רקאק ועדאס (רצועות בצק עם עדשים)

מרכיבים

לעדשים

  • ½1 כוסות עדשים חומות שטופות
  • מים לבישול
  • מלח
  • כמון
  • בהראט

לבצק

  • 3/4 כוס קמח
  • 1/2 כוס מים פושרים
  • קמצוץ מלח
  • 1 ראש שום מופרד לשיניים קלופות ופרוסות
  • שמן אבוקדו לטיגון

אופן ההכנה

העדשים

1. מבשלים בסיר את העדשים החומות במשך 10 דקות. מוסיפים מים עד עד לכ-5 ס"מ מעל העדשים.

2. מתבלים במלח, כמון ובהרט ומבשלים כ-3-2 דקות נוספות.

הבצק

1. לשים את הקמח, המים והמלח עד לקבלת בצק אחיד

2. מרדדים את הבצק דק-דק וחותכים לרצועות דקיקות (כמו אטריות). מפזרים קמח מעל.

3. מנערים מהאטריות את עודפי הקמח ומניחים בזהירות בסיר העדשים. אם חסרים מים מוסיפים לפי הצורך (עד כמות של כוס מים). מערבבים בעדינות ומבשלים כ-2-3 דקות.

4. במחבת נפרדת מטגנים את פרוסות השום בשמן אבוקדו. מוסיפים 3/4 מהן לסיר ומערבבים.

ההגשה

1. מעבירים הכל לתבנית הגשה מרובעת.

2. מפזרים מעל את שארית פרוסות השום המטוגנות.

3. מגישים לצד חמוצים, זיתים ויוגורט.

מפתול (תבשיל פתיתים ועוף)

מרכיבים

לעוף

  • 4 חלקי עוף (כרעיים ושוקיים)
  • 2 ליטר מים

לפתיתים

  • 1/2 כוס שמן
  • 1/2 קילו בצל קצוץ
  • 1 כפית קינמון
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית בהרט
  • קורט אגוז מוסקט
  • 2 כוסות פתיתים עגולים
  • ½3 כוסות ציר עוף (מהעוף המבושל)

לתבשיל הדלעת-חומוס

  • 1 כוס גרגרי חומוס מבושלים
  • 200 גרם דלעת חתוכה לקוביות
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • מלח, פלפל

אופן ההכנה

עוף

1. שמים בסיר את העוף עם המים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים כשעה.

2. מוציאים את העוף. שומרים את הציר לבישול.

פתיתים

1. מטגנים בסיר אחר את הבצל ומוסיפים את התבלינים.

2. מטגנים את הפתיתים עם חצי מכמות הבצל, מוסיפים ½3 כוסות מהציר ומבשלים לפי הוראות היצרן.

תבשיל הדלעת-חומוס

1. שמים בסיר נפרד את המחצית הנותרת של הבצל עם דלעת, חומוס ורסק

2. מוסיפים את ציר העוף שנותר ומבשלים כרבע שעה.

ההגשה

מעבירים את הפתיתים לקערה, מוספים מתבשיל הדלעת-חומוס, מסדרים מעל את העוף ומפזרים בהרט. מגישים חם.

מנסף עם טחינה

מרכיבים

לבשר

  • 3 כפות שמן זית
  • 1/2 קילו בשר כבש עם עצמות
  • ½1 ליטר מים
  • 1 מקל קינמון
  • 3 עלי דפנה
  • מלח, פלפל
  • 1 כפית בהרט
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית הל
  • 1 כף גרגרי פלפל שחור

לאורז

  • 1/2 קילו אורז בסמטי שטוף
  • 1 ליטר ציר בקר (מבישול הבשר)
  • 1/2 כוס שמן

לטחינה

  • 1 כוס טחינה גולמית
  • ½1 כוסות מים
  • קורט מלח
  • 5 כפות מיץ לימון

להגשה

  • 1 לאפה
  • 100 גרם שקדים ללא קליפה
  • 100 גרם צנוברים
  • פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה

הבשר

1. מחממים את השמן במחבת ו"סוגרים" את הבשר מכל צדדיו.

2. מעבירים את הבשר לסיר, מוסיפים את המים, מקל הקינמון, עלי הדפנה ומתבלים במלח, פלפל ותבלינים. מבשלים את הבשר כשעתיים וחצי.

3. מסננים את הציר ושומרים אותו לבישול האורז.

האורז

1. מטגנים את האורז בסיר עם מעט שמן.

2. מוסיפים את ציר הבשר (עד כיסוי האורז וקצת מעל) ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-20 דקות.

הטחינה

1. מערבבים בקערית את כל חומרי הטחינה לקבלת טחינה דלילה מאוד.

ההגשה

1. מטגנים במחבת את השקדים והצנוברים.

2. בצלחת שטוחה פורסים את הלאפה, מעליה מסדרים את האורז ומפזרים את השקדים והצנוברים.

3. מפזרים מעל את הבשר ומגישים עם טחינה דלילה.

4. אפשר לקשט בפטרוזיליה.