סלסה מקסיקנית

מרכיבים

  • 6 עגבניות בשלות קלופות וחתוכות לקוביות של 1 ס"מ
  • 3 שיני שום קצוץ
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 לימון סחוט
  • 4 כפות כוסברה טרייה קצוצה
  • 1/2 בצל סגול קצוץ
  • כף מלח
  • 4 פלפלים כבושים קצוצים
  • 1/2 פלפל ירוק חריף קצוץ
  • 1/2 כף רסק עגבניות

אופן ההכנה

1. מחממים את השמן זית במחבת לחום גבוה וזורקים פנימה את העגבניות לדקה

2. מעבירים לקערה של מעבד מזון ומעבדים אותו יחד עם שאר החומרים עד לקבלת רוטב (לא רסק). רצוי לשמור על מרקם די גושי

קסדייה 4 גבינות

מרכיבים

  • 2 טורטיות 22 ס"מ
  • 3 כפות מילוי 4 גבינות
  • 1 כף חמאה להברשה

למילוי

  • 50 גר' גבינת שמנת
  • 50 גר' גבינה בולגרית מפוררת
  • 1 כף צ'דר מפוררת
  • 1 כף פרמזן מגורד
  • 1 כף עירית קצוצה
  • 150גר' פלפלים צבעוניים קלויים קלופים וקצוצים
  • 1 כף פסטו

אופן ההכנה

1. הכנת המילוי: מערבבים את כל המרכיבים יחד ושומרים בקירור בכלי סגור.

2. מורחים טורטייה ב – 3 כפות מהמלית ומכסים בטורטייה נוספת.

3. מורחים מעט חמאה מכל צד ומניחים על מחבת רחבה בעלת תחתית עבה ל – 3 דקות מכל צד עד להשחמה והמסת המילוי.

4. חותכים את הקסדייה לשמניות ומניחים על צלחת עם קערת סלט בריאות בליווי קוקוטים של סלסה וגוואקאמולי

גוואקאמולי

מרכיבים

  • 3 אבוקדו בינוניים רכים
  • 1/2 כוס בצל סגול קצוץ
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 3 גבעולי בצל ירוק קצוצים
  • 1 עגבנייה קלופה וקצוצה
  • מיץ מ-1 לימון
  • 1/4 לימון קצוץ עם הקליפה
  • 1/2 פלפל שאטה קצוץ
  • 1 כף מלח
  • 1 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה

1. קולפים את האבוקדו, מגלענים וחותכים לקוביות קטנות. מעבירים לקערה.

2. מוסיפים לקערה את כל החומרים ומערבבים היטב. מגישים מייד.

צ'ילי קון קרנה

מרכיבים

  • 3 כוסות שעועית אדומה מבושלת
  • 200 גרם בייקון/קבנוס טחון
  • 600 גרם בשר טחון
  • 1 כוס שמן זית
  • 2 בצלים בינוניים קצוצים
  • 10 שיני שום כתושות
  • 4 כפות רסק עגבניות
  • 2 כוסות מים
  • 1 כוס כוסברה קצוצה
  • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1 גזר חתוך לקוביות קטנות
  • 6 עגבניות קלופות וקצוצות
  • 1 כף צ'ילי יבש מפורר
  • 1 כף זרעי קימל שלמים
  • 1 פלפל שאטה קצוץ
  • מלח, פלפל

להגשה (לא חובה):

  • שמנת חמוצה
  • גוואקמולי

אופן ההכנה

1. מחממים את השמן בסיר עם תחתית עבה ומוסיפים בהדרגה את הבצל, השום, קוביות הגזר והבשר, ומטגנים עד שהבשר צלוי היטב.

2. מוסיפים לסיר את כל שאר החומרים, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית כשעתיים.

3. מגישים עם שמנת חמוצה וגוואקמולי.

אצבעות גבינה

מרכיבים

לאצבעות הגבינה

  • 12 אצבעות מוצרלה בעובי ½1 ס"מ
  • 1כוס חלב
  • 3 ביצים
  • 1 כוס קמח
  • 1 כוס פירורי לחם
  • 1 כפית טרגון
  • 1/2 כפית מלח
  • שמן לטיגון עמוק

לרוטב חרדל ודבש

  • 3 כפות חרדל
  • 3 כפות דבש ח
  • 6 כפות מיונז

אופן ההכנה

1. משרים את אצבעות הגבינה בחלב למשך שעה. מסנים מהחלב ומקמחים.

2. טורפים את הביצים קלות עם מלח וטרגון.

3. טובלים את אצבעות הגבינה בביצה ומיד אחר כך בפירורי הלחם.

4. מטגנים את אצבעות הגבינה בשמן עמוק למשך 3 דקות או עד שהן מזהיבות. מעבירים לנייר סופג.

5. מערבבים את כל חומרי הרוטב חרדל ודבש לתערובת אחידה וחלקה. מגישים מייד לצד אצבעות הגבינה.