פרגית בתערובת תיבול לגריל
מרכיבים- 1/2 ק"ג כרעי עוף בלי עצם (פרגית) עם העור
- 100 גרם כורכום
- 200 גרם פפריקה מתוקה
- 40 גרם כמון
- 50 גרם מלח גס
- 15 גרם פלפל שחור
- 10 גרם חרדל צהוב
- 15 גרם גרגירי כוסברה
- 10 גרם פפריקה מעושנת
- שמן קנולה
- קולים את כל התבלינים וטוחנים לאבקה.
- מסדרים את העוף בשכבה אחידה ומעסים בו את התבלינים.
- מוסיפים שמן קנולה ומערבבים היטב. משהים לילה במקרר.
- צורבים את הפרגיות על פלטת גריל (או מחבת ברזל כבדה) מצד העור. הופכים צד וממשיכים לצלות עד שהן מוכנות.
עוף שלם קונפי
מרכיבים- 1 עוף שלם
- 3 כוסות שומן אווז מומס
- 3 ענפי תימין טרי
- 1 ענף מרווה טרייה
- 1 כף פלפל שחור גרוס
- 2 כפות מלח
- יוצקים לסיר את שומן האווז ומוסיפים את עשבי התיבול.
- מוסיפים את העוף ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים חצי שעה.
- מסננים את העוף.
- מניחים את העוף על רשת ומתחתיה תבנית אפייה. מורחים מעט בשומן ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 15 דקות. מנמיכים את החום ל-160 מעלות וצולים עוד שעה וחצי.
עוף טמפורה בוויניגרט פטפוט
מרכיבים- 1/2 ק"ג חזה עוף חתוך לקוביות
- שמן לטיגון עמוק
- 1 כוס קמח טמפורה
- 1 כוס סודה
- מעט קוביות קרח
- 1 חלמון
- מלח, פלפל
- 1/2 ליטר רוטב צ'ילי מתוק מסונן
- 375 מ"ל מירין
- 50 מ"ל חומץ אורז
- חופן צימוקים שחורים קטנים
- 25 גרם שום כתוש
- 45 גרם ג'ינג'ר כתוש
- 50 מ"ל שמן שומשום
- 125 מ"ל מיץ תפוזים סחוט טרי
- 12 מ"ל רוטב דגים
- חולטים בסיר עם מים רותחים את קוביות העוף למשך 2 דקות ומקררים.
- מערבבים את חומרי הטמפורה לקבלת תערובת סמיכה.
- טובלים את חתיכות העוף בטמפורה ומטגנים בשמן עמוק ל-2 דקות. מעבירים לנייר סופג.
- טובלים את העוף המטוגן פעם נוספת בטמפורה ומטגנים שנית כ-3 דקות.
- טוחנים היטב במעבד מזון את כל חומרי הוויניגרט. מגישים לצד העוף המטוגן.
מרק עוף
(מתכוןשל מיכל אנסקי)
מרכיבים- 10 כנפיים
- 1 גרון הודו
- 1 שורש פטרוזיליה
- 1 בצל לבן קטן
- 4 גזרים
- 2 קישואים
- 5 תפוחי אדמה קטנים מזן ראטה
- 1 קולורבי
- 5 גבעולי סלרי
- 1/2 צרור שמיר
- 1/2 צרור פטרוזיליה
- מסדרים בתחתיתו של סיר גדול את עשבי התיבול (סלרי, שמיר, פטרוזיליה).
- מניחים מעל (כמו "קן לציפור") את הכנפיים והגרון.
- קולפים את ירקות השורש ומניחים מעל העופות.
- מכסים הכל במים מינרלים / מסוננים ומביאים לרתיחה. מבשלים מכוסה על להבה נמוכה כשעה-שעה וחצי.