שוקרוט

מרכיבים

  • 2 קילו כרוב לבן פרוס דק
  • 250 גרם חזה אווז מעושן
  • 6-8 נקניקיות בקר טריות מעושנות
  • צרור שמיר
  • 4 עלי דפנה
  • 1 ליטר בירה לבנה בהירה
  • 3 גזרים מקולפים ומגורדים
  • 2 בצלים גדולים פרוסים דק
  • 10 שיני שום
  • 4-5 תפוחי אדמה קטנים
  • קילו בשר מספר 2 חתוך לקוביות
  • מלח
  • פלפל

אופן ההכנה

  1. חותכים את הכרוב והבצל דק, מגרדים את הגזרים.
  2. בסיר גדול וכבד מטגנים ב-1/2 כוס שמן קנולה את הבצל, הגזר, השום, חזה האווז והכרוב.
  3. מוסיפים בירה ומבשלים כ-20 דקות על להבה בינונית.
  4. מוסיפים את הבשר והנקניקיות, מעבירים לפלטה ל-8-9 שעות.
  5. מוציאים ומגישים.

חמין מקרוני

מרכיבים

  • 1 חבילת פסטה
  • 1 בצל קצוץ
  • 3 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לקוביות גדולות
  • 1 בטטה קלופה וחתוכה לקוביות גדולות
  • 1 בצל חתוך לרבעים
  • 4 כרעיים
  • 4 ביצים
  • 1 קישקע קפוא – לאחר הפשרה
  • 1/2 כוס מים
  • מלח
  • פלפל
  • פפריקה אדומה מתוקה
  • כורכום
  • 1 כף סילאן
  • שמן

אופן ההכנה

  1. מבשלים את הפסטה חצי בישול ומסננים.
  2. מטגנים את הבצל הקצוץ ומערבבים עם הפסטה.
  3. מתבלים במלח, פלפל ופפריקה מתוקה ומניחים בצלחת.
  4. חותכים את הבטטה, תפוחי האדמה והבצל לקוביות גדולות ומכניסים לאותה המחבת שבה טוגן הבצל הקצוץ. מתבלים במלח, כורכום ופפריקה ומוסיפים כף סילאן. מטגנים שתי דקות ומעבירים לצלחת.
  5. מטגנים באותה המחבת את הכרעיים עם מלח, פלפל וכורכום.
  6. מרפדים את שולי הסיר בנייר אפיה ומכניסים את תערובת תפוחי האדמה, הבטטה והבצל.
  7. מניחים מעל התערובת מחצית מכמות הפסטה.
  8. מעל הפסטה מניחים את הכרעיים ואת הביצים.
  9. מעל הכרעיים והביצים מניחים את יתרת הפסטה ומעל את הקישקע.
  10. שופכים מעל 1/2 כוס מים.
  11. עוטפים בנייר אפיה ומכסים את הסיר. מעבירים לפלטה לחום גבוה לשעה ואז מנמיכים ומבשלים 12 שעות.

אוסובוקו עגל בראש אל חנות

מרכיבים

  • 4 נתחי אוסובוקו עגל (כל אחד 350 גרם)
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 בצל גדול
  • 5 שיני שום כתושות
  • 4 עגבניות
  • 2 גבעולי סלרי בהירים
  • 2 כפות פפריקה מרוקאית מתוקה
  • 1 כפית פפריקה מרוקאית חריפה
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1 כפית זרעי כוסברה טחונים
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
  • 1/2 כפית כורכום טחון
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כפית פרחי ורדים מיובשים ומפוררים
  • 1 בקבוק קברנה סוביניון מרלו
  • 2 כוסות מרק עוף צח
  • 1 כפית פלפל לבן טחון
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח גס

אופן ההכנה

  1. מתבלים את האוסובוקו במלח ופלפל משני צדדיו. בסיר רחב ושטוח, היכול להכיל את הבשר בשכבה אחת, מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבשר 2 דקות מכל צד. מעבירים לקערה.
  2. במקביל קוצצים את הבצל, העגבניות והסלרי דק.
  3. מוסיפים לסיר את הבצל, השום והעגבניות והסלרי ומטגנים 5 דקות.
  4. מוסיפים את כל התבלינים, הסוכר, והוורדים המיובשים ומטגנים כ-2 דקות.
  5. מוסיפים את היין ומקרצפים את תחתית הסיר בכף עץ.
  6. מחזירים את הבשר לסיר, מוסיפים את המרק הצח ומתבלים במלח ופלפל. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים שעה על אש נמוכה.
  7. מעבירים לפלטה ל-8 או 9 שעות, עד שהבשר רך והרוטב סמיך. מגישים על פירה או על אורז לבן.