פיצה יוונית

מרכיבים

לבצק

  • 5 כוסות קמח
  • 6 כפות שמן זית
  • 1 חבילת שמרים
  • 2 כוסות מים פושרים
  • 2 כפיות מלח
  • 2 כפיות סוכר

לרוטב

  • 2 כוסות עגבניות שרי תמר טחונות ומסוננות
  • 3 כפות שמן זית
  • 3 כפות עלי ריחן קצוצים
  • מעט צ'ילי
  • מלח

תוספות

  • 10 פרוסות חציל מטוגנות
  • 100 גרם גבינת פטה מגורדת
  • 20 זיתי קלמטה מגולענים
  • עגבניות שרי תמר
  • 2 כפות זעתר טרי
  • 2 כפות זעתר טחון

אופן ההכנה

  1. להכנת הבצק מערבבים את כל המרכיבים היבשים בקערה.
  2. מוסיפים לקערה את שמן הזית ומעבירים למיקסר עם וו לישה.
  3. מערבבים כ-2 דקות ומוסיפים את המים בהדרגה.
  4. מניחים לתפיחה של 45 דקות.
  5. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב.
  6. מרדדים את הבצק לעיגול.
  7. יוצקים מעל את הרוטב.
  8. מפזרים את התוספות.
  9. אופים בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות על אבן שמוט.

משקה שוקו בננה

מרכיבים

  • 2 כוסות (240 מ"ל כל אחת)

למשקה הבננה

  • 2 בננה גדולות
  • 2 כף סוכר חום
  • 1 בקבוק סודה קטן (250 מ"ל)
  • 4 קוביות קרח

לציפוי הכוס

  • 5 יחידות פטל טרי
  • 3 כפות שוקולד לבן (60 גרם)

למשקה השוקו

  • 150 גרם שוקולד לבן
  • 1/4 כוס חלב קר (5 כפות)

  • 4-5 קוביות קרח
  • פלח בננה ופטל טרי (2 אדום ו-2 שחור על דופן הכוס)

אופן ההכנה

ציפוי הכוס

  1. מועכים את הפטל הטרי עם מזלג בקערית.
  2. ממיסים את השוקולד הלבן על הגז.
  3. מערבבים את הפטל עם השוקולד הלבן ובעזרת גב הכף מורחים על דופן הכוס הפנימית.

משקה הבננה

  1. מקלפים את הבננות וחותכים אותן לפרוסות עבות. מכניסים את הבננות לבלנדר יחד עם הסוכר חום, הסודה, קוביות הקרח וטוחנים.

משקה השוקו

  1. ממיסים את השוקולד הלבן.
  2. מערבבים היטב את השוקולד המומס עם החלב הקר.

הרכבת הכוס

  1. שמים 4 קוביות קרח בכל כוס ויוצקים את משקה הבננה עד 3/4 גובה, ואת משקה השוקו.
  2. מעטרים בפלח בננה ופטל טרי.

בראוניז שוקולד לבן

מרכיבים

  • 500 גרם שוקולד לבן קצוץ
  • 75 גרם חמאה רכה
  • 3 ביצים
  • 1 ו-1/2 כוסות + 2 כפות סוכר (170 גרם)
  • 1 כוס + 5 כפות קמח תופח (180 גרם)
  • קורט מלח
  • 180 גרם אגוזי לוז קלויים, קלופים וקצוצים דק
  • 1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה

  1. בבן מארי ממיסים 100 גרם שוקולד לבן עם חמאה.
  2. במיקסר מערבלים את הביצים עם סוכר עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
  3. מוסיפים את תערובת הביצים לשוקולד המומס, מוסיפים קמח ומלח ומערבבים יחד.
  4. מקפלים את יתרת השוקולד הקצוץ ואת האגוזים לתוך התערובת, ומוסיפים תמצית וניל.
  5. יוצקים לתבנית את הבלילה ואופים כ-30 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

משקה שכבות יוגורט פירות

מרכיבים

  • 1/4 מלון כתום
  • 1 מנגו
  • 150 גרם אוכמניות
  • 3 כפות סוכר
  • 2 כפות פקאן
  • מקופלת לבנה או 5 קוביות שוקולד לבן
  • 2 גביעי יוגורט טבעי

אופן ההכנה
  1. חותכים את המלון ל-4 חלקים. שלושה מהם טוחנים באמצעות בלנדר ידני יחד עם כף סוכר ו-1/3 כוס יוגורט עד ליצירת תערובת אחידה, אותה יוצקים לכוס כשכבה ראשונה.
  2. חותכים את המנגו ל-4 חלקים. שלושה מהם טוחנים יחד עם כף סוכר ו-1/3 כוס יוגורט עד לקבלת תערובת אחידה, ויוצקים מעל שכבת המלון.
  3. טוחנים את כל האוכמניות עם כף סוכר ו-1/3 כוס יוגורט ויוצקים את התערובת שהתקבלה כשכבה שלישית מעל שכבת המנגו.
  4. חותכים את חתיכות המנגו והמלון הנותרות לקוביות קטנות ומעטרים מעל שכבות היוגורט פרי.
  5. מגרדים את השוקולד הלבן.
  6. מרסקים את הפקאנים באמצעות פטיש שניצלים.
  7. מעטרים את כוס שכבות היוגורט פרי בפירורי השוקולד הלבן והפקאן.