צלע ממולא

מרכיבים
  • 4 צלעות טלה
  • 1 1/2 כוס אורז
  • 3 כוסות מים
  • 1/4 כוס שמן
  • 1 כפית בהרט
  • 1 כפית הל
  • 1 כפית אגוז מוסקט
  • מלח פלפל
  • ליטר מים
  • 1 כוס שקדים
  • 1כוס צנוברים מושחמים

אופן ההכנה
  1. מטגנים את האורז, מוסיפים את התבלינים ומבשלים חצי בישול.
  2. שמים בקערה ומוסיפים את השקדים והצנוברים.
  3. ממלאים את הצלע, סוגרים בקיסמי שיניים ומפזרים מעל את התבלינים.
  4. עוטפים בנייר כסף, שמים בתבנית ומוסיפים מים לתבנית.
  5. מכניסים לתנור שחומם מראש 250 ל-3.5-4 שעות.
  6. מוציאים את הצלע מהתנור ומגישים.

קובה ממדודה בסנייה

מרכיבים
  • 3 כוסות בורגול עדין מושרה כחצי שעה מסונן וסחוט
  • 1/2 קילו בשר כבש טחון
  • 1/2 קילו בשר כבש חתוך לקוביות קטנות
  • 1 כוס מים
  • 1 כפית קינמון
  • 2 כפיות נענע יבשה
  • 2 כפיות כמון
  • 2 כפיות פפריקה מתוקה
  • 2 כפיות פפריקה חריפה
  • 2 כפיות בהרט
  • 2 כפיות פלפל
  • 1/4 כוס שמן
  • 3 כפות שמן לטיגון
  • מלח גס
  • 2 בצלים חתוכים לקוביות קטנות
  • 1/2 כוס צנוברים מושחמים

לסלט
  • 2 עגבניות קצוצות דק
  • 2 מלפפונים קצוצים דק
  • 1 בצל סגול קצוץ דק
  • חופן נענע
  • מיץ מחצי לימון
  • שמן זית
  • מלח

אופן ההכנה
  1. מערבבים את הבשר הטחון עם הבורגול וחצי מכמות התבלינים.
  2. לשים את התערובת, מוספים מים תוך כדי לישה ויוצרים תערובת אחידה דמויית בצק.
  3. מטגנים מעט את הבצל, מוסיפים את קוביות הבשר ואת שאר התבלינים. מערבבים כ-10 דקות ומצננים.
  4. מרפדים תבנית בנייר אפייה. מפזרים חצי מכמות הבורגול, מסדרים שכבה אחידה ומהדקים.
  5. מפזרים שכבה של הבשר המטוגן ומפזרים צנוברים. מכסים בחצי השני של הבורגול, מהדקים היטב ומזליפים מעל שמן זית.
  6. חותכים את הקובה עם סכין לפי הצורות הרצויות, מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-20 דקות עד השחמה.
  7. מגישים עם סלט ירקות ונענע.

עוגת תפוחים ושזיפים פריכה לצד גלידת פירות יער

מרכיבים

לעוגה
  • 8 תפוחי עץ גרנד
  • 4 שזיפים גדולים (מושרים חצי שעה עם סוכר)
  • 1 כוס קמח (עדיף כוסמין)
  • 1 כוס קמח תירס (ממליגה)
  • 1 כוס סוכר דמרארה
  • 150 גרם חמאה (שהוקפאה לחצי שעה)
  • 1 כפית קינמון
  • 1/2 כפית אבקת ציפורן

לגלידה
  • 1שקית פירות יער קפואים (450 גר')
  • 1/2 כוס סוכר
  • 2/3 כוס שמנת מתוקה
  • 1/2 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה

העוגה
  1. מערבבים יחד את קמח התירס, הסוכר וקמח הכוסמין. מניחים מחצית מהתערובת בתבנית משומנת וחסינת חום.
  2. מגררים את תפוחי העץ במגררת עבה.
  3. מערבבים את הקינמון והציפורן עם שתי כפות סוכר.
  4. מוסיפים לתפוחי העץ והשזיפים המגוררים קינמון ואת תערובת הציפורן והסוכר.
  5. מניחים את תערובת תפוחי העץ על תערובת הקמחים בתבנית.
  6. מעל תערובת תפוחי העץ מפזרים את מחצית התערובת הנותרת.
  7. מגררים מעל הכל את החמאה הקפואה במגררת עבה ומכניסים לתנור לחום בינוני של 180 מעלות ל-40 דקות.

הגלידה
  1. מכניסים את כל המרכיבים למעבד המזון או לבלנדר. מעבדים היטב עד שהמרקם אחיד.
  2. מגישים לצד העוגה