לחמה בעג'ין

מרכיבים

לבצק

  • 3.5 כוסות + כף קמח (500 גרם)
  • 1 כף סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית שמרים יבשים
  • 1 כוס מים
  • 1 כף שמן זית

למילוי הבשר
  • 300 גרם בשר טלה טחון
  • 2 כפות רכז רימונים
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 1 שן שום כתושה
  • מלח, פלפל
  • עגבניה קלופה וקצוצה

אופן ההכנה

1. מערבבים את חומרי הבצק ומתפיחים עד להכפלת הנפח.

2. מערבבים את חומרי המילוי.

3. יוצרים מהבצק פיתות קטנות ומשטחים מעט מהמלית על הפיתה. מתפיחים שוב כ-20 דקות.

4. אופים בחום גבוה כ-12 דקות.

5. מגישים עם בצל טרי ועלי פטרוזיליה.

סיגרים מרוקאים

מרכיבים

1 חבילה עלי סיגר

למילוי

  • 1/2 קילו בשר בקר טחון
  • 1 עלה דפנה
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 1 צרור כוסברה
  • 4 שיני שום
  • 3 כפות חומץ
  • מלח, פלפל
  • קורט אגוז מוסקט
  • קורט קינמון
  • מעט מים וקמח להדבקת הסיגרים
  • שמן לטיגון עמוק

להגשה

  • עגבניות טריות לרסק

אופן ההכנה

1. יוצרים מהבשר שתי קציצות גדולות. מבשלים אותן במים עם עלה הדפנה כחצי שעה.

2. מוציאים את הקציצות וטוחנים במעבד מזון עם שאר הירקות והתבלינים.

3. ממלאים את עלי הסיגר בתערובת, מגלגלים ומדביקים במעט מים וקמח.

4. מטגנים את הסיגרים בשמן עמוק. מוציאים ומעבירים לנייר סופג.

5. מגישים עם טחינה ורסק של עגבניות טריות.

מסר וואט (תבשיל עדשים כתומות)

מתכון של אסתי ממו

מרכיבים

  • 1 חבילה עדשים כתומות
  • 3 בצלים קצוצים
  • 1/3 כוס שמן
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • 1 כף פפריקה חריפה
  • 1/2 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי
  • 6 שיני שום
  • 1 כף זרעי הל
  • 1 כפית פלפל שחור טחון
  • מלח

אופן ההכנה

1. שוטפים היטב את העדשים במים. מסננים.

2. מטגנים את הבצל בסיר עמוק בשמן רותח עד הזהבה. מוסיפים פפריקה מתוקה וחריפה ובוחשים היטב.

3. כותשים במכתש ועלי את הג'ינג'ר ושיני השום עד לקבלת משחה. מוסיפים למכתש זרעי הל, פלפל שחור טחון וממשיכים לכתוש עד תום.

4. מוסיפים את התבלינים לתבשיל עם מעט מים ומערבבים היטב.

5. מוסיפים גם את העדשים ומטגנים למשך כ-3 דקות תוך ערבוב מתמיד.

6. מוסיפים מים עד גובה כיסוי התבשיל, מנמיכים את האש ומבשלים במשך כ-20 דקות עד לקבלת מרקם משחתי מעודן. מוסיפים מלח לפי הטעם ומגישים חם לצד אינג'רה טריה.