סשימי לברק ישראלי

4 מנות

מרכיבים

  • 500 גרם לברק פרוס דק דק ללא עור ועצמות
  • 1 פלפל שיפקה חמוץ פרוס דק
  • 1 בצל ירוק פרוס דק
  • 1/2 כוס טחינה מוכנה
  • מיץ משתי עגבניות
  • שמן זית
  • מלח
  • פלפל

אופן ההכנה

מסדרים את פרוסות הסשימי על גבי צלחת הגשה, מכסים בשמן זית, מלח ופלפל ומסדרים את שאר הירקות והפלפל מלמעלה.

פנקייק חיטה מלאה

12 מנות

מרכיבים

  • 250 גרם קמח חיטה מלאה
  • 250 גרם קמח לבן
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1/3 כוס דבש
  • קורט מלח
  • 5 ביצים
  • 550 מ"ל חלב
  • מעט חמאה לטיגון

אופן ההכנה

1. מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה ומוסיפים את החומרים הרטובים לחומרים היבשים ומערבבים.

2. במחבת כבדה ממיסים מעט חמאה ויוצקים מעט מהתערובת ומטגנים כ-2-3 דקות מכל צד.

3. מגישים עם יוגורט, סילאן, פירות טריים ואגוזים.

פרגיות קייגון וירקות ירוקים

4 מנות

מרכיבים לפרגית

  • 1 ק"ג פרגית נקיה
  • 2 כפות גדושות תערובת קייגון
  • כף שטוחה סילאן
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1/4 כוס שמן זית

מרכיבים לירקות

  • חצי ק"ג ברוקולי מופרד לפרחים
  • 250 גרם שעועית ירוקה נקיה
  • 150 גרם תרד
  • 4 שיני שום פרוסות
  • 1 גזר פרוס דק
  • שמן זית
  • מלח
  • פלפל

אופן ההכנה

1. מערבבים את כל חומרי הפרגית ומניחים בצד.

2. חולטים במים רותחים את הברוקולי, השעועית והגזר כדקה ומעבירים למי קרח.

3. צולים את הפרגית במחבת כבדה כ- 4-5 דקות מכל צד.

4. במחבת נוספת מטגנים קלות את הירקות הירוקים.

5. מגישים עם הפרגיות והירקות מעט שמן זית, שום.