סימני חריכה שחורים ויש בועות גדולות בקליפה.

8. מוציאים מהתנור ונותנים לפלפלים להתקרר מעט ולהתייצב לפני שאוכלים.

קינוח גבינה וקדאיף

מרכיבים

  • 1 כף חמאה
  • 2 כפות סוכר
  • חופן שערות קדאיף
  • 200 גרם גבינה חצי קשה לאפייה (כדוגמת טוב טעם)
  • 1/2 כוס סילאן
  • 1/2 כוס פקאנים קלויים קלופים

אופן ההכנה

1. ממיסים במחבת את החמאה ומוסיפים סוכר. מוסיפים לתערובת את שערות הקדאיף ומטגנים.

2. מניחים את הגבינה בצלחת הגשה. יוצקים מעליה את הסילאן ומפזרים את האגוזים. מסדרים מעל את אטריות הקדאיף.

סלט עגבניות ואבוקדו עם קרוטונים של זעתר

מרכיבים

לסלט

  • 1 סלסילת עגבניות מנומרות
  • 2 אבוקדו
  • 1 לימון
  • שמן זית
  • 1 פלפלון צ'ילי אדום חריף
  • עלי זעתר טריים
  • 1 בצל סגול קטן פרוס
  • 200 גרם גבינת המאירי

לקרוטונים

  • 4 פרוסות לחם אחיד
  • שמן לטיגון
  • זעתר

אופן ההכנה

הסלט

1. פורסים את העגבניות לחצאים ואת האבוקדו לפרוסות.

2. מערבבים עם יתר חומרי הסלט ומפזרים מעל גבינת המאירי.

הקרוטונים

3. חותכים את הלחם לקוביות של 1 ס"מ ומסירים את הקרום.

4. מטגנים את הלחם בשמן עמוק.

5. מוציאים, מספיגים בנייר ומפזרים מעל זעתר. מגישים עם הסלט.