השף אביב משה והשורד נתן בשבקין מגלים את חיפה היפה ואת אזור הכרמל. בשבקין חוזר לילדות ומבקר בגן החיות הלימודי היפה, שהחיות בו נמצאות בתצוגות פתוחות וללא כלובים, ומתעקש להאכיל בעצמו את הטיגריס הלבן. בינתיים אביב יוצא למסע היסטורי בעקבות תרבויות, עמים ומאכלים, בכפר הדרוזי הציורי עיספיא שעל רכס הכרמל, שם הוא מתארח בבית של אחת הבשלניות הטובות בכפר, ומגלה שבכפר יש גם נוצרים, מוסלמים ויהודים. הוא מבקר בבית הבד העתיק, מתארח אצל סולימן ומונירה, וזוכה לטעום מטעמים דרוזים אותנטיים. אחרי שבשבקין נהנה מהשוקו ולחמניה שלו, הוא קופץ לתערוכת "ספורט סיינס" במוזיאון המדעטק – מוזיאון המדע הלאומי בחיפה, ובאמצעות פעילויות ספורטיביות ומתקנים שונים לומד לא מעט דברים. אביב משה מבקר במלון בוטיק שממוקם בבניין לשימור בשכונה ותיקה, ומכין דג מצופה בפטריות פורטבלו המוגש לצד רטטוי הירקות של שף המסעדה, שי גרינברג. בינתיים בשבקין מגיע לפארק שעשועים בקיבוץ יגור, ואילו אביב מניח את הראש בחדר הנעים והמפנק שמלון בוטיק השוכן בלב המושבה הגרמנית שבחיפה.