סלט תמרים לחים ואגוזי מלך

מרכיבים
  • 2 כוסות תמרים לחים, קלופים ומגולענים
  • 400 גרם רוקט
  • 1/4 כוס אגוזי מלך קלויים
  • 6 טבעות גבינת עזים סנט מור

לווינגרט בלסמי
  • 125 מ"ל חומץ בלסמי מצומצם
  • 60 מ"ל חומץ חרז
  • 750 מ"ל שמן זית
  • 1 ו-1/2 כפות מי סוכר

אופן ההכנה

  1. מסדרים בקערה את חומרי הסלט.
  2. מערבבים בבלנדר ידני את חומרי הרוטב.
  3. יוצקים את הרוטב על הסלט. מגישים מייד.

פוקאצ'ה עם שוקי עוף בסילאן

מרכיבים

לבצק
  • 5 כוסות קמח לבן
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1 כף שום כתוש
  • 1 כפית מלח גס
  • 1/2 כוס תימין קצוץ
  • 1/2 כוס רוזמרין קצוץ
  • 40 גרם שמרים
  • 2 ו-1/2 כוסות מים
  • 1 ו-1/2 כפות מלח

לעוף
  • 8 שוקי עוף
  • שמן זית לטיגון
  • 2 בצלים גדולים חתוכים גס
  • 4 שיני שום פרוסות
  • 1 ענף רוזמרין
  • 2 כפיות שטוחות בהרת
  • 2 כפות סילאן
  • מלח, פלפל

  • שמן זית, סילאן, מלח גס, גרגרי רימון

אופן ההכנה

הבצק
  1. לשים בקערה את הקמח ושמן הזית.
  2. מערבבים בנפרד את השמרים עם המים ומוסיפים לקמח. לשים עד לקבלת בצק אחיד.
  3. מוסיפים את המלח. עובדים עם ידיים מעט משומנות. מכסים ומתפיחים כשעה.
  4. מחלקים את הבצק ל- 4 חלקים שווים ומניחים את כדורי הבצק על מגש מקומח. פותחים את הכדורים לעיגולים דקים בעזרת הידיים.
  5. מניחים בתבנית משומנת ומתפיחים חצי שעה נוספת.

העוף
  1. מטגנים בסיר עם שמן זית את הבצל החתוך. מוסיפים את השום והרוזמרין ומטגנים ל-1-2 דקות נוספות.
  2. מוסיפים את התבלינים ו-4 ליטרים מים, מתבלים במלח ובפלפל ומביאים לרתיחה.
  3. מוסיפים את העוף, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה 45 דקות נוספות.

ההרכבה
  1. מותחים את כדורי הבצק לעיגולים דקים ומכניסים אליהם את השוקיים, מסוננות מנוזלים.
  2. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-20 דקות. מעלים את חום התנור ל- 230 מעלות ואופים עוד כ-8-10 דקות נוספות.
  3. מוציאים מהתנור ומברישים בשמן זית ומעט סילאן. מפזרים מלח גס וגרגרי רימון ומגישים.

תפוח של סבתא שרה

מרכיבים
  • 1 ק"ג תפוחי עץ קלופים
  • 1.2 ליטרים מים
  • 700 גרם סוכר
  • 1 מיץ לימון
  • 1 מקל וניל
  • 1 כפית חומץ לבן
  • קורט מלח
  • קרם פרש – להגשה

אופן ההכנה
  1. שמים את כל המרכיבים מלבד התפוח בסיר ומביאים לרתיחה.
  2. מכניסים את התפוח ומבשלים שעה וחצי על אש נמוכה מאוד.
  3. מגישים לצד כף של קרם פרש.