שוקי עוף בבירה, קבנוס וכרוב

מרכיבים

  • 10 שוקי עוף
  • 2 נקניקי קבנוס פרוסים לרצועות בעובי 1 ס"מ
  • 4 ענפי תימין
  • 1/2 כרוב לבן פרוס דק
  • 1 גזר מגורר
  • 1 בצל גדול פרוס דק
  • 10 שיני שום
  • 1 צרור שמיר קצוץ
  • מלח, פלפל
  • ליטר בירה
  • 1 כף סוכר חום

אופן ההכנה

1. שמים את כל החומרים בכלי חסין חום.

2. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כשעתיים.

3. מורידים טמפרטורה ל-140 ואופים עוד שעה.

נתחי פרגית בוויסקי

מרכיבים

  • 1/2 קילוגרם פרגית חתוכה לרצועות
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מלח,פלפל
  • 4 שיני שום פרוסות
  • 1כפית אורגנו יבש
  • 1 פלפלון צ'ילי אדום טרי פרוס דק
  • 3 ענפי תימין
  • 1/4 כוס ויסקי
  • 1 כף סוכר חום
  • 1 כפית חרדל גרגרים
  • 1 צרור בצל ירוק

אופן ההכנה

1. מחממים במחבת כבדה את שמן הזית וצולים את הפרגיות.

2. מתבלים במלח ובפלפל. מוסיפים את השום, האורגנו, הצ'ילי והתימין.

3. מוסיפים את הוויסקי, החרדל והסוכר חום ומבשלים כ-10 דקות נוספות.

4. קוצצים את הבצל הירוק, מפזרים מעל ומגישים.

נתחי סלמון ביין אורז ומיסו

מרכיבים

1 קילו דג סלמון, פרוס לפרוסות של 4 ס"מ ללא העור

למשרה

  • 1/2 כוס יין אורז
  • 1/4 כוס מירין
  • 3 כפות מיסו לבן
  • 1 כף סוכר חום
  • 1 כוס שמן אבוקדו

להגשה

  • אספרגוס חלוט
  • 1 בצל ירוק קצוץ

אופן ההכנה

1. מערבבים את חומרי המשרה ויוצקים על הסלמון.

2. אופים את הסלמון בתנור משולב עם גריל ב-250 מעלות למשך כ-20 דקות.

3. מגישים עם אספרגוס ובצל ירוק קצוץ.

סנגרייה של איתי פישגודה ("בנדיקט")

מרכיבים

  • 2 בקבוקי יין אדום (רצוי מרלו או מלבק)
  • 1 ליטר מיץ תפוזים סחוט
  • 200 מ"ל ברנדי
  • 150 גרם סוכר לבן
  • 2 עלי דפנה
  • 2 גרגרי פלפל אנגלי
  • 2 מסמרי ציפורן
  • 2 מקלות קינמון
  • 6-5 יחידות ג'ינג'ר מסוכר קצוץ גס
  • 3 תפוחים חתוכים לקוביות
  • 2 אגסים חתוכים לקוביות

אופן ההכנה

1. מביאים את כל החומרים לרתיחה בסיר גדול.

2. מנמיכים ללהבה בינונית-נמוכה ומבשלים כ-25 דקות נוספות עד שהפירות מתרככים מעט.