קציצות בקר בתבשיל סלק

מרכיבים

קציצות
  • 600 גרם בקר טחון מעורב
  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 2 בצלים לבנים קצוצים
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 4 כפות שמן זית - אבוקדו
  • מלח גס ופלפל שחור גרוס טרי

תבשיל סלק
  • 20 בצלי שאלוט/פנינה
  • 6 שיני שום
  • 5 ס"מ ג'ינג'ר
  • 1 פלפל חריף
  • 6 סלקים קלופים
  • 2 כפות רכז רימונים אמיתי
  • 1 כף פפריקה חריפה
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כף גרגירי כוסברה
  • 1 כף סילאן
  • 4 כוסות מים

אופן ההכנה
  1. מערבבים את הבשר בקערה עם שאר המרכיבים וצרים קציצות בגודל כדור פינג פונג.

לתבשיל
  1. קולפים את כל הירקות.
  2. בסיר רחב עם מעט שמן זית חורכים שום, ג'ינג'ר, פלפל חריף וגרגירי כוסברה.
  3. מוסיפים את הסילאן, רכז הרימונים, הפפריקה החריפה והמתוקה.
  4. יוצקים את המים ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ופלפל שחור. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
  5. מכניסים את הירקות לתוך הסיר עם הנוזל ומבשלים אותם באיטיות כשעה עד שעה וחצי או עד שהירקות רכים אך לא סמרטוטיים, והחשוב ביותר הוא שהרוטב עוטף אותם בקרמליות החמצמצה שלו. אסור שהרוטב יהיה נוזלי. הרוטב שמתקבל הוא קטיפתי וחמוץ-חריף-מתוק.

סלט סלק, סלרי וכוסברה

מרכיבים
  • 6 סלקים לא קלופים
  • 1 כוס מלח גס
  • 3 גבעולי סלרי אמריקאי
  • 1 מיץ לימון
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 כפית גרגירי כוסברה קלויים
  • 3 כפות סילאן
  • 1.5 פלפל ירוק חריף
  • 1 כף ג'ינג'ר
  • 1 כף נענע
  • 1 כף כוסברה
  • 1 כף שקדים קלויים
  • מלח גס
  • פלפל שחור

אופן ההכנה
  1. מחממים תנור ל-220 מעלות. מסדרים מלח גס בתבנית אפייה.
  2. מניחים את הסלקים על המלח וצולים למשך שעה בתנור עד שהם רכים לחלוטין.
  3. קולפים את הסלקים וקוצצים לקוביות.
  4. מוסיפים את כל יתר המרכיבים. טועמים ומתקנים את התיבול.

סלק שרוף עם קרם פרש

מרכיבים
  • 2 סלקים
  • 1 פלפל ירוק חריף
  • 3 כפות קרם פרש
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מלח ים
  • פלפל שחור

אופן ההכנה
  1. שוטפים היטב את הסלקים ומורחים אותם היטב בשמן זית. עוטפים את הסלקים בנייר כסף ואופים בתנור במשך שעה וחצי בחום של 200 מעלות.
  2. מוציאים את הסלקים מהתנור ומנייר הכסף. מעל להבת גז גלוייה חורכים את הסלקים על מנת להשחימם ולהעניק להם טעם מעושן.
  3. פורסים כל סלק לעיגולים דקים ביותר.
  4. יוצקים שמן זית על הסלקים, מתבלים במלח ופלפל שחור, ושמים קרם פרש בנדיבות. מגישים עם צ'יפסלק.

סלק בתנור בשתי דרכים

(מתכון של מיכל אנסקי)

מרכיבים
  • 6 סלקים
  • תערובת עלים לסלט
  • 1 לימון
  • שמן זית
  • מלח, פלפל

אופן ההכנה

אפייה ברדיד אלומיניום – לקבלת סלקים עסיסיים

  1. קוטמים את ראשי הסלקים ועוטפים כל סלק ברדיד אלומיניום.
  2. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד לריכוך.
  3. מסירים את רדיד האלומיניום, קולפים את הסלקים, סוחטים לימון ומגישים.

אפייה גלויה – לקבלת סלקים בטעם אדמתי, יבשים מנוזלים ובשרניים יותר
  1. צולים את הסלקים על קליפתם בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד לריכוך.
  2. קולפים, חותכים ומגישים. אפשר להשתמש בסלקים לסלטים.