כריך ניו-יורקר (פסטרמה)

מרכיבים

לכריך

  • לחם שיפון
  • מלפפון חמוץ פרוס
  • בצל סגול
  • חרדל חלק
  • איולי

לאיולי

  • 10 חלמונים
  • 1 כף סוכר
  • 1 כפית מלח גס
  • 1/2 כוס מיץ לימון
  • 1 ליטר שמן זית

אופן ההכנה

1. פורסים את הלחם והירקות.

2. טוחנים במעבד מזון את כל חומרי האיולי מלבד השמן. מזליפים את השמן תוך ערבוב בהדרגה עד לקבלת איולי סמיך.

3. מורחים פרוסת לחם באיולי, מסדרים פסטרמה וירקות ומכסים בפרוסת לחם נוספת. מגישים.

קציצות הודו בקארי

מרכיבים

לקציצות

1/2 ק"ג בשר הודו טחון

  • 1 ביצה
  • 5 כפות פירורי לחם
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית גראם מסאלה
  • מלח, פלפל שחור

לתבשיל

  • 1 ליטר ציר עוף רותח
  • 2 בצלים לבנים קצוצים דק
  • 5-4 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לרבעים לאורכם
  • 2 כוסות אפונת גינה (רצוי קטנה)
  • 1/4 כוס שמן תירס
  • 4 כפות גדושות רסק עגבניות
  • 1/2 כפית ג'ינג'ר
  • 1/2 פלפל אדום חריף
  • 1 כף גדושה אבקת קארי
  • 1 כף שום כתוש
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית קינמון
  • 1 כפית פלפל שחור טחון
  • 1 מקל קינמון
  • 1/2 כפית פפריקה חריפה
  • 5-4 עלי דפנה
  • מעט סוכר
  • מלח

אופן ההכנה

1. מערבבים את כל חומרי הקציצות לתערובת אחידה. יוצרים מהתערובת קציצות עגולות.

2. יוצקים שמן לסיר רחב עד לכיסוי טוב של התחתית ומטגנים את הבצל בשמן עד שהוא הופך שקוף.

3. מוסיפים את רסק העגבניות והתבלינים ומערבבים היטב.

4. מוסיפים כליטר ציר עוף רותח, מערבבים ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה בינונית כ-10 דקות.

5. מוסיפים בזהירות את הקציצות, ממשיכים לבשל על להבה בינונית 10 דקות נוספות.

6. מוסיפים את תפוחי האדמה (במידה וחסר אפשר להוסיף עוד מעט ציר) ומבשלים על להבה בינונית עם מכסה מעט פתוח כ-30 דקות עד לריכוך תפוחי האדמה.

7. מוסיפים את האפונה ומבשלים 10 דקות נוספות.

פסטרמה הודו

מרכיבים

למשרה

  • 1/2 פרפר חזה הודו נקבה ללא עור
  • 2 שיני שום
  • 1 כף מלח גס
  • 1 צרור עלי סלרי
  • 1 צרור קטן עלי כוסברה
  • 1 פלפל צ'ילי חריף
  • מים קרים

לציפוי

  • שמן זית
  • פפריקה אדומה
  • פפריקה מעושנת
  • פלפל שחור גרוס
  • סילאן

אופן ההכנה

המשרה

1. מניחים את חזה ההודו בכלי ששוליו גבוהים מגובה הבשר. מוסיפים מים קרים במידה שתכסה את הבשר כולו, עד גובה אצבע מעליו.

2. מוסיפים את המלח ומנערים את הכלי לערבוב, מועכים את שיני השום ומוסיפים למשרה, מוסיפים את יתר חומרי הטעם ומכסים את הכלי.

3. מכניסים למקרר למשך לילה.

הציפוי

1. מערבבים את כל חומרי הציפוי.

הצלייה

1. מוציאים את הבשר מהמשרה (לא שוטפים) ומרחיקים ממנו את כל חומרי הטעם ועשבי התיבול.

2. טובלים את הבשר בציפוי כך שיעטוף אותו מכל הצדדים.

3. מניחים את הבשר בתבנית שטוחה (אפשר על נייר אפייה) ומפזרים בעדינות פלפל שחור על כל הנתח (הפלפל נדבק למשרה).

4. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות וצולים במשך 20 דקות.

5. אחרי 20 דקות מכבים את התנור ומשהים את הבשר בתוכו ל-5 דקות נוספות כשהוא סגור.

6. מוציאים את הבשר ומניחים לצינון. פורסים דק-דק ומגישים בכריך.

סלט הודו קצוץ ואטריות אורז

מרכיבים

  • 1/2 קילוגרם הודו קצוץ
  • שמן לטיגון
  • 1 חבילה אטריות אורז מושרות
  • 1 צרור כוסברה
  • 1 צרור נענע
  • 1 בצל סגול
  • כמה גבעולי בצל ירוק
  • 1 פלפלון צ'ילי
  • מעט ג'ינג'ר טרי קצוץ
  • 2 כפות סויה
  • 2 כפות רוטב צ'ילי
  • שמן שומשום
  • להגשה:
  • פלחי לימון
  • בוטנים קצוצים

אופן ההכנה

1. מטגנים במחבת חמה את ההודו הקצוץ בשמן. מקררים מעט.

2. בינתיים משרים בקערה נפרדת אטריות אורז במים רותחים לכמה דקות לפי הוראות ההכנה.

3. קוצצים את כל עשבי התיבול, הבצלים, הצ'ילי והג'ינג'ר.

4. מניחים בקערה את האטריות, ההודו ועשבי התיבול , מתבלים ומתקנים תיבול לפי הטעם. מגישים עם פלחי לימון ובוטנים קצוצים.