מרק אדום
מרכיבים
- 1/2 קילו עגבניות חלוטות וחתוכות לקוביות
- 2 פלפלים אדומים חלוטים בלי קליפה או שרופים וחתוכים לקוביות
- 1 בצל חתוך לקוביות
- 3 שיני שום כתושות
- 2 כפיות סוכר
- 1 כפית חומץ בלסמי
- 3 כוסות ציר ירקות
- 1/4 חבילה בזיליקום
- 1/4 כוס אוורז
- 2 כפות שמן
- מלח פלפל
אופן ההכנה
- מחממים את השמן, מוסיפים את הבצל והשום, מערבבים ביחד עד השחמה.
- מצרפים את העגבניות ואת הפלפלים, מערבבים ומוסיפים את הציר, הסוכר וחומץ הבלסמי.
- מוסיפים את הבזיליקום, מתבלים ומביאים לרתיחה.
- טוחנים ומאזנים את הסמיכות בעזרת מים לפי הטעם.
- מוסיפים את האורז וממשיכים לבשל כ-15 דקות נוספות, עד שהאורז מוכן.
- מעבירים לצלחת הגשה, מקשטים בעלי בזיליקום טריים ומגישים.
מרק הכל
מרכיבים
- 4 חלקי עוף (לא משנה איזה)
- 1/2 כוס פריקה שטופה מושרת במים חמים כ-15 דקות
- 3 תפוחי אדמה
- 2 בטטות
- 2 קישואים
- 1 בצל
- 2 גזרים
- 4 פרחי כרובית
- 1 כוס קוביות דלעת או דלורית
- חופן פטרוזיליה
- חופן כוסברה
- חופן שמיר
- 2 ליטר מים
- 1 כף כורכום
- מלח
- פלפל
אופן ההכנה
- מטגנים במחבת את העוף מכל הכיוונים.
- חותכים את כל הירקות לקוביות בגודל בינוני.
- מטגנים בסיר את הבצל ומוסיפים את שאר הירקות (מהקשה ביותר לרך).
- מוסיפים את העוף ומערבבים קצת. מתבלים ומוספים את המים מבאים לרתיחה.
- מוסיפים את הפריקה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דקות.
- מוסיפים את עשבי התיבול, מבשלים כ-5 דקות נוספות ומגישים.
מרק עדשים וחזה אווז
מרכיבים
- 1 כוס עדשים חומות
- 1 כוס עדשים שחורות
- 1 בצל לבן קצוץ דק
- 3 גזרים חתוכים לחצי עגולים
- 2 סלרי רק העלים חתוכים לרצועות
- 1 שורש פטרוזיליה חתוך קוביות
- 200 גרם חזה אווז חתוך לרצועות
- 1 בצל סגול קצוץ דק
- חופן פטרוזיליה
- 2 ליטר ציר בשר
- 3 כפות שמן אבוקדו
- 1 ליטר מים רותחים
- כמון
- מלח
- פלפל
אופן ההכנה
- משרים את העדשים במים רותחים למשך כ-15 דקות ומכסים בנייר כסף.
- בסיר נפרד מחממים את השמן, מוסיפים את הבצל הלבן ומטגנים קלות.
- מוסיפים את הגזר, הסלרי, ראש הפטרוזיליה ומטגנים מעט. מוסיפים את חזה האווז.
- מסננים את העדשים מהמים ומוסיפים לסיר. מתבלים במלח, פלפל וכמון.
- מוסיפים את ציר הבשר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומוסיפים את הבצל הסגול. מבשלים כ-20 דקות.
- להגשה מפזרים פטרוזיליה טריה מעל.
קרוטונים ביתיים
מרכיבים
- לחם לבן פרוס ללא שוליים
- 2 כפיות כוסברה יבשה
- 2 כפיות פטרוזליה יבשה
- 3 כפות שמן זית
- מלח
אופן ההכנה
- חותכים את הלחם לקוביות קטנות, מתבלים ומזליפים שמן זית מעל.
- מניחים בתבנית על גבי נייר אפייה, מפזרים את התבלינים ומכנסים לתנור ל-10 דקות עד השחמה.
- מצננים ומאחסנים בכלי אטום.
קובה מטוגנת
מרכיבים
- 500 גרם בורגול דק
- 500 גרם בשר כבש/עגל טחון פעמים
- 1 בצל בינוני מגורד על פומפיה דקה
- מרדאוש (תבלין לקובה)
- פפריקה מתוקה וחריפה
- כמון
- אגוז מוסקט
- פלפל אנגלי
- פלפל שחור
- מלח
מלית
- 5-6 בצלים גדולים קצוצים
- 1 ק"ג בשר עגל טחון
- פלפל אנגלי
- קינמון
- אגוז מוסקט
- שמן
- חופן צנוברים מטוגנים
- פלפל שחור
- מלח
אופן ההכנה
- משרים את הבורגול במים קרים כחצי שעה ומסננים.
- שמים בקערה רחבה את הבורגול, הבצל, והתבלינים ומערבבים היטב. אם יש צורך מוסיפים מעט מי קרח.
- מוסיפים את הבשר ומערבבים ביחד, מכסים ושמים במקרר עד שהמלית מוכנה.
המלית
- מטגנים את הבצל עד שהוא מתרכך וצבעו שקוף, מוסיפים את הבשר ומטגנים יחד. מוסיפים את התבלינים, מכסים ומנמכים את האש ל-15 עד 20 דקות .
- מסננים ונותנים למילוי להתקרר, מוסיפים את הצנוברים.
- להכנת הקובה מרטיבים את כפות הידיים וצרים מהעיסה שהכנו קודם כדורים קטנים.
- שמים כדור בצק ביד אחת, יוצרים גומה ומרחיבים לדפנות דקות. ממלאים בכף גדושה מהמילוי, סוגרים ומהדקים לצורה אובאלית.
- מסדרים על מגש ומקפיאים, בעת הצורך מוציאים ומטגנים בשמן עמוק.