כנאפה תרד וגבינה

מרכיבים

  • 1/4 ק"ג שערות קדאיף

למלית

  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל חתוך קוביות
  • 200 גרם תרד
  • 100 גרם פטה
  • מלח, פלפל
  • 50 גרם צנוברים קלויים
  • 1 כוס שמן, למריחת הכנאפה

אופן ההכנה

1. מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד השחמה.

2. מוסיפים את התרד, מערבבים ומתבלים במעט מלח ופלפל (אין להמליח יותר מדי כי הפטה מלוחה). מוסיפים גם את הגבינה.

3. פורסים את שערות הקדאיף על משטח עבודה לעיגול בקוטר 8-6 ס"מ, מסדרים מעליהן את המלית ומפזרים מעל את הצנוברים.

4. מלפפים את הכנאפה ומהדקים היטב. מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומברישים את הכנאפה בשמן.

5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כרבע שעה עד השחמה. מגישים עם סלט ירוק עם יוגורט ונענע.

ביצה מגולגלת בבשר טחון

מרכיבים

  • ביצה מגולגלת בבשר טחון
  • 1/2 קילוגרם בשר טחון (כבש/בקר או מעורב)
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 2 שיני שום כתוש
  • 1 גמבה אדומה
  • 1 פלפל ירוק חריף
  • בהראט
  • 1 בצל
  • מלח, פלפל
  • 4 ביצים מבושלות וקלופות
  • 1 ביצה, להברשה

אופן ההכנה

1. מערבבים את הבשר עם רסק העגבניות והשום.

2. טוחנים במעבד מזון את הפלפלים והבצל, מוסיפים לתערובת הבשר ומתבלים בבהראט, במלח ובפלפל.

2. פורסים רדיד אלומיניום ומשטחים מעל את תערובת הבשר ומהדקים עם הידיים. מסדרים מעל הבשר את הביצים (בקצה אחד של הבשר), מגלגלים הכל לצד השני בעזרת רדיד האלומיניום לרולדה ומהדקים היטב.

3. מסדרים את הרולדה בתבנית פיירקס ומניחים מעל תבנית עם מים (כמות של 1 כוס). אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דקות.

4. מסירים את רדיד האלומיניום ומשחימים כ-3-4 דקות נוספות.

5. מגישים עם סלט עלים ליד.

סלט שומר ותפוזים

מרכיבים
  • 3 פקעות שומר חתוכות לרצועות
  • 1 בצל סגול חתוך לרצועות
  • 1 כרישה (הלבן בלבד) קצוצה דק
  • 1/2 כוס זיתים שחורים מגולענים קצוצים
  • 2 תפוזים סחוטים
  • 5 כפות שמן זית
  • מלח
  • 1 כף פטרוזליה קצוצה
  • פלחי תפוז מפולטים

אופן ההכנה

1. מערבבים בקערה את השומר, הבצל, הכרישה והזיתים.

2. מוסיפים את מיץ התפוזים ומתבלים בשמן זית ובמלח.

3. מקשטים בפטרוזיליה ובפלחי תפוז ומגישים.