Eggs Benedict

6 מנות

מרכיבים

  • 6 פרוסות עבות של חלת שבת ללא הקראסט (החלק הקשה)
  • 12 ביצי חופש
  • 12 פרוסות סלמון כבוש (פרוסות דקות)
לרוטב הולנדז
  • 1/2 כוס יין לבן
  • 6 כפות חומץ
  • 2 בצלי שאלוט קצוצים דק
  • 4 חלמונים
  • פלפל שחור טחון טרי (רצוי מטחנה ביתית)
  • 150 גר' חמאה צהובה מלוחה רכה

אופן הכנת הרוטב

1. מבשלים בסיר את היין 3 כפות חומץ והבצל הקצוץ עד לצמצומו לחצי מהכמות ומעבירים לקערת נירוסטה. את הקערה מניחים מעל סיר עם מים רותחים ומעבירים פנימה את 2. החלמונים תוך כדי הקצפה מתמדת לאחר מכן מוסיפים את החמאה וממשיכים בהקצפה עד לקבלת תערובת אחידה.

3. מכבים את האש ומטבלים במלח ופלפל טחון.

בישול הביצים

1. במחבת גבוה יוצקים עד 1/2 גובה מים ומביאים לרתיחה כמעט מלאה מוסיפים את 3 כפות החומץ וכפית מלח

2. בעדינות פותחים את הביצים פנימה, לאחר כדקה מוציאים בעדינות את הביצים ומניחים בצד.

הגשה

מעל כל פרוסת חלה מסדרים 2 פרוסות סלמון כבוש, 2 ביצים עלומות, ויוצקים מעל בנדיבות מהרוטב הולנדז ומקשטים עם בצל ירוק קצוץ

פנקייק

מרכיבים

  • 2 כוס קמח
  • 1/4 3 כוס סוכר
  • 2 ביצים
  • 1 כוס יוגורט
  • 1 כף חלב
  • 4 כפות חמאה מומסת
  • 1 שקית אבקת אפייה

אופן ההכנה

1.מערבבים את כל החומרים יחד לבלילה אחידה ומניחים לנוח כ-10 דקות.

2. מחממים מחבת טפלון גדולה משומנת קלות. מניחים רינג במרכז המחבת ויוצקים 1/4 3 מצקת. אם אין רינג פשוט יוצקים מעט פחות מהקמח והפנקייקים יהיו יותר דקים.

3. ממתינים כדקה, הופכים כאשר נוצרות גומות קטנות בתוך הפנקייק לדקה נוספת.

4. מגישים עם סירופ מייפל איכותי.

פאי תפוחים

מרכיבים

לבצק

  • 100 גרם סוכר
  • 200 גרם חמאה, חתוכה לקוביות בטמפרטורת החדר
  • 300 גרם קמח
  • 1 ביצה
  • 1כף חומץ
  • קורט מלח
  • 2 כפות מים

למילוי

  • 8 תפוחי עץ בינוניים (גרנד סמיט), קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
  • 3 כפות סוכר דמררה
  • 2 כפות פירורי לחם זהב
  • 1 כפית קינמון
  • 80 גרם חמאה
  • 1/2 כוס אגוזים קלויים וטחונים
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1 כף קליפת לימון מגוררת

לזיגוג

  • 2 כפות חלב
  • 1 כפית סוכר

אופן ההכנה

הבצק

1. מערבבים במעבד מזון את כל חומרי הבצק כ-2 דקות עד קבלת בצק אחיד וחלק.

2. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומעבדים מעט ביד. מחלקים ל-2, עוטפים בניילון נצמד ומקררים לשעתיים לפחות.

המילוי

1. מכניסים את כל חומרי המילוי לסיר ומבשלים כ-4-3 דקות, עד להמסת החמאה וריכוך יתר החומרים. מסירים מהאש.

ההרכבה והאפייה

1. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים את חציו הראשון לעובי 1/2 ס"מ.

2. משמנים תבנית פאי נשלפת (בקוטר 24 ס"מ) ומרפדים בבצק המרודד - מהדקים היטב בדפנות ובבסיס. מחוררים בעזרת מזלג את התחתית ומכניסים למקפיא כ- 10 דקות.

3. מרדדים את חציו השני של הבצק לעובי 1/2 ס"מ ומניחים בצד.

4. מעבירים את תערובת התפוחים לתבנית עם הבצק המרודד שהוקפא ומשטחים באופן אחיד. מכסים בחציו השני של הבצק, סוגרים יפה את הדפנות וחותכים שוליים עודפים.

5. אופים בתנור שחומם מראש ל-210 מעלות כ-20 דקות. מנמיכים את חום התנור ל-175 מעלות וממשיכים לאפות כ-40 דקות נוספות.

6. מברישים בתערובת הזיגוג 10 דקות לפני סוף האפייה.

7. מקררים כ-20 דקות ומגישים עם גלידת וניל.