סשימי לברק ישראלי
4 מנות
מרכיבים
- 500 גרם לברק פרוס דק דק ללא עור ועצמות
- 1 פלפל שיפקה חמוץ פרוס דק
- 1 בצל ירוק פרוס דק
- 1/2 כוס טחינה מוכנה
- מיץ משתי עגבניות
- שמן זית
- מלח
- פלפל
מסדרים את פרוסות הסשימי על גבי צלחת הגשה, מכסים בשמן זית, מלח ופלפל ומסדרים את שאר הירקות והפלפל מלמעלה.
פנקייק חיטה מלאה
12 מנות
מרכיבים
- 250 גרם קמח חיטה מלאה
- 250 גרם קמח לבן
- 1 שקית אבקת אפייה
- 1/3 כוס דבש
- קורט מלח
- 5 ביצים
- 550 מ"ל חלב
- מעט חמאה לטיגון
1. מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה ומוסיפים את החומרים הרטובים לחומרים היבשים ומערבבים.
2. במחבת כבדה ממיסים מעט חמאה ויוצקים מעט מהתערובת ומטגנים כ-2-3 דקות מכל צד.
3. מגישים עם יוגורט, סילאן, פירות טריים ואגוזים.
פרגיות קייגון וירקות ירוקים
4 מנות
מרכיבים לפרגית
- 1 ק"ג פרגית נקיה
- 2 כפות גדושות תערובת קייגון
- כף שטוחה סילאן
- 3 שיני שום כתושות
- 1/4 כוס שמן זית
מרכיבים לירקות
- חצי ק"ג ברוקולי מופרד לפרחים
- 250 גרם שעועית ירוקה נקיה
- 150 גרם תרד
- 4 שיני שום פרוסות
- 1 גזר פרוס דק
- שמן זית
- מלח
- פלפל
1. מערבבים את כל חומרי הפרגית ומניחים בצד.
2. חולטים במים רותחים את הברוקולי, השעועית והגזר כדקה ומעבירים למי קרח.
3. צולים את הפרגית במחבת כבדה כ- 4-5 דקות מכל צד.
4. במחבת נוספת מטגנים קלות את הירקות הירוקים.
5. מגישים עם הפרגיות והירקות מעט שמן זית, שום.