צלע ממולא
מרכיבים- 4 צלעות טלה
- 1 1/2 כוס אורז
- 3 כוסות מים
- 1/4 כוס שמן
- 1 כפית בהרט
- 1 כפית הל
- 1 כפית אגוז מוסקט
- מלח פלפל
- ליטר מים
- 1 כוס שקדים
- 1כוס צנוברים מושחמים
- מטגנים את האורז, מוסיפים את התבלינים ומבשלים חצי בישול.
- שמים בקערה ומוסיפים את השקדים והצנוברים.
- ממלאים את הצלע, סוגרים בקיסמי שיניים ומפזרים מעל את התבלינים.
- עוטפים בנייר כסף, שמים בתבנית ומוסיפים מים לתבנית.
- מכניסים לתנור שחומם מראש 250 ל-3.5-4 שעות.
- מוציאים את הצלע מהתנור ומגישים.
קובה ממדודה בסנייה
מרכיבים- 3 כוסות בורגול עדין מושרה כחצי שעה מסונן וסחוט
- 1/2 קילו בשר כבש טחון
- 1/2 קילו בשר כבש חתוך לקוביות קטנות
- 1 כוס מים
- 1 כפית קינמון
- 2 כפיות נענע יבשה
- 2 כפיות כמון
- 2 כפיות פפריקה מתוקה
- 2 כפיות פפריקה חריפה
- 2 כפיות בהרט
- 2 כפיות פלפל
- 1/4 כוס שמן
- 3 כפות שמן לטיגון
- מלח גס
- 2 בצלים חתוכים לקוביות קטנות
- 1/2 כוס צנוברים מושחמים
- 2 עגבניות קצוצות דק
- 2 מלפפונים קצוצים דק
- 1 בצל סגול קצוץ דק
- חופן נענע
- מיץ מחצי לימון
- שמן זית
- מלח
- מערבבים את הבשר הטחון עם הבורגול וחצי מכמות התבלינים.
- לשים את התערובת, מוספים מים תוך כדי לישה ויוצרים תערובת אחידה דמויית בצק.
- מטגנים מעט את הבצל, מוסיפים את קוביות הבשר ואת שאר התבלינים. מערבבים כ-10 דקות ומצננים.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה. מפזרים חצי מכמות הבורגול, מסדרים שכבה אחידה ומהדקים.
- מפזרים שכבה של הבשר המטוגן ומפזרים צנוברים. מכסים בחצי השני של הבורגול, מהדקים היטב ומזליפים מעל שמן זית.
- חותכים את הקובה עם סכין לפי הצורות הרצויות, מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-20 דקות עד השחמה.
- מגישים עם סלט ירקות ונענע.
עוגת תפוחים ושזיפים פריכה לצד גלידת פירות יער
מרכיבים
לעוגה- 8 תפוחי עץ גרנד
- 4 שזיפים גדולים (מושרים חצי שעה עם סוכר)
- 1 כוס קמח (עדיף כוסמין)
- 1 כוס קמח תירס (ממליגה)
- 1 כוס סוכר דמרארה
- 150 גרם חמאה (שהוקפאה לחצי שעה)
- 1 כפית קינמון
- 1/2 כפית אבקת ציפורן
- 1שקית פירות יער קפואים (450 גר')
- 1/2 כוס סוכר
- 2/3 כוס שמנת מתוקה
- 1/2 כפית תמצית וניל
- מערבבים יחד את קמח התירס, הסוכר וקמח הכוסמין. מניחים מחצית מהתערובת בתבנית משומנת וחסינת חום.
- מגררים את תפוחי העץ במגררת עבה.
- מערבבים את הקינמון והציפורן עם שתי כפות סוכר.
- מוסיפים לתפוחי העץ והשזיפים המגוררים קינמון ואת תערובת הציפורן והסוכר.
- מניחים את תערובת תפוחי העץ על תערובת הקמחים בתבנית.
- מעל תערובת תפוחי העץ מפזרים את מחצית התערובת הנותרת.
- מגררים מעל הכל את החמאה הקפואה במגררת עבה ומכניסים לתנור לחום בינוני של 180 מעלות ל-40 דקות.
- מכניסים את כל המרכיבים למעבד המזון או לבלנדר. מעבדים היטב עד שהמרקם אחיד.
- מגישים לצד העוגה