פרגית בתערובת תיבול לגריל

מרכיבים
  • 1/2 ק"ג כרעי עוף בלי עצם (פרגית) עם העור
  • 100 גרם כורכום
  • 200 גרם פפריקה מתוקה
  • 40 גרם כמון
  • 50 גרם מלח גס
  • 15 גרם פלפל שחור
  • 10 גרם חרדל צהוב
  • 15 גרם גרגירי כוסברה
  • 10 גרם פפריקה מעושנת
  • שמן קנולה

אופן ההכנה
  1. קולים את כל התבלינים וטוחנים לאבקה.
  2. מסדרים את העוף בשכבה אחידה ומעסים בו את התבלינים.
  3. מוסיפים שמן קנולה ומערבבים היטב. משהים לילה במקרר.
  4. צורבים את הפרגיות על פלטת גריל (או מחבת ברזל כבדה) מצד העור. הופכים צד וממשיכים לצלות עד שהן מוכנות.

עוף שלם קונפי

מרכיבים
  • 1 עוף שלם
  • 3 כוסות שומן אווז מומס
  • 3 ענפי תימין טרי
  • 1 ענף מרווה טרייה
  • 1 כף פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות מלח

אופן ההכנה
  1. יוצקים לסיר את שומן האווז ומוסיפים את עשבי התיבול.
  2. מוסיפים את העוף ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים חצי שעה.
  3. מסננים את העוף.
  4. מניחים את העוף על רשת ומתחתיה תבנית אפייה. מורחים מעט בשומן ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 15 דקות. מנמיכים את החום ל-160 מעלות וצולים עוד שעה וחצי.

עוף טמפורה בוויניגרט פטפוט

מרכיבים
  • 1/2 ק"ג חזה עוף חתוך לקוביות
  • שמן לטיגון עמוק

לטמפורה
  • 1 כוס קמח טמפורה
  • 1 כוס סודה
  • מעט קוביות קרח
  • 1 חלמון
  • מלח, פלפל

לוויניגרט
  • 1/2 ליטר רוטב צ'ילי מתוק מסונן
  • 375 מ"ל מירין
  • 50 מ"ל חומץ אורז
  • חופן צימוקים שחורים קטנים
  • 25 גרם שום כתוש
  • 45 גרם ג'ינג'ר כתוש
  • 50 מ"ל שמן שומשום
  • 125 מ"ל מיץ תפוזים סחוט טרי
  • 12 מ"ל רוטב דגים

אופן ההכנה
  1. חולטים בסיר עם מים רותחים את קוביות העוף למשך 2 דקות ומקררים.
  2. מערבבים את חומרי הטמפורה לקבלת תערובת סמיכה.
  3. טובלים את חתיכות העוף בטמפורה ומטגנים בשמן עמוק ל-2 דקות. מעבירים לנייר סופג.
  4. טובלים את העוף המטוגן פעם נוספת בטמפורה ומטגנים שנית כ-3 דקות.
  5. טוחנים היטב במעבד מזון את כל חומרי הוויניגרט. מגישים לצד העוף המטוגן.

מרק עוף

(מתכוןשל מיכל אנסקי)

מרכיבים
  • 10 כנפיים
  • 1 גרון הודו
  • 1 שורש פטרוזיליה
  • 1 בצל לבן קטן
  • 4 גזרים
  • 2 קישואים
  • 5 תפוחי אדמה קטנים מזן ראטה
  • 1 קולורבי
  • 5 גבעולי סלרי
  • 1/2 צרור שמיר
  • 1/2 צרור פטרוזיליה

אופן ההכנה
  1. מסדרים בתחתיתו של סיר גדול את עשבי התיבול (סלרי, שמיר, פטרוזיליה).
  2. מניחים מעל (כמו "קן לציפור") את הכנפיים והגרון.
  3. קולפים את ירקות השורש ומניחים מעל העופות.
  4. מכסים הכל במים מינרלים / מסוננים ומביאים לרתיחה. מבשלים מכוסה על להבה נמוכה כשעה-שעה וחצי.