עוף מגוהץ

4 מנות

מרכיבים

  • עוף במשקל 1.700-2.000 ק"ג חתוך פרפר
  • 1 ראש שום חצוי
  • חצי לימון
  • מלח
  • פלפל
  • 4 ענפי טימין (רק העלים)

אופן ההכנה

1. בסיר קנדלה מניחים את העוף על הצד של העור מתבלים במלח ופלפל.

2. מניחים ליד את הלימון והשום, מניחים מעל העוף סיר מים כבד (כמו משקולת) וצורבים כ-15 דקות מכל צד.

3. מגישים עם מעט לימון סחוט, השום והטימין הקצוץ.

קארי דגים על אורז אדום

6 מנות

מרכיבים

  • 1 ק"ג סלמון נקי מעור ועצמות וחתוך לקוביות של 2*2
  • 1 מיכל חלב קוקוס
  • 4-5 כפות רוטב סויה
  • כף סוכר
  • צרור כוסברה קצוצה
  • 1 ס"מ שורש ג'ינג'ר קצוץ
  • כף גדולה קארי ירוק
  • צרור בצל ירוק קצוץ
  • 2 כוסות אורז אדום מבושל לפי הוראות יצרן

אופן ההכנה

1. בסיר בינוני שמים את כל החומרים פרט לסלמון ולאורז ומבשלים כ-5 דקות.

2. מוסיפים את הסלמון ומבשלים 5 דקות נוספות.

3. מגישים את הקארי על האורז האדום ומקשטים בכוסברה טריה קצוצה.

קציצות הודו בלימון, כמון ותרד

4-5 מנות

מרכיבים לקציצות

  • 1/2 ק"ג בשר הודו טחון
  • 1 ביצה
  • 2 כפות פירורי לחם
  • צרור כוסברה קצוצה
  • בצל בינוני קצוץ דק
  • 1 פלפל אדום קצוץ (גמבה)
  • 3 שיני שום קצוצות
  • צרור פטרוזיליה קצוצה

מצרכים לרוטב

  • 1 בצל גדול פרוס
  • 4 כוסות תרד שטוף
  • צרור פטרוזיליה קצוצה
  • צרור כוסברה קצוצה
  • 4 שיני שום פרוסות
  • פלפל צ'ילי טרי פרוס דק
  • 4 כפות שמן זית
  • כפית גדושה כמון
  • מיץ מלימון אחד
  • 2-3 כוסות מים
  • מלח
  • פלפל

אופן ההכנה

1. מערבבים את חומרי הקציצות, יוצרים כדורים במשקל 70 גרם ושומרים בצד.

2. מטגנים את השום והבצל ומוסיפים את שאר החומרים, מביאים לרתיחה.

3. מוסיפים את הקציצות ומבשלים 35 דקות נוספות.