מרק אדום

מרכיבים

  • 1/2 קילו עגבניות חלוטות וחתוכות לקוביות
  • 2 פלפלים אדומים חלוטים בלי קליפה או שרופים וחתוכים לקוביות
  • 1 בצל חתוך לקוביות
  • 3 שיני שום כתושות
  • 2 כפיות סוכר
  • 1 כפית חומץ בלסמי
  • 3 כוסות ציר ירקות
  • 1/4 חבילה בזיליקום
  • 1/4 כוס אוורז
  • 2 כפות שמן
  • מלח פלפל

אופן ההכנה

  1. מחממים את השמן, מוסיפים את הבצל והשום, מערבבים ביחד עד השחמה.
  2. מצרפים את העגבניות ואת הפלפלים, מערבבים ומוסיפים את הציר, הסוכר וחומץ הבלסמי.
  3. מוסיפים את הבזיליקום, מתבלים ומביאים לרתיחה.
  4. טוחנים ומאזנים את הסמיכות בעזרת מים לפי הטעם.
  5. מוסיפים את האורז וממשיכים לבשל כ-15 דקות נוספות, עד שהאורז מוכן.
  6. מעבירים לצלחת הגשה, מקשטים בעלי בזיליקום טריים ומגישים.

מרק הכל

מרכיבים

  • 4 חלקי עוף (לא משנה איזה)
  • 1/2 כוס פריקה שטופה מושרת במים חמים כ-15 דקות
  • 3 תפוחי אדמה
  • 2 בטטות
  • 2 קישואים
  • 1 בצל
  • 2 גזרים
  • 4 פרחי כרובית
  • 1 כוס קוביות דלעת או דלורית
  • חופן פטרוזיליה
  • חופן כוסברה
  • חופן שמיר
  • 2 ליטר מים
  • 1 כף כורכום
  • מלח
  • פלפל

אופן ההכנה

  1. מטגנים במחבת את העוף מכל הכיוונים.
  2. חותכים את כל הירקות לקוביות בגודל בינוני.
  3. מטגנים בסיר את הבצל ומוסיפים את שאר הירקות (מהקשה ביותר לרך).
  4. מוסיפים את העוף ומערבבים קצת. מתבלים ומוספים את המים מבאים לרתיחה.
  5. מוסיפים את הפריקה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דקות.
  6. מוסיפים את עשבי התיבול, מבשלים כ-5 דקות נוספות ומגישים.

מרק עדשים וחזה אווז

מרכיבים

  • 1 כוס עדשים חומות
  • 1 כוס עדשים שחורות
  • 1 בצל לבן קצוץ דק
  • 3 גזרים חתוכים לחצי עגולים
  • 2 סלרי רק העלים חתוכים לרצועות
  • 1 שורש פטרוזיליה חתוך קוביות
  • 200 גרם חזה אווז חתוך לרצועות
  • 1 בצל סגול קצוץ דק
  • חופן פטרוזיליה
  • 2 ליטר ציר בשר
  • 3 כפות שמן אבוקדו
  • 1 ליטר מים רותחים
  • כמון
  • מלח
  • פלפל

אופן ההכנה

  1. משרים את העדשים במים רותחים למשך כ-15 דקות ומכסים בנייר כסף.
  2. בסיר נפרד מחממים את השמן, מוסיפים את הבצל הלבן ומטגנים קלות.
  3. מוסיפים את הגזר, הסלרי, ראש הפטרוזיליה ומטגנים מעט. מוסיפים את חזה האווז.
  4. מסננים את העדשים מהמים ומוסיפים לסיר. מתבלים במלח, פלפל וכמון.
  5. מוסיפים את ציר הבשר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומוסיפים את הבצל הסגול. מבשלים כ-20 דקות.
  6. להגשה מפזרים פטרוזיליה טריה מעל.

קרוטונים ביתיים

מרכיבים

  • לחם לבן פרוס ללא שוליים
  • 2 כפיות כוסברה יבשה
  • 2 כפיות פטרוזליה יבשה
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח

אופן ההכנה

  1. חותכים את הלחם לקוביות קטנות, מתבלים ומזליפים שמן זית מעל.
  2. מניחים בתבנית על גבי נייר אפייה, מפזרים את התבלינים ומכנסים לתנור ל-10 דקות עד השחמה.
  3. מצננים ומאחסנים בכלי אטום.

קובה מטוגנת

מרכיבים

  • 500 גרם בורגול דק
  • 500 גרם בשר כבש/עגל טחון פעמים
  • 1 בצל בינוני מגורד על פומפיה דקה
  • מרדאוש (תבלין לקובה)
  • פפריקה מתוקה וחריפה
  • כמון
  • אגוז מוסקט
  • פלפל אנגלי
  • פלפל שחור
  • מלח

מלית

  • 5-6 בצלים גדולים קצוצים
  • 1 ק"ג בשר עגל טחון
  • פלפל אנגלי
  • קינמון
  • אגוז מוסקט
  • שמן
  • חופן צנוברים מטוגנים
  • פלפל שחור
  • מלח

אופן ההכנה

  1. משרים את הבורגול במים קרים כחצי שעה ומסננים.
  2. שמים בקערה רחבה את הבורגול, הבצל, והתבלינים ומערבבים היטב. אם יש צורך מוסיפים מעט מי קרח.
  3. מוסיפים את הבשר ומערבבים ביחד, מכסים ושמים במקרר עד שהמלית מוכנה.

המלית

  1. מטגנים את הבצל עד שהוא מתרכך וצבעו שקוף, מוסיפים את הבשר ומטגנים יחד. מוסיפים את התבלינים, מכסים ומנמכים את האש ל-15 עד 20 דקות .
  2. מסננים ונותנים למילוי להתקרר, מוסיפים את הצנוברים.
  3. להכנת הקובה מרטיבים את כפות הידיים וצרים מהעיסה שהכנו קודם כדורים קטנים.
  4. שמים כדור בצק ביד אחת, יוצרים גומה ומרחיבים לדפנות דקות. ממלאים בכף גדושה מהמילוי, סוגרים ומהדקים לצורה אובאלית.
  5. מסדרים על מגש ומקפיאים, בעת הצורך מוציאים ומטגנים בשמן עמוק.