ריבת שום ועגבניות שרי

מרכיבים

  • 1 ק"ג עגבניות שרי
  • 10 שיני שום
  • 1 מקל וניל
  • 1 כוכב אניס
  • 1 מקל קינמון
  • 4 גרגירי פלפל אנגלי
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס מים

להגשה

  • כיכר לחם לבן
  • 2 פרוסות גבינת עיזים סנט מור
  • עלי רוקט לעיטור

אופן ההכנה

1. מבשלים את כל המרכיבים על אש קטנה עד שהריבה מגיעה לסמיכות המבוקשת.

2. חותכים לחם לבן לפרוסות וקולים בטוסטר.

3. מניחים מעל כל טוסט גבינת עיזים.

4. מניחים על הגבינה כף מריבת השום והעגבניות.

5. מקשטים בעלי רוקט ומגישים.

רוטב BBQ

מרכיבים

  • 3 כפות קטשופ 1 כפית חרדל
  • 2 כפות סויה
  • 2 כפיות דבש
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1/2 בצל
  • שמן לטיגון
  • 1 כפית צ'ילי יבש
  • 6 כפות אספרסו
  • מלח פלפל לפי הטעם

אופן ההכנה

1. מערבבים בקערה את הקטשופ, החרדל, רוטב הסויה, הדבש ושיני השום הכתושות.

2. חותכים את הבצל לקוביות קטנות ומטגנים במחבת עם מעט שמן.

3. מוסיפים למחבת צ'ילי יבש, מערבבים כחצי דקה ומוסיפים את האספרסו. מאדים במשך דקה.

4. מאחדים את תוכן המחבת עם תערובת הקטשופ. מתקנים תיבול לפי הצורך.

פסטרמה הודו בדבש ופפריקה

מרכיבים

  • 1 ק"ג חזה הודו נקי מעור שומן וגידים
  • לנוזל הכבישה:
  • 3 כוסות מים מסוננים
  • 1/2 כוס מיץ תפוזים
  • 2 כפות מלח
  • 2 כפות סוכר חום
  • 1 כפית גרגירי פלפל שחור (שלמים)
  • 2 עלי דפנה

לציפוי הנתח

  • 3 כפות דבש
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כפית פלפל שחור טחון גס

אופן ההכנה

נוזל הכבישה

1. מערבבים בקערה את כל חומרי נוזל הכבישה, ומניחים את החזה בקערה.

2. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-24 שעות.

3. מוציאים את החזה מנוזל הכבישה, שוטפים במים ומייבשים היטב בנייר סופג.

4. בעזרת חוט מטבח קושרים את החזה לגליל מהודק.

ציפוי הנתח

5. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הציפוי, ומורחים היטב על החזה.

6. במידה ויש זמן, כדאי להשהות במקרר לשעה עד 24 שעות.

7. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.

8. מניחים את החזה במרכז התבנית, רצוי מעל רשת הגבהה (כדי שהתחתית לא תתבשל בנוזלים שיפריש הבשר).

9. צולים בחום של 160 מעלות כשעה ורבע (עד שהבשר עשוי לגמרי).

10. לאחר כמחצית השעה מוציאים את החזה מהתנור ומרטיבים אותו בנוזל שבתחתית התבנית.

11. מוציאים מהתנור וממתינים 10 דקות לפני הפריסה.

12. פורסים דק בסכין חדה ולא משוננת.

13. מגישים חם או פושר.